19/03/2022 20/03/2022 Σε γειτονική Ενορία θα τελεστούν και φέτος οι επερχόμενες Ακολουθίες της Μεγάλης Εβδομάδας της Ενορίας του υπό ανέγερση Ελληνορθοδόξου Ιερού Ναού και Εθνικού Προσκυνήματος του Αγίου Νικολάου στο Σημείο Μηδέν της Νέας Υόρκης, όπως απόφασισαν από κοινού η Αρχιεπισκοπή Αμερικής, το Εκκλησιαστικό Συμβούλιο του Nαού και ο μη κερδοσκοπικός οργανισμός «Φίλοι του Αγίου Νικολάου». Όπως...
19 Μαρτίου, 2022 - 14:32
Τελευταία ενημέρωση: 20/03/2022 - 17:52

Άγιος Νικόλαος-Σημείο Μηδέν: Δεν θα τελεστούν οι Ακολουθίες της Μεγάλης Εβδομάδας

Διαδώστε:
Άγιος Νικόλαος-Σημείο Μηδέν: Δεν θα τελεστούν οι Ακολουθίες της Μεγάλης Εβδομάδας

Σε γειτονική Ενορία θα τελεστούν και φέτος οι επερχόμενες Ακολουθίες της Μεγάλης Εβδομάδας της Ενορίας του υπό ανέγερση Ελληνορθοδόξου Ιερού Ναού και Εθνικού Προσκυνήματος του Αγίου Νικολάου στο Σημείο Μηδέν της Νέας Υόρκης, όπως απόφασισαν από κοινού η Αρχιεπισκοπή Αμερικής, το Εκκλησιαστικό Συμβούλιο του Nαού και ο μη κερδοσκοπικός οργανισμός «Φίλοι του Αγίου Νικολάου».

Όπως αναφέρεται σε σχετική ανακοίνωση της Αρχιεπισκοπής, μετά από πολλές συζητήσεις και προσευχή, αποφασίστηκε να μην τελεστούν οι Ακολουθίες της Μεγάλης Εβδομάδας στον νεόδμητο Ναό, καθώς αυτό θα απαιτούσε επιπλέον εργασίες πριν και μετά την περίοδο της Μεγάλης Εβδομάδας. Αυτό θα είχε ως αποτέλεσμα την καθυστέρηση της πλήρους αποπεράτωσης των εργασιών κατά τουλάχιστον τρείς εβδομάδες και σημαντικές πρόσθετες δαπάνες.

Ωστόσο, η Αρχιεπισκοπή Αμερικής τονίζει ότι το έργο της ανέγερσης είναι εντός προϋπολογισμού και χρονοδιαγράμματος. «Παραμένουμε εντός προϋπολογισμού και χρονοδιαγράμματος για την τέλεση των εγκαινίων κατά την διάρκεια του Σαββατοκύριακου της 4ης Ιουλίου 2022», καταλήγει, μεταξύ άλλων, η ανακοίνωση της Αρχιεπισκοπής Αμερικής.

H αναδημοσίευση του παραπάνω άρθρου ή μέρους του επιτρέπεται μόνο αν αναφέρεται ως πηγή το ORTHODOXIANEWSAGENCY.GR με ενεργό σύνδεσμο στην εν λόγω καταχώρηση.

google-news Ακολούθησε το ORTHODOXIANEWSAGENCY.gr στο Google News και μάθε πρώτος όλες τις ειδήσεις.

Διαδώστε:
Ροή Ειδήσεων