07/06/2021 07/06/2021 Νέα μαθήματα ελληνικής μυθολογίας προσφέρονται σε μαθητές στις Ηνωμένες Πολιτείες μέσω της πλατφόρμας Staellinika, σε συνεργασία με την Ελληνορθόδοξη Αρχιεπισκοπή Αμερικής. Τα μαθήματα θα εμπλουτίσουν σημαντικά το περιεχόμενo της πλατφόρμας, η οποία αποτελεί πρωτοβουλία της Γενικής Γραμματείας Απόδημου Ελληνισμού και Δημόσιας Διπλωματίας του Υπουργείου Εξωτερικών, σε συνεργασία με το Κέντρο Ελληνικών Σπουδών του Ιδρύματος «Σταύρος...
07 Ιουνίου, 2021 - 15:12
Τελευταία ενημέρωση: 07/06/2021 - 14:58

Staellinika: Νέα μαθήματα μυθολογίας σε συνεργασία με την Αρχιεπισκοπή Αμερικής

Διαδώστε:
Staellinika: Νέα μαθήματα μυθολογίας σε συνεργασία με την Αρχιεπισκοπή Αμερικής

Νέα μαθήματα ελληνικής μυθολογίας προσφέρονται σε μαθητές στις Ηνωμένες Πολιτείες μέσω της πλατφόρμας Staellinika, σε συνεργασία με την Ελληνορθόδοξη Αρχιεπισκοπή Αμερικής.

Τα μαθήματα θα εμπλουτίσουν σημαντικά το περιεχόμενo της πλατφόρμας, η οποία αποτελεί πρωτοβουλία της Γενικής Γραμματείας Απόδημου Ελληνισμού και Δημόσιας Διπλωματίας του Υπουργείου Εξωτερικών, σε συνεργασία με το Κέντρο Ελληνικών Σπουδών του Ιδρύματος «Σταύρος Νιάρχος» στο Πανεπιστήμιο «Simon Fraser» του Καναδά και υλοποιήθηκε με τη χρηματοδότηση του Ιδρύματος «Σταύρος Νιάρχος».

Τα νέα μαθήματα ελληνικής μυθολογίας είναι διαθέσιμα τόσο στα ελληνικά όσο και στα αγγλικά και προστίθενται στην ήδη υπάρχουσα εκπαιδευτική παλέτα. Τα εν λόγω μαθήματα γλώσσας βασίζονται στην αφήγηση και το παιχνίδι για να κεντρίσουν το ενδιαφέρον παιδιών προσχολικής ηλικίας, μαθητών δημοτικού, γυμνασίου και λυκείου, αλλά και νεαρών ενηλίκων της ελληνικής διασποράς.

Η Ελληνορθόδοξη Αρχιεπισκοπή Αμερικής θα συνεχίσει να συνεργάζεται στενά και στους επόμενους μήνες με την Γενική Γραμματεία Απόδημου Ελληνισμού και Δημόσιας Διπλωματίας και το Κέντρο Ελληνικών Σπουδών του Ιδρύματος «Σταύρος Νιάρχος». Η σχεδιαζόμενη παρουσίαση επιπρόσθετων μαθημάτων και ενοτήτων θα εμπλουτίσει περαιτέρω την πλατφόρμα Staellinika με περιεχόμενο πάνω στις ενότητες της μυθολογίας, του πολιτισμού και της γλώσσας, σε μια περίοδο κατά την οποία τα σχολεία σε όλη τη Β. Αμερική προετοιμάζονται για την επόμενη σχολική χρονιά.

Ο Υφυπουργός Εξωτερικών κ. Κώστας Βλάσης δήλωσε ότι «Ο συνεχής εμπλουτισμός και η διαρκής ανανέωση της πλατφόρμας Staellinika συμβάλλει σημαντικά στην επιτυχία της πρωτοβουλίας μας προσελκύοντας διαρκώς νέους χρήστες. Χαιρόμαστε ιδιαιτέρως που η Ελληνορθόδοξη Αρχιεπισκοπή Αμερικής και προσωπικά ο σεβασμιώτατος Αρχιεπίσκοπος κ. Ελπιδοφόρος έχουν αγκαλιάσει την πρωτοβουλία μας και τη στηρίζουν στην πράξη από την πρώτη στιγμή. Με τη βοήθειά της αποδεικνύεται για ακόμη μία φορά ο σημαντικός ρόλος που διαδραματίζει στη διαφύλαξη και προώθηση του πολιτιστικής μας κληρονομιάς».

Ο κ. Ιωάννης Χρυσουλάκης, Γενικός Γραμματέας Απόδημου Ελληνισμού και Δημόσιας Διπλωματίας δήλωσε ότι «το Staellinika προσφέρει μια γέφυρα στους νέους της διασποράς για να προσεγγίσουν τις ρίζες της πολιτιστικής τους κληρονομιάς. Η Γραμματεία με ιδιαίτερη χαρά στηρίζει αυτή την πρωτοβουλία και συνεργάζεται με την Ελληνορθόδοξη Αρχιεπισκοπή Αμερικής, η οποία διαδραματίζει σημαντικό ρόλο στη διάδοση αυτού του πολιτισμικού προϊόντος σε ολόκληρη τη διασπορά».

Ο Δρ. Αναστάσιος Κουλαρμάνης, Διευθυντής Εκπαίδευσης της Αρχιεπισκοπής Αμερικής, σημείωσε ότι «ο ρόλος που μπορεί να παίξει η ελληνική μυθολογία στο να βοηθήσει τα παιδιά να αναπτύξουν δεξιότητες κριτικής σκέψης και δημιουργικότητας είναι εξαιρετικά σημαντικός. Οι ιστορίες που μαθαίνουμε από μικροί διαμορφώνουν τη σκέψη μας με τη μετάδοση αξιών και ιδανικών, ενώ μας βοηθούν να μάθουμε πώς να επικοινωνούμε με τους άλλους. Τα μαθήματα μυθολογίας του Staellinika συνδυάζουν το παιχνίδι με μια ανεπανάληπτη μαθησιακή εμπειρία, που κινεί το ενδιαφέρον παιδιών και ενηλίκων».

Ο Διευθυντής του Κέντρου Ελληνικών Σπουδών του Ιδρύματος «Σταύρος Νιάρχος» στο Πανεπιστήμιο «Simon Fraser», Δρ. Δημήτρης Κράλλης, σημείωσε: «Το Staellinika προσφέρει μια διασκεδαστική και ταυτόχρονα ενημερωτική μαθησιακή εμπειρία σε μια περίοδο μεγάλου άγχους, καθώς οι κοινωνίες μας μπαίνουν στην μετά την πανδημία εποχή. Η επόμενη γενιά Ελλήνων της διασποράς θα διαθέτει τα απαραίτητα εργαλεία για να κρατήσει ζωντανή την επαφή με την ελληνική γλώσσα, την ιστορία και τον πολιτισμό και στο μέλλον, ως αποτέλεσμα της συνεργασίας μας με τους εδώ και καιρό εταίρους μας στην Ελληνική Κυβέρνηση και την Ελληνορθόδοξη Αρχιεπισκοπή Αμερικής, και με την υποστήριξη του Ιδρύματος «Σταύρος Νιάρχος».

Το StaEllinika έχει ξεπεράσει τους 30000 εγγεγραμμένους χρήστες σε διάφορες πλατφόρμες, αφότου υιοθετήθηκε πέρυσι ως το επίσημο πρόγραμμα της Ελληνικής Πολιτείας για τη διδασκαλία και εκμάθηση της ελληνικής γλώσσας, μυθολογίας και του ελληνικού πολιτισμού στην ελληνική διασπορά.

H αναδημοσίευση του παραπάνω άρθρου ή μέρους του επιτρέπεται μόνο αν αναφέρεται ως πηγή το ORTHODOXIANEWSAGENCY.GR με ενεργό σύνδεσμο στην εν λόγω καταχώρηση.

google-news Ακολούθησε το ORTHODOXIANEWSAGENCY.gr στο Google News και μάθε πρώτος όλες τις ειδήσεις.

Διαδώστε:
Ροή Ειδήσεων