08/01/2024 08/01/2024 Η Ελληνική Κοινότητα στο Τάρπον Σπρινγκς, είναι μια από τις πιο οργανωμένες του εξωτερικού. Η ορθόδοξη πίστη είναι ένας ακόμη τρόπος για τη διατήρηση των δεσμών των Ελλήνων της διασποράς με την πατρίδα. Ο εορτασμός γίνεται στον εντυπωσιακό ορθόδοξο καθεδρικό ναό του Αγίου Νικολάου, ενώ η καθαγίαση των υδάτων που ακολουθεί προσελκύει χιλιάδες πιστούς και...
08 Ιανουαρίου, 2024 - 10:24
Τελευταία ενημέρωση: 08/01/2024 - 9:49

Χιλιάδες ομογενείς στο Τάρπον Σπρινγκς για τα Θεοφάνεια

Διαδώστε:
Χιλιάδες ομογενείς στο Τάρπον Σπρινγκς για τα Θεοφάνεια

Η Ελληνική Κοινότητα στο Τάρπον Σπρινγκς, είναι μια από τις πιο οργανωμένες του εξωτερικού. Η ορθόδοξη πίστη είναι ένας ακόμη τρόπος για τη διατήρηση των δεσμών των Ελλήνων της διασποράς με την πατρίδα. Ο εορτασμός γίνεται στον εντυπωσιακό ορθόδοξο καθεδρικό ναό του Αγίου Νικολάου, ενώ η καθαγίαση των υδάτων που ακολουθεί προσελκύει χιλιάδες πιστούς και επισκέπτες από όλη την Αμερική.

Στα φετινά Θεοφάνεια στην Φλόριντα παραβρέθηκε ο Αρχιεπίσκοπος Αμερικής κ. Ελπιδοφόρος αλλά και ο Αρχιεπίσκοπος Θυατείρων και Μ. Βρετανίας, κ. Νικήτας. Από την Ελληνική Κυβέρνηση στην τελετή αγιασμού των υδάτων στο Τάρπον Σπρινγκς, παραβρέθηκε ο γενικός Γραμματέας Δημόσιας Διπλωματίας, και Αποδήμου Ελληνισμού του Υπουργείου Εξωτερικών, κ. Ιωάννης Χρυσουλάκης.

Αξίζει να σημειωθεί ότι ο Αρχιεπίσκοπος Θυατείρων και Μ. Βρετανίας, κ. Νικήτας, ήταν καλεσμένος του Αρχιεπισκόπου Αμερικής κ. Ελπιδοφόρου, καθώς ανήμερα των Φώτων πριν 50 χρόνια, ήταν το Ελληνόπουλο που έπιασε τον σταυρό στον γραφικό κολπίσκο Spring Bayou.

Νωρίτερα, ο Αρχιεπίσκοπος κ. Ελπιδοφόρος προξήρχε μαζί με τον Αρχιεπίσκοπο Θυατείρων και Μ. Βρετανίας, κ. Νικήτα του Αρχιερατικού Συλλείτουργου και της τελετής του Μεγάλου Αγιασμού στον ιστορικό Καθεδρικό Ναό του Αγίου Νικολάου. Μαζί τους ο Επίσκοπος Ζήλων κ. Σεβαστιανός, ο ιερατικώς προϊστάμενος του Καθεδρικού, π. Αθανάσιο Χάρος, ο Θεοφάνης Κατσικλής, ο Αρχιδιάκονος Διονύσιος Παπίρης, και άλλοι ιερείς της περιοχής.

Παρόντες ήταν επίσης ο Δήμαρχος του Τάρπον Σπρινγκς, Κώστας Βατικιώτης, ο γενικός Γραμματέας Δημόσιας Διπλωματίας και Αποδήμου Ελληνισμού του Υπουργείου Εξωτερικών Ιωάννης Χρυσουλάκης, ο Γραμματέας Απόδημου Ελληνισμού της ΝΔ Νίκος Θεοδωρόπουλος, ο Ελληνοαμερικανός γερουσιαστής Gus Bilirakis, ο Σάββας Τσίβικος, πρόεδρος της οργάνωσης AHEPA και η 17χρονη Χλόη Κώττη, η οποία επελέγη να κρατά και ν’ αφήσει να πετάξει την κατάλληλη στιγμή στη διάρκεια της τελετής, το λευκό περιστέρι που συμβολίζει το Άγιο Πνεύμα. Ο μικρός James από την Βόρεια Ήπειρο ήταν ο τυχερός που κατάφερε να πιάσει πρώτος τον Τίμιο Σταυρό και να πάρει την φώτιση του.

Πηγή: anamniseis

Φωτογραφίες: Orthodox Observer

H αναδημοσίευση του παραπάνω άρθρου ή μέρους του επιτρέπεται μόνο αν αναφέρεται ως πηγή το ORTHODOXIANEWSAGENCY.GR με ενεργό σύνδεσμο στην εν λόγω καταχώρηση.

google-news Ακολούθησε το ORTHODOXIANEWSAGENCY.gr στο Google News και μάθε πρώτος όλες τις ειδήσεις.

Διαδώστε:
Ροή Ειδήσεων