04/03/2022 04/03/2022 Τον αγιασμό του Σαββατιάτικου Ελληνικού Σχολείου της Ελληνικής Κοινότητας Δυτικής Αυστραλίας τέλεσε στον Ιερό Ναό των Αγίων Κωνσταντίνου και Ελένης στο Northbridge, ο Θεοφιλέστατος Επίσκοπος Κυανέων κ. Ελπίδιος, παρουσία του Προέδρου της, Pavlos Afkos. Επιμέλεια: Ευγενία Δίτσα Στον αγιασμό για τη νέα σχολική χρονιά συμμετείχαν μαθητές, δάσκαλοι και γονείς. Ο διευθυντής του σχολείου Σάββας Παπασάββας...
04 Μαρτίου, 2022 - 17:14
Τελευταία ενημέρωση: 04/03/2022 - 16:49

Αγιασμός στο Ελληνικό Σχολείο της Δυτικής Αυστραλίας στο Northbridge

Διαδώστε:
Αγιασμός στο Ελληνικό Σχολείο της Δυτικής Αυστραλίας στο Northbridge

Τον αγιασμό του Σαββατιάτικου Ελληνικού Σχολείου της Ελληνικής Κοινότητας Δυτικής Αυστραλίας τέλεσε στον Ιερό Ναό των Αγίων Κωνσταντίνου και Ελένης στο Northbridge, ο Θεοφιλέστατος Επίσκοπος Κυανέων κ. Ελπίδιος, παρουσία του Προέδρου της, Pavlos Afkos.

Επιμέλεια: Ευγενία Δίτσα

Στον αγιασμό για τη νέα σχολική χρονιά συμμετείχαν μαθητές, δάσκαλοι και γονείς. Ο διευθυντής του σχολείου Σάββας Παπασάββας ευχαρίστησε τον Θεοφιλέστατο Επίσκοπο Ελπίδιο για τις ευλογίες του και ανέφερε ότι φέτος θα είναι μια παραγωγική χρονιά για όλους τους μαθητές. Στο τέλος τους ευχήθηκε ένα ευτυχισμένο Νέο Έτος γεμάτο υγεία και χαρά.

Ο Επίσκοπος Κυανέων μετέφερε τις ευλογίες και την αγάπη του Αρχιεπισκόπου Αυστραλίας κ. Μακαρίου σε όλους και τους υπενθύμισε τον κρίσιμο ρόλο που διαδραματίζει η Εκκλησία στη διατήρηση της ελληνικής γλώσσας στην τοπική Ελληνική Κοινότητα. Ο Θεοφιλέστατος Επίσκοπος Ελπίδιος αναφέρθηκε στον π. Terry Gerovasilis και στον ιεροψάλτη Βασίλειο Karikis, που εξαιτίας τους, ως δεύτερη γενιά Ελλήνων της Αυστραλίας που έχουν διαπρέψει στην ελληνική γλώσσα, πολλά μικρά παιδιά έχουν επιθυμήσει -και το πράττουν- να μάθουν την ψαλτική και να συμμετάσχουν ενεργά στη ζωή της εκκλησίας.

Ο Θεοφιλέστατος συνέχισε λέγοντας πως είναι απαραίτητο το σχολείο και η Εκκλησία να συνεργαστούν στενά για την προάσπιση της Ελληνικής Γλώσσας και του πολιτισμού μεταξύ της  επόμενης γενιάς.

H αναδημοσίευση του παραπάνω άρθρου ή μέρους του επιτρέπεται μόνο αν αναφέρεται ως πηγή το ORTHODOXIANEWSAGENCY.GR με ενεργό σύνδεσμο στην εν λόγω καταχώρηση.

google-news Ακολούθησε το ORTHODOXIANEWSAGENCY.gr στο Google News και μάθε πρώτος όλες τις ειδήσεις.

Διαδώστε:
Ροή Ειδήσεων