15/03/2024 15/03/2024 Το Ινστιτούτο Ελληνικής Γλώσσας και Πολιτισμού (GLCI) του Ευαγγελισμού Πέρθης διοργάνωσε παραδοσιακό μεσημεριανό γεύμα στους χώρους του Ιερού Ναού του Ευαγγελισμού της Θεοτόκου στο προάστιο της Δυτικής Πέρθης, με την ευκαιρία της ενάρξεως της νέας ακαδημαϊκής χρονιάς. Στην εκδήλωση παρευρέθηκε ο Θεοφιλέστατος Επίσκοπος Κυανέων κ. Ελπίδιος, θερμός υποστηρικτής της ελληνικής γλώσσας και του ελληνικού σχολείου,...
15 Μαρτίου, 2024 - 17:50
Τελευταία ενημέρωση: 15/03/2024 - 17:51

Ερανικό γεύμα του Ινστιτούτου Ελληνικής Γλώσσας και Πολιτισμού του Ευαγγελισμού Πέρθης

Διαδώστε:
Ερανικό γεύμα του Ινστιτούτου Ελληνικής Γλώσσας και Πολιτισμού του Ευαγγελισμού Πέρθης

Το Ινστιτούτο Ελληνικής Γλώσσας και Πολιτισμού (GLCI) του Ευαγγελισμού Πέρθης διοργάνωσε παραδοσιακό μεσημεριανό γεύμα στους χώρους του Ιερού Ναού του Ευαγγελισμού της Θεοτόκου στο προάστιο της Δυτικής Πέρθης, με την ευκαιρία της ενάρξεως της νέας ακαδημαϊκής χρονιάς.

Στην εκδήλωση παρευρέθηκε ο Θεοφιλέστατος Επίσκοπος Κυανέων κ. Ελπίδιος, θερμός υποστηρικτής της ελληνικής γλώσσας και του ελληνικού σχολείου, και ευλόγησε το γεύμα μαζί με τον Προϊστάμενο της Ενορίας, Πρωτοπρεσβύτερο του Οικουμενικού Θρόνου, Πανοσιολογιώτατο κ. Εμμανουήλ Σταματίου, ο οποίος επίσης αποτελεί σημαντικό πυλώνα και πρωτεργάτη της επιτυχίας του σχολείου.

Ο πρόεδρος της Ελληνορθόδοξης Κοινότητας Δυτικής Αυστραλίας, κ. Ιωάννης Καρακατσανάκης, μαζί με τον πρόεδρο του Ινστιτούτου Ελληνικής Γλώσσας και Πολιτισμού του Ευαγγελισμού, κ. Γεώργιο Τσιτηρίδη, ενωσαν τις δυνάμεις τους για να φέρου μαζί τη σχολική και την εκκλησιαστική κοινότητα.

Σκοπός του γεύματος ήταν η συγκέντρωση χρημάτων για την εξασφάλιση πρόσθετων πόρων για τις ανάγκες του ελληνικού σχολείου, όπως η αγορά βιβλίων από την Ελλάδα.

Μια μεγάλη ομάδα εθελοντών και χορηγών, κατάφερε από κοινού να εξασφαλίσει τη μεγάλη επιτυχία της εκδήλωσης.

Το Ινστιτούτο Ελληνικής Γλώσσας και Πολιτισμού διοργανώνει πρωινά και απογευματινά μαθήματα τα Σάββατα και έχει πλέον φτάσει τους 100 μαθητές.

Πηγή: vema

H αναδημοσίευση του παραπάνω άρθρου ή μέρους του επιτρέπεται μόνο αν αναφέρεται ως πηγή το ORTHODOXIANEWSAGENCY.GR με ενεργό σύνδεσμο στην εν λόγω καταχώρηση.

google-news Ακολούθησε το ORTHODOXIANEWSAGENCY.gr στο Google News και μάθε πρώτος όλες τις ειδήσεις.

Διαδώστε:
Ροή Ειδήσεων