03/03/2024 03/03/2024 Σε κλίμα χαράς και συγκίνησης, πραγματοποιήθηκε την Παρασκευή, 1 Μαρτίου 2024, στο Σύδνεϋ, η τελετή απονομής των πτυχίων των νέων αποφοίτων σπουδαστών της Θεολογικής Σχολής του Αποστόλου Ανδρέου. Τον Σεβασμιώτατο Αρχιεπίσκοπο Αυστραλίας κ. Μακάριο, Κοσμήτορα της Θεολογικής Σχολής, εκπροσώπησε ο Σεβασμιώτατος Μητροπολίτης Σεβαστείας κ. Σεραφείμ, ο οποίος προέστη της Δοξολογίας που τελέστηκε στον Ιερό Καθεδρικό...
03 Μαρτίου, 2024 - 12:02
Τελευταία ενημέρωση: 03/03/2024 - 12:13

Απονομή πτυχίων στους αποφοίτους της Θεολογικής Σχολής του Αποστόλου Ανδρέου στο Σύδνεϋ

Διαδώστε:
Απονομή πτυχίων στους αποφοίτους της Θεολογικής Σχολής του Αποστόλου Ανδρέου στο Σύδνεϋ

Σε κλίμα χαράς και συγκίνησης, πραγματοποιήθηκε την Παρασκευή, 1 Μαρτίου 2024, στο Σύδνεϋ, η τελετή απονομής των πτυχίων των νέων αποφοίτων σπουδαστών της Θεολογικής Σχολής του Αποστόλου Ανδρέου.

Τον Σεβασμιώτατο Αρχιεπίσκοπο Αυστραλίας κ. Μακάριο, Κοσμήτορα της Θεολογικής Σχολής, εκπροσώπησε ο Σεβασμιώτατος Μητροπολίτης Σεβαστείας κ. Σεραφείμ, ο οποίος προέστη της Δοξολογίας που τελέστηκε στον Ιερό Καθεδρικό Ναό του Ευαγγελισμού της Θεοτόκου και ακολούθως, στον ίδιο χώρο, απένειμε τα πτυχία στους σπουδαστές οι οποίοι περάτωσαν επιτυχώς τη φοίτησή τους στη Σχολή.

Στην τελετή, μεταξύ άλλων, παρέστησαν οι Θεοφιλέστατοι Επίσκοποι Μιλητουπόλεως κ. Ιάκωβος, Σινώπης κ. Σιλουανός, Μαγνησίας κ. Χριστόδουλος και Χαριουπόλεως κ. Βαρθολομαίος, ο Αναπληρωτής Κοσμήτορας, Καθηγητής κ. Φίλιππος Καριατλής, και μέλη του διδακτικού προσωπικού της Θεολογικής Σχολής, καθώς και αντιπροσωπεία του Συνδέσμου Θεολογικών Σπουδών του Σύδνεϋ (Sydney College of Divinity), αποτελούμενη από τους Καθηγητές κα. Diane Speed, π. Gerard Kelly και κ. James Harrison.

Ο Σεβασμιώτατος Μητροπολίτης κ. Σεραφείμ, κατά τον χαιρετισμό που απηύθυνε, υπογράμμισε το ζωτικής σημασίας πνευματικό έργο, για την Ορθόδοξη Εκκλησία της πέμπτης ηπείρου και για την ευρύτερη κοινωνία, το οποίο επιτελεί επί τέσσερις σχεδόν δεκαετίες η Θεολογική Σχολή του Αποστόλου Ανδρέου.

Επίσης, εξέφρασε τη χαρά και ικανοποίηση όλων για τον διαρκώς αυξανόμενο αριθμό των σπουδαστών, καθώς και των αποφοίτων της.

Ο ίδιος, έχοντας υπηρετήσει τη Σχολή ως Καθηγητής Λειτουργικής για πάνω από 30 χρόνια, καθώς και από το αξίωμα του Αναπληρωτή Κοσμήτορα, μοιράστηκε ορισμένες αναμνήσεις του από την ημέρα της τελέσεως των επισήμων Εγκαινίων της, το 1986, και μετέφερε ένα απόσπασμα της ομιλίας του μακαριστού Αρχιεπισκόπου Αυστραλίας κυρού Στυλιανού, ιδρυτή και πρώτου Κοσμήτορα της Σχολής. Όπως σημείωνε, μεταξύ άλλων, ο αοίδιμος Αρχιεπίσκοπος Στυλιανός, «η Θεολογία δε δύναται να είναι αντικείμενον ατομικής σκέψεως και δράσης.

Η Θεολογία είναι η βαθυτέρα αναπνοή ολοκλήρου του σώματος της Εκκλησίας, φωτιζομένου υπό του Αγίου Πνεύματος, την οποία υπεσχέθη ο Κύριος μόνον εις τον “πληθυντικόν” της εκκλησιαστικής κοινωνίας και όχι εις την απομόνωσιν του ατόμου…».

Στη συνέχεια, ο Μητροπολίτης Σεβαστείας ευχήθηκε στους αποφοίτους οι γνώσεις που αποκόμισαν κατά τη φοίτησή τους στη Θεολογική Σχολή, να μετατραπούν σε βιωμένη εμπειρία στη μετέπειτα ζωή τους.

Τους παρότρυνε να παραμείνουν σε απόλυτη σύνδεση με τον Χριστό, ώστε τα λόγια και η διδασκαλία τους να αποτελούν «διακονία της καταλλαγής», κατά την παύλεια ρήση (2Κορ 5:8), και να είναι σε θέση να προσφέρουν ελπίδα, θεραπεία και παρηγορία σε έναν κόσμο που έχει τόσο πολύ ανάγκη από την αγάπη του Χριστού.

Κατακλείοντας, ο Σεβασμιώτατος ευχαρίστησε, εκ μέρους του Αρχιεπισκόπου και Κοσμήτορα της Θεολογικής Σχολής του Αποστόλου Ανδρέου, αφενός τους Καθηγητές και το λοιπό προσωπικό της Σχολής και αφετέρου τους εκπροσώπους του Οργανισμού Sydney College of Divinity, που συνιστά κορυφαίο χριστιανικό φορέα τριτοβάθμιας εκπαίδευσης στην Αυστραλία.

H αναδημοσίευση του παραπάνω άρθρου ή μέρους του επιτρέπεται μόνο αν αναφέρεται ως πηγή το ORTHODOXIANEWSAGENCY.GR με ενεργό σύνδεσμο στην εν λόγω καταχώρηση.

google-news Ακολούθησε το ORTHODOXIANEWSAGENCY.gr στο Google News και μάθε πρώτος όλες τις ειδήσεις.

Διαδώστε:
Ροή Ειδήσεων