21/07/2023 21/07/2023 Με την ευλογία του Σεβασμιωτάτου Αρχιεπισκόπου Αυστραλίας κ.κ. Μακαρίου και υπό την καθοδήγηση του Θεοφιλεστάτου Επισκόπου Σωζοπόλεως κ. Κυριακού, η πρωτοβουλία Go Fellowship της Αρχιεπισκοπικής Περιφέρειας Μελβούρνης διοργάνωσε πνευματική ομιλία στην Ενορία Αγίων Κωνσταντίνου και Ελένης, στο προάστιο South Yarra της Μελβούρνης, με τίτλο: «Ο ρόλος του Ορθόδοξου αναδόχου στον σύγχρονο κόσμο». Ομιλητές ήταν ο...
21 Ιουλίου, 2023 - 17:40
Τελευταία ενημέρωση: 21/07/2023 - 17:39

Αυστραλία: Πνευματική ομιλία για το ρόλο των αναδόχων (ΒΙΝΤΕΟ)

Διαδώστε:
Αυστραλία: Πνευματική ομιλία για το ρόλο των αναδόχων (ΒΙΝΤΕΟ)

Ομιλητές ήταν ο Ιερατικώς Προϊστάμενος της Ενορίας, π. Παντελεήμων Λάσκαρης, και η Πρεσβυτέρα του, Σιλουανή.

Η ομιλία είχε σκοπό να παρουσιάσει στο κοινό τον επιτακτικό ρόλο που έχει ο ανάδοχος στην ανατροφή ενός νέου Ορθόδοξου Χριστιανού μέσα στην Εκκλησία.

Κατά τη διάρκεια της ομιλίας, η Πρεσβυτέρα Σιλουανή τόνισε πως οι πνευματικοί γονείς δεν προορίζονται για να προσφέρουν κάθε χρόνο στα παιδιά την πασχαλινή λαμπάδα. Αντίθετα, ο ρόλος τους είναι να συμμετέχουν ενεργά στη ζωή του παιδιού, ώστε να το καθοδηγούν σύμφωνα με τα δόγματα της Ορθοδόξου Εκκλησίας στο να αγαπούν τον Κύριο και τον πλησίον τους.

Ο π. Παντελεήμων επισήμανε ότι οι νονοί δεν μόνο για την ικανοποίηση κάποιων  εθνοτικών παραδόσεων και εθίμων, αλλά προϋπόθεση να γίνει κανείς νονός είναι να ζει σύμφωνα με την ορθόδοξη χριστιανική διδασκαλία και παράδοση, να κατανοεί την ευθύνη που αναλαμβάνει και να βιώνει βαθιά την ιερότητα των Ιερών Μυστηρίων του Βαπτίσματος και του Χρίσματος.

Μετά την ομιλία, το κοινό έκανε ερωτήσεις στους ομιλητές, ενώ στο τέλος προσφέρθηκαν σε όλους κεράσματα.

 

H αναδημοσίευση του παραπάνω άρθρου ή μέρους του επιτρέπεται μόνο αν αναφέρεται ως πηγή το ORTHODOXIANEWSAGENCY.GR με ενεργό σύνδεσμο στην εν λόγω καταχώρηση.

google-news Ακολούθησε το ORTHODOXIANEWSAGENCY.gr στο Google News και μάθε πρώτος όλες τις ειδήσεις.

Διαδώστε:
Ροή Ειδήσεων