28/09/2023 28/09/2023 Η Κρητική Αδελφότητα Σύδνεϋ και Νέας Νοτίου Ουαλίας, σε συνεργασία με την Κρητική Ομοσπονδία Αυστραλίας & Νέας Ζηλανδίας και το Παγκόσμιο Συμβούλιο Κρητών, παρέθεσαν δείπνο προς τιμήν των Κρητικών Αρχιερέων, οι οποίοι τίμησαν με την παρουσία τους την 12η Κληρικολαϊκή Συνέλευση της Ιεράς Αρχιεπισκοπής Αυστραλίας. Επρόκειτο για μια βραδιά γεμάτη συγκίνηση, κατά τη διάρκεια της...
28 Σεπτεμβρίου, 2023 - 12:09
Τελευταία ενημέρωση: 28/09/2023 - 11:51

Δείπνο προς τιμήν των Μητροπολιτών Πέτρας Γερασίμου και Ρεθύμνης Προδρόμου από τους Κρήτες της Αυστραλίας

Διαδώστε:
Δείπνο προς τιμήν των Μητροπολιτών Πέτρας Γερασίμου και Ρεθύμνης Προδρόμου από τους Κρήτες της Αυστραλίας

Η Κρητική Αδελφότητα Σύδνεϋ και Νέας Νοτίου Ουαλίας, σε συνεργασία με την Κρητική Ομοσπονδία Αυστραλίας & Νέας Ζηλανδίας και το Παγκόσμιο Συμβούλιο Κρητών, παρέθεσαν δείπνο προς τιμήν των Κρητικών Αρχιερέων, οι οποίοι τίμησαν με την παρουσία τους την 12η Κληρικολαϊκή Συνέλευση της Ιεράς Αρχιεπισκοπής Αυστραλίας.

Επρόκειτο για μια βραδιά γεμάτη συγκίνηση, κατά τη διάρκεια της οποίας τα κρητικόπουλα του Σύδνεϋ παρουσίασαν χορούς της Κρήτης προς τιμήν των καλεσμένων.

Τους Σεβασμιωτάτους Μητροπολίτες Πέτρας και Χερρονήσου κ. Γεράσιμο και Ρεθύμνης και Αυλοποτάμου κ. Πρόδρομο καλωσόρισε ο Πρόεδρος της Κρητικής Αδελφότητας Σύδνεϋ κ. Μανώλης Βιτετζάκης και εν συνεχεία ο Πρόεδρος της Κρητικής Ομοσπονδίας Αυστραλίας & Νέας Ζηλανδίας, κ. Αντώνης Τσουρδαλάκης. Ο κ. Τσουρδαλάκης εξέφρασε τη χαρά και την ικανοποίηση του για την παρουσία των Κρητών Αρχιερέων στην πέμπτη ήπειρο, δια της οποίας τίμησαν κατά πρώτον τον Σεβασμιώτατο Αρχιεπίσκοπο Αυστραλίας κ. Μακάριο και κατά δεύτερον άπαντα τον Απόδημο Ελληνισμό της Ωκεανίας.

Ο κ. Τσουρδαλάκης δεν παρέλειψε να τους εκφράσει τις ευχαριστίες του για τη φιλοξενία, την αγάπη και τη στοργή που έδειξαν στα Απόδημα Κρητικόπουλα της Αυστραλίας, τον περασμένο Ιούλιο στη Κρήτη.

Την εκδήλωση τίμησαν με την παρουσία τους και οι Θεοφιλέστατοι Επίσκοποι Μιλιτουπόλεως κ. Ιάκωβος και Σινώπης κ. Σιλουανός, και ο Πρόεδρος της Ενορίας Αγίου Σπυρίδωνος Σύδνεϋ, κ. Ηλίας Οικονόμου.

Μετά το πέρας του Δείπνου, έγινε η παράδοση των αναμνηστικών δώρων σε όλους τους επισκέπτες από την Ελλάδα.

H αναδημοσίευση του παραπάνω άρθρου ή μέρους του επιτρέπεται μόνο αν αναφέρεται ως πηγή το ORTHODOXIANEWSAGENCY.GR με ενεργό σύνδεσμο στην εν λόγω καταχώρηση.

google-news Ακολούθησε το ORTHODOXIANEWSAGENCY.gr στο Google News και μάθε πρώτος όλες τις ειδήσεις.

Διαδώστε:
Ροή Ειδήσεων