19/09/2022 20/09/2022 Με λαμπρότητα εορτάστηκε στο Νορθ-Κόουτ της Βικτώριας η μνήμη του Αγίου Ευμενίου, Επισκόπου Γορτύνης του Θαυματουργού, 18 Σεπτεμβρίου 2022, την Κυριακή μετά την Ύψωση του Τιμίου Σταυρού, ημέρα που άγει τα ονομαστήριά του ο Θεοφιλέστατος Επίσκοπος Κερασούντος κ. Ευμένιος. Την παραμονή της εορτής, Σάββατο 17 Σεπτεμβρίου 2022, στον Αρχιεπισκοπικό Ναό της Παναγίας «Άξιον Εστί» τελέστηκε...
19 Σεπτεμβρίου, 2022 - 17:13
Τελευταία ενημέρωση: 20/09/2022 - 0:43

Τα ονομαστήρια του Επισκόπου Κερασούντος στο Νορθ-Κόουτ της Βικτώριας

Διαδώστε:
Τα ονομαστήρια του Επισκόπου Κερασούντος στο Νορθ-Κόουτ της Βικτώριας

Με λαμπρότητα εορτάστηκε στο Νορθ-Κόουτ της Βικτώριας η μνήμη του Αγίου Ευμενίου, Επισκόπου Γορτύνης του Θαυματουργού, 18 Σεπτεμβρίου 2022, την Κυριακή μετά την Ύψωση του Τιμίου Σταυρού, ημέρα που άγει τα ονομαστήριά του ο Θεοφιλέστατος Επίσκοπος Κερασούντος κ. Ευμένιος.

Την παραμονή της εορτής, Σάββατο 17 Σεπτεμβρίου 2022, στον Αρχιεπισκοπικό Ναό της Παναγίας «Άξιον Εστί» τελέστηκε ο Μέγας Εσπερινός, χοροστατούντος του εορτάζοντος Επισκόπου, πλαισιούμενου από τον Ιερό Κλήρο της Αρχιεπισκοπικής Περιφέρειας Νορθ-Κόουτ.

Την κυριώνυμο ημέρα, ο Θεοφιλέστατος κ. Ευμένιος χοροστάτησε κατά τον Όρθρο και προεξήρχε της Θείας Λειτουργίας, παρόντων, μεταξύ άλλων, του Γενικού Προξένου της Ελλάδος στη Μελβούρνη, κ. Εμμανουήλ Κακαβελάκη, του Προέδρου της Διακοινοτικής Επιτροπής Βικτώριας, κ. Αντώνη Τσουρδαλάκη, καθώς και μαθητών και προσωπικού του Ελληνοορθοδόξου Κολλεγίου του Αγίου Ιωάννου Πρέστον.

Κατά το κήρυγμά του, ο Επίσκοπος Κερασούντος αναφέρθηκε στο πρόσωπο του Αγίου Ευμενίου και ιδιαίτερα στο χάρισμά του να τέλει θαύματα, ενώ αναλύοντας το τι είναι θαύμα, εξήγησε πως δεν πρόκειται για κάτι μεταφυσικό, παρά για την αποκάλυψη του Θεού του ζώντος μέσα στη ζωή μας.

Όλοι μας διαθέτουμε αυτό το χάρισμα, ανέφερε μεταξύ άλλων ο Θεοφιλέστατος, προσθέτοντας ότι όλοι μπορούμε να τελούμε θαύματα, εφόσον όλοι έχουμε τη δυνατότητα να αποκαλύψουμε τον Θεό μέσα στον κόσμο. «Όταν κάνουμε καλές πράξεις, όταν φέρουμε ένα χαμόγελο σε έναν πληγωμένο συνάνθρωπο, όταν είμαστε δίπλα στον συνάνθρωπο με ποικίλους τρόπους και τον ανακουφίζουμε με έναν καλό λόγο, τότε αποκαλύπτουμε τον Θεό και κάνουμε θαύμα, δηλαδή αλλάζουμε τη ζωή ενός ανθρώπου», τόνισε χαρακτηριστικά.

Εκ μέρους των κληρικών, τον Θεοφιλέστατο προσφώνησε καταλλήλως ο π. Γεώργιος Φράγκος, Ιερατικώς Προϊστάμενος του Ιερού Ναού Μεταμορφώσεως του Σωτήρος στο Thomastown, εκφράζοντάς του εγκάρδιες ευχές εκ μέρους όλων για τα ονομαστήριά του.

Ο Θεοφιλέστατος κ. Ευμένιος ευχαρίστησε όλους για τις ευχές τους και ιδιαίτερα τον Σεβασμιώτατο Αρχιεπίσκοπο Αυστραλίας κ. Μακάριο για την αγάπη και τη στήριξή του, ενώ έκλεισε ψάλλοντας την φήμη του Αρχιεπισκόπου.

Περισσότερες φωτογραφίες:

 

(Πηγή: Το Βήμα της Εκκλησίας)

H αναδημοσίευση του παραπάνω άρθρου ή μέρους του επιτρέπεται μόνο αν αναφέρεται ως πηγή το ORTHODOXIANEWSAGENCY.GR με ενεργό σύνδεσμο στην εν λόγω καταχώρηση.

google-news Ακολούθησε το ORTHODOXIANEWSAGENCY.gr στο Google News και μάθε πρώτος όλες τις ειδήσεις.

Διαδώστε:
Ροή Ειδήσεων