24/06/2023 24/06/2023 Με εκκλησιαστική μεγαλοπρέπεια και σε κλίμα πνευματικής χαράς και βαθειάς συγκινήσεως, πραγματοποιήθηκε το Σάββατο, 24 Ιουνίου, στο προάστιο SouthYarra της Μελβούρνης, η τελετή Εγκαινίων του Ιερού Ναού των Αγίων Κωνσταντίνου και Ελένης. Της τελετής προέστη ο Σεβασμιώτατος Αρχιεπίσκοπος Αυστραλίας κ.κ. Μακάριος, ο οποίος στη συνέχεια προεξήρχε και της Θείας Λειτουργίας,πλαισιούμενος από τους Αρχιεπισκοπικούς Επιτρόπους Μελβούρνης...
24 Ιουνίου, 2023 - 13:30
Τελευταία ενημέρωση: 24/06/2023 - 13:33

Ο Αρχιεπίσκοπος Αυστραλίας εγκαινίασε τον Ι.Ν. Αγίων Κωνσταντίνου και Ελένης στη Μελβούρνη (ΦΩΤΟ)

Διαδώστε:
Ο Αρχιεπίσκοπος Αυστραλίας εγκαινίασε τον Ι.Ν. Αγίων Κωνσταντίνου και Ελένης στη Μελβούρνη (ΦΩΤΟ)

Με εκκλησιαστική μεγαλοπρέπεια και σε κλίμα πνευματικής χαράς και βαθειάς συγκινήσεως, πραγματοποιήθηκε το Σάββατο, 24 Ιουνίου, στο προάστιο SouthYarra της Μελβούρνης, η τελετή Εγκαινίων του Ιερού Ναού των Αγίων Κωνσταντίνου και Ελένης.

Της τελετής προέστη ο Σεβασμιώτατος Αρχιεπίσκοπος Αυστραλίας κ.κ. Μακάριος, ο οποίος στη συνέχεια προεξήρχε και της Θείας Λειτουργίας,πλαισιούμενος από τους Αρχιεπισκοπικούς Επιτρόπους Μελβούρνης και Northcote, Θεοφιλεστάτους Επισκόπους Σωζοπόλεως κ. Κυριακό και Κερασούντος κ. Ευμένιο, και από κληρικούς των δύο Αρχιεπισκοπικών Περιφερειών της Βικτώριας.

Τη συγκίνηση των μετεχόντων στην τελετή, κληρικών και πιστών, επαύξησε η παρουσία του σεβάσμιου ιερέως, διακονήσαντος επί 39 συναπτά έτη την Ενορία των Αγίων Κωνσταντίνου και Ελένης, π. Δημητρίου Παπακυριακόπουλου. Ο πολιός ιερεύς, που η ιερατική του διαδρομή έχει συνδεθεί άρρηκτα με την ιστορία της ελληνορθόδοξης κοινότητας του SouthYarra της Μελβούρνης, έγινε αποδέκτης λόγων ευχαριστίας από τον Σεβασμιώτατο Αρχιεπίσκοπο κ.κ. Μακάριο, ο οποίος αναγνώρισε, εκ μέρους της τοπικής Εκκλησίας, τη μεγάλη προσφορά του π. Δημητρίου και την πολλή αγάπη, την αφοσίωση και την αυτοθυσία με τα οποία εργάστηκε για τη δόξα του Χριστού και τη σωτηρία των ανθρώπων. «Ιδιαίτερα τα χρόνια που ήρθε ο π. Δημήτριος, ήταν χρόνια δύσκολα, με πολλές αγωνίες και με πολλές στερήσεις», παρατήρησε και προσέθεσε: «Ένα μεγάλο “ευχαριστώ” είναι το λιγότερο που μπορεί να πει κάποιος. Δικαίως σήμερα είναι και ο ίδιος πολύ χαρούμενος και συγκινημένος, διότι βλέπει ότι όλη αυτή η προσπάθεια έφτασε στο τέλος της». Καταληκτικά, ευχήθηκε ο Θεός να ευλογεί τον π. Δημήτριο και να του χαρίζει πολλά ακόμη χρόνια, ώστε να καμαρώνει τους καρπούς των κόπων του.

Παράλληλα, ο Αρχιεπίσκοπος εξέφρασε εγκάρδιες ευχαριστίες προς όλους όσοι διαχρονικά έχουν συμβάλλει στην πρόοδο της Ενορίας. Ευχαρίστησε τους φανερούς αλλά και τους αφανείς ευεργέτες της, τους ζώντες και τους κεκοιμημένους. Και επιπλέον, εξήρε την αφοσίωση και τον ιερό ζήλο του νυν Ιερατικώς Προϊσταμένου του Ναού, π. Παντελεήμονος Λάσκαρη, για τον οποίο διέκρινε πως έχει αποδειχθεί άξιος διάδοχος του π. Δημητρίου.

Περαιτέρω, ο Σεβασμιώτατος τόνισε ότι το ιστορικό γεγονός των Εγκαινίων του Ι.Ν. Αγίων Κωνσταντίνου και Ελένης, αποτελεί μια ευκαιρία για τα ευσεβή μέλη της Ενορίας να ανακαινιστούν πνευματικά. «Σήμερα δεν εγκαινιάζεται μόνο η εκκλησία, αλλά ολόκληρη η Ενορία, ολόκληρη η περιοχή, ολόκληρη η φύση», υπογράμμισε. «Διότι είναι τόσο έντονη η χάρη του Θεού», συμπλήρωσε, «που επισκιάζει τα πάντα, και τα ορατά και τα αόρατα, και τα αισθητά και ανεπαίσθητα». Κατακλείοντας ευχήθηκε στο εκκλησίασμα: «Να έχετε πολλά χρόνια για να έρχεστε εδώ στον ναό σας, να αγιάζεστε και να γίνεστε πνευματικότεροι. Να έρχεστε εδώ για να σώζεστε. Διότι δεν υπάρχει σωτηρία έξω από την Ορθόδοξη Εκκλησία».

H αναδημοσίευση του παραπάνω άρθρου ή μέρους του επιτρέπεται μόνο αν αναφέρεται ως πηγή το ORTHODOXIANEWSAGENCY.GR με ενεργό σύνδεσμο στην εν λόγω καταχώρηση.

google-news Ακολούθησε το ORTHODOXIANEWSAGENCY.gr στο Google News και μάθε πρώτος όλες τις ειδήσεις.

Διαδώστε:
Ροή Ειδήσεων