26/11/2023 26/11/2023 Να προσπαθήσουν να μιμηθούν τον προστάτη Άγιο της Ενορίας τους και να πορεύονται στη ζωή τους «εν οσιότητι και δικαιοσύνη», προέτρεψε ο Σεβασμιώτατος Αρχιεπίσκοπος Αυστραλίας κ. Μακάριος τους πιστούς της Ενορίας του Αγίου Στυλιανού, στην περιοχή Gymea του Σύδνεϋ.  Ο Σεβασμιώτατος επισκέφθηκε την εορτάζουσα Ενορία το απόγευμα του Σαββάτου 25 Νοεμβρίου 2023, παραμονή της...
26 Νοεμβρίου, 2023 - 12:50
Τελευταία ενημέρωση: 26/11/2023 - 13:16

Ο Αρχιεπίσκοπος Αυστραλίας στον πανηγυρίζοντα Ι.Ν. Αγίου Στυλιανού στο Σύδνεϋ

Διαδώστε:
Ο Αρχιεπίσκοπος Αυστραλίας στον πανηγυρίζοντα Ι.Ν. Αγίου Στυλιανού στο Σύδνεϋ

Να προσπαθήσουν να μιμηθούν τον προστάτη Άγιο της Ενορίας τους και να πορεύονται στη ζωή τους «εν οσιότητι και δικαιοσύνη», προέτρεψε ο Σεβασμιώτατος Αρχιεπίσκοπος Αυστραλίας κ. Μακάριος τους πιστούς της Ενορίας του Αγίου Στυλιανού, στην περιοχή Gymea του Σύδνεϋ.

Ο Σεβασμιώτατος επισκέφθηκε την εορτάζουσα Ενορία το απόγευμα του Σαββάτου 25 Νοεμβρίου 2023, παραμονή της εορτής του Αγίου Στυλιανού του Παφλαγόνος, και χοροστάτησε στον Μέγα Πανηγυρικό Εσπερινό, πλαισιούμενος από τον Θεοφιλέστατο Επίσκοπο Χαριουπόλεως κ. Βαρθολομαίο, τον Πρωτοσύγκελλο της Ιεράς Αρχιεπισκοπής, Πανοσιολογιώτατο Αρχιμανδρίτη του Οικουμενικού Θρόνου κ. Χριστοφόρο Κρικέλη, και από άλλους κληρικούς της τοπικής Εκκλησίας, συμπεριλαμβανομένου του Ιερατικώς Προϊσταμένου του πανηγυρίζοντος Ιερού Ναού, π. Κωνσταντίνο Βαρυπάτη.

Στο τέλος της Ακολουθίας, ο Αρχιεπίσκοπος αναφέρθηκε στις αρετές που κοσμούσαν τον Άγιο Στυλιανό, διακρίνοντας ότι πορεύτηκε στον βίο του «εν οσιότητι και δικαιοσύνη».

«Η οσιότητα αφορά στη σχέση του ανθρώπου με τον Θεό», εξήγησε εισαγωγικά και συνέχισε: «Σημαίνει ότι εναρμονίζω τη ζωή μου με τις διδαχές του Ευαγγελίου και των Πατέρων της Εκκλησίας μας, και με την παράδοση της Εκκλησίας. Ο άνθρωπος που βαδίζει εν οσιότητι, εκκλησιαστικοποιεί τη ζωή του. Όχι μόνο έρχεται στην Εκκλησία. Διότι υπάρχουν πολλοί που έρχονται στην Εκκλησία αλλά η ζωή τους δεν είναι εκκλησιαστική. Ο άνθρωπος που εκκλησιαστικοποιεί τη ζωή του, ακολουθεί τις εντολές του Θεού και η σχέση του με τον Θεό είναι τίμια και ειλικρινής».

Ενώ η έννοια της οσιότητος έχει αναφορά στη σχέση του ανθρώπου με τον Θεό, εκείνη της δικαιοσύνης άπτεται της στάσεως και της συμπεριφοράς μας έναντι των συνανθρώπων μας.

«Δεν μπορεί κάποιος να σωθεί μόνο με τον Θεό, ούτε μόνο με τον άνθρωπο και χωρίς τον Θεό», υπενθύμισε ο Σεβασμιώτατος.

Εξήγησε δε ότι η έννοια της δικαιοσύνης σχετίζεται με τον τρόπο που κρίνουμε τον πλησίον και επισήμανε ότι αυτός θα πρέπει να συμβαδίζει με τον τρόπο που ο Θεός κρίνει τους ανθρώπους.

«Η κρίση του ανθρώπου βασίζεται πολλές φορές σε κοσμικά κριτήρια και νόμους περί δικαίου», παρατήρησε, αντιτείνοντας με έμφαση ότι «η κρίση του Θεού βασίζεται στην αγάπη».

Τον Αρχιεπίσκοπο καλωσόρισε πρωτύτερα ο Ιερατικώς Προϊστάμενος π. Κωνσταντίνος Βαρυπάτης, απευθύνοντάς του θερμούς λόγους αγάπης και σεβασμού εκ μέρους του Εκκλησιαστικού Συμβουλίου, της Φιλοπτώχου Αδελφότητος, της Νεολαίας και όλων των πιστών της Ενορίας Αγίου Στυλιανού.

Επίσης, εκπρόσωποι της Νεολαίας της Ενορίας προσέφεραν στον Ποιμενάρχη τους ένα συμβολικό δώρο, σε ένδειξη ευχαριστίας για την επίσκεψη και τη διαρκή πατρική μέριμνα και στοργή του.

Ο Σεβασμιώτατος ανταπέδωσε με ολοκάρδιες ευχές προς όλους, ενώ εξέφρασε την πατρική ευαρέσκειά του για τη ζωηρή παρουσία νέων στον Πανηγυρικό Εσπερινό, όσο και για τη βαρύτητα που δίδει η Ενορία του Αγίου Στυλιανού στη φροντίδα, τη στήριξη και την πνευματική πρόοδο της Νεολαίας της.

 

Περισσότερες φωτογραφίες:

H αναδημοσίευση του παραπάνω άρθρου ή μέρους του επιτρέπεται μόνο αν αναφέρεται ως πηγή το ORTHODOXIANEWSAGENCY.GR με ενεργό σύνδεσμο στην εν λόγω καταχώρηση.

google-news Ακολούθησε το ORTHODOXIANEWSAGENCY.gr στο Google News και μάθε πρώτος όλες τις ειδήσεις.

Διαδώστε:
Ροή Ειδήσεων