19/11/2023 19/11/2023 Στον Ιερό Ναό της Αγίας Τριάδος, στην πρωτεύουσα της Τασμανίας, το Χόμπαρτ, ιερούργησε σήμερα ο Αρχιεπίσκοπος Αυστραλίας κ. Μακάριος. Ο Σεβασμιώτατος χοροστάτησε στον Όρθρο και προεξήρχε της Αρχιερατικής Θείας Λειτουργίας, πλαισιούμενος από τον Θεοφιλέστατο Επίσκοπο Χαριουπόλεως κ. Βαρθολομαίο, Αρχιεπισκοπικό Επίτροπο Καμπέρας, και από τους κληρικούς των δύο ελληνορθόδοξων Ενοριών του Χόμπαρτ, τον π. Ειρηναίο Κόκα...
19 Νοεμβρίου, 2023 - 14:17
Τελευταία ενημέρωση: 19/11/2023 - 14:23

Ο Αρχιεπίσκοπος Αυστραλίας τίμησε ομογενείς της Τασμανίας με το παράσημο του Τάγματος των Φιλοχρίστων

Διαδώστε:
Ο Αρχιεπίσκοπος Αυστραλίας τίμησε ομογενείς της Τασμανίας με το παράσημο του Τάγματος των Φιλοχρίστων

Στον Ιερό Ναό της Αγίας Τριάδος, στην πρωτεύουσα της Τασμανίας, το Χόμπαρτ, ιερούργησε σήμερα ο Αρχιεπίσκοπος Αυστραλίας κ. Μακάριος. Ο Σεβασμιώτατος χοροστάτησε στον Όρθρο και προεξήρχε της Αρχιερατικής Θείας Λειτουργίας, πλαισιούμενος από τον Θεοφιλέστατο Επίσκοπο Χαριουπόλεως κ. Βαρθολομαίο, Αρχιεπισκοπικό Επίτροπο Καμπέρας, και από τους κληρικούς των δύο ελληνορθόδοξων Ενοριών του Χόμπαρτ, τον π. Ειρηναίο Κόκα και τον π. Δημήτριο Κατσή.

Στο τέλος της Θείας Λειτουργίας, τρία διακεκριμένα μέλη της ελληνορθόδοξης κοινότητας της νησιωτικής Πολιτείας με πολύτιμη συνεισφορά στην ίδρυση και πρόοδο της Ενορίας Αγίας Τριάδος, τιμήθηκαν από τον Αρχιεπίσκοπο Αυστραλίας με το παράσημο του Τάγματος των Φιλοχρίστων.

Συγκεκριμένα, την υψηλή αυτή διάκριση της τοπικής Εκκλησίας παρέλαβαν: η κ. Αλίκη Πανταζή, η οποία συνέδραμε καθοριστικά στην ίδρυση της Ενορίας, ο κ. Μιχαήλ Κλωνάρης, ο οποίος διακονεί εθελοντικά ως ψάλτης επί σειρά ετών, και ο κ. Αναστάσιος Γιαμαίος, ο οποίος βοηθάει ακούραστα την Ενορία, με ταπείνωση και υπακοή. Τα τρία αυτά πρόσωπα δέχθηκαν, επίσης, τις ευγνώμονες ευχαριστίες του Ποιμενάρχου τους, καθώς και πατρικούς λόγους αγάπης και στοργής, συνοδευόμενους από την ευχή ο Θεός να ευλογεί πάντοτε τα έργα τους.

Εκ μέρους του φιλοχρίστου λαού της Τασμανίας, τον Σεβασμιώτατο κ. Μακάριο καλωσόρισε εν εκκλησία ο Θεοφιλέστατος Επίσκοπος κ. Βαριθολομαίος, απευθύνοντάς του λόγους ευχαριστίας για τις τακτικές επισκέψεις του και για την οικοδόμηση μιας σταθερής γέφυρας που συνδέει την έδρα της Ιεράς Αρχιεπισκοπής με τη νησιωτική Πολιτεία της Αυστραλίας. Ο Θεοφιλέστατος απευθύνθηκε, επίσης, προς τους πιστούς που είχαν συρρεύσει στην εκκλησία της Αγίας Τριάδος για να συναντήσουν και να πάρουν την ευλογία του Ποιμενάρχου τους. Τους προέτρεψε να αγαπούν την Αρχιεπισκοπή και τον Αρχιεπίσκοπο, υπενθυμίζοντας μια σοφή ρήση του Αγίου Ιωάννη του Χρυσοστόμου, ότι η Εκκλησία είναι η μητέρα μας και ο Επίσκοπος ο πατέρας μας.

Τέλος, ο Θεοφιλέστατος ευχαρίστησε τον Σεβασμιώτατο για την αναγγελία της χαρμόσυνης ειδήσεως περί της τιμητικής επισκέψεως της Α.Θ.Π. του Οικουμενικού Πατριάρχου κ.κ. Βαρθολομαίου στην Τασμανία, το 2024, ενώ κατέκλεισε ευχόμενος στον Αρχιεπίσκοπο να έχει υγεία και δύναμη, για να συνεχίσει να καθοδηγεί το πλήρωμα της Ορθοδόξου εν Αυστραλία Εκκλησίας προς τον Χριστό.

Αντιφωνώντας, ο Σεβασμιώτατος κ. Μακάριος ευχαρίστησε τον Επίσκοπο Χαριουπόλεως, τους σεβαστούς πατέρες και τους ευσεβείς πιστούς της Τασμανίας για τη θερμή υποδοχή και τη ζεστή φιλοξενία τους, καθώς και για την αταλάντευτη αφοσίωσή τους στην Ιερά Αρχιεπισκοπή Αυστραλίας. Επίσης, μίλησε με συγκίνηση και πολλή αγάπη για τον λαό της Τασμανίας, διαβεβαιώνοντας ότι πάντοτε τον έχει στην καρδιά και τις προσευχές του.

Κατακλείοντας, ο Αρχιεπίσκοπος απηύθυνε θερμές ευχαριστίες προς τον κ. Στυλιανό Μαγδαλόπουλο, Διευθυντή του Ελληνικού Κέντρου Προνοίας της Ιεράς Αρχιεπισκοπής Αυστραλίας, ο οποίος μετέβη στο Χόμπαρτ, συνοδευόμενος από μέλη της Χριστιανικής Ενώσεως Σύδνεϋ, καθώς και από ψάλτες οι οποίοι απέδωσαν τους ύμνους του Όρθρου και της Θείας Λειτουργίας στον Ι.Ν. Αγίας Τριάδος.

Μετά την Απόλυση της Θείας Λειτουργίας, στην παρακείμενη κοινοτική αίθουσα παρατέθηκε ερανικό γεύμα, στο οποίο παρακάθησαν, μεταξύ άλλων, οι Πολιτειακοί Βουλευτές Lara Alexander, Simon Behrakis και David O’Byrne. Κατά τη διάρκεια του γεύματος, ο Σεβασμιώτατος έκοψε τούρτα που είχαν ετοιμάσει τα μέλη της Ενορίας προς τιμήν της πρόσφατης επετείου των 30 ετών από την μοναχική κουρά και την εις διάκονον χειροτονία του.

H αναδημοσίευση του παραπάνω άρθρου ή μέρους του επιτρέπεται μόνο αν αναφέρεται ως πηγή το ORTHODOXIANEWSAGENCY.GR με ενεργό σύνδεσμο στην εν λόγω καταχώρηση.

google-news Ακολούθησε το ORTHODOXIANEWSAGENCY.gr στο Google News και μάθε πρώτος όλες τις ειδήσεις.

Διαδώστε:
Ροή Ειδήσεων