08/01/2024 09/01/2024 Τις πρώτες μέρες του νέου έτους, ο Θεοφιλέστατος Επίσκοπος Κυανέων κ. Ελπίδιος, Αρχιεπισκοπικός Επίτροπος Πέρθης, επισκέφθηκε δύο μονάδες φροντίδας ηλικιωμένων στην πρωτεύουσα της Δυτικής Αυστραλίας, όπου ευλόγησε και έκοψε την πατροπαράδοτη Βασιλόπιτα. Η πρώτη μονάδα που επισκέφθηκε ο Θεοφιλέστατος ήταν το Rosewood Aged Care, που βρίσκεται κοντά στην εκκλησία του Ευαγγελισμού της Θεοτόκου στη δυτική...
08 Ιανουαρίου, 2024 - 18:47
Τελευταία ενημέρωση: 09/01/2024 - 0:29

Ο Επίσκοπος Κυανέων ευλόγησε τη Βασιλόπιτα σε μονάδες φροντίδας ηλικιωμένων

Διαδώστε:
Ο Επίσκοπος Κυανέων ευλόγησε τη Βασιλόπιτα σε μονάδες φροντίδας ηλικιωμένων

Τις πρώτες μέρες του νέου έτους, ο Θεοφιλέστατος Επίσκοπος Κυανέων κ. Ελπίδιος, Αρχιεπισκοπικός Επίτροπος Πέρθης, επισκέφθηκε δύο μονάδες φροντίδας ηλικιωμένων στην πρωτεύουσα της Δυτικής Αυστραλίας, όπου ευλόγησε και έκοψε την πατροπαράδοτη Βασιλόπιτα.

Η πρώτη μονάδα που επισκέφθηκε ο Θεοφιλέστατος ήταν το Rosewood Aged Care, που βρίσκεται κοντά στην εκκλησία του Ευαγγελισμού της Θεοτόκου στη δυτική Πέρθη. Ο Ιερατικώς Προϊστάμενος του Ευαγγελισμού, Πρωτοπρεσβύτερος του Οικουμενικού Θρόνου π. Εμμανουήλ Σταματίου, και ο Διάκονος Νικόλαος Κακούλας συνόδευσαν τον Επίσκοπο Κυανέων και τον βοήθησαν κατά την τελετή.

Στο τέλος αυτής, ο Θεοφιλέστατος παρουσίασε περιληπτικά στους ενοίκους της μονάδας, παρουσία και πολλών μελών των οικογενειών τους, το ιστορικό και το νόημα του της κοπής της Βασιλόπιτας κατά την έναρξη κάθε νέου έτους.

Η δεύτερη μονάδα που επισκέφθηκε ο Επίσκοπος Κυανέων, ήταν το Hellenic Community Aged Care, που βρίσκεται μόλις τρία χιλιόμετρα από τα γραφεία της Αρχιεπισκοπικής Περιφέρειας Πέρθης στο προάστιο Dianella.

Παρόντες στην κοπή της Βασιλόπιτας ήταν ο π. Ελευθέριος Γεροβασίλης, Ιερατικώς Προϊστάμενος του Ι. Ναού Αγίων Κωνσταντίνου και Ελένης, ο οποίος έχει και τη μεριμνά για τις πνευματικές ανάγκες των ενοίκων της συγκεκριμένης μονάδας φροντίδας ηλικιωμένων, καθώς επίσης ο προσφάτως διορισθείς Διευθύνων Σύμβουλος της Ελληνικής Κοινότητας Δυτικής Αυστραλίας, κ. Παύλος Σάββας.

Ο Θεοφιλέστατος Επίσκοπος κ. Ελπίδιος μετέφερε σε όλους τους ηλικιωμένους τις ευλογίες και την πατρική αγάπη του Σεβασμιωτάτου Αρχιεπισκόπου Αυστραλίας κ. Μακαρίου και ευχήθηκε είναι ειρηνικό και σωτήριο το έτος 2024.

Περισσότερες φωτογραφίες:

(Πηγή: Το Βήμα της Εκκλησίας)

H αναδημοσίευση του παραπάνω άρθρου ή μέρους του επιτρέπεται μόνο αν αναφέρεται ως πηγή το ORTHODOXIANEWSAGENCY.GR με ενεργό σύνδεσμο στην εν λόγω καταχώρηση.

google-news Ακολούθησε το ORTHODOXIANEWSAGENCY.gr στο Google News και μάθε πρώτος όλες τις ειδήσεις.

Διαδώστε:
Ροή Ειδήσεων