01/07/2023 01/07/2023 Την Παρασκευή, 30 Ιουνίου, οΑρχιεπίσκοπος Αυστραλίας κ.κ. Μακάριος δέχθηκε με την επίσκεψη του Μητροπολίτου Ιεραπόλεως κ. Αντωνίου και του Αρχιεπισκόπου Παμφίλου κ. Δανιήλ, Ιεραρχών του Οικουμενικού Πατριαρχείου για τη διαποίμανση των Ουκρανών στη Διασπορά. Οι δύο Ιεράρχες κατά την άφιξή τους στην έδρα της Ιεράς Αρχιεπισκοπής Αυστραλίας, στο Σύδνεϋ, έτυχαν θερμής υποδοχής από τον Θεοφιλέστατο...
01 Ιουλίου, 2023 - 9:45
Τελευταία ενημέρωση: 01/07/2023 - 10:00

Ο Μητροπολίτης Ιεραπόλεως και ο Αρχιεπίσκοπος Παμφίλου στην Ιερά Αρχιεπισκοπή Αυστραλίας

Διαδώστε:
Ο Μητροπολίτης Ιεραπόλεως και ο Αρχιεπίσκοπος Παμφίλου στην Ιερά Αρχιεπισκοπή Αυστραλίας

Την Παρασκευή, 30 Ιουνίου, οΑρχιεπίσκοπος Αυστραλίας κ.κ. Μακάριος δέχθηκε με την επίσκεψη του Μητροπολίτου Ιεραπόλεως κ. Αντωνίου και του Αρχιεπισκόπου Παμφίλου κ. Δανιήλ, Ιεραρχών του Οικουμενικού Πατριαρχείου για τη διαποίμανση των Ουκρανών στη Διασπορά.

Οι δύο Ιεράρχες κατά την άφιξή τους στην έδρα της Ιεράς Αρχιεπισκοπής Αυστραλίας, στο Σύδνεϋ, έτυχαν θερμής υποδοχής από τον Θεοφιλέστατο Επίσκοπο Χαριουπόλεως κ. Βαρθολομαίο και από τον Πρωτοσύγκελλο, Πανοσιολογιώτατο Αρχιμανδρίτη του Οικουμενικού Θρόνου κ. Χριστοφόρο Κρικέλη.

Μετά το προσκύνημά τους στον Ιερό Καθεδρικό Ναό του Ευαγγελισμού της Θεοτόκου, συναντήθηκαν με τον Σεβασμιώτατο κ.κ. Μακάριο στο Αρχιεπισκοπικό Γραφείο, όπου συζήτησαν, σε αδελφική και εγκάρδια ατμόσφαιρα, θέματα κοινού ενδιαφέροντος, αφορώντα κατά κύριο λόγο τον δοκιμαζόμενο λαό της Ουκρανίας και την Ουκρανική Διασπορά, καθώς και την παρουσία των Ουκρανών στην Αυστραλία.

Η συνάντηση ολοκληρώθηκε με την καταδίκη της εισβολής των Ρωσικών στρατευμάτων στο έδαφος της Ουκρανίας και με την ευχή να τερματιστεί το συντομότερο δυνατό ο αδελφοκτόνος πόλεμος και η συνεπαγόμενη ανθρωπιστική καταστροφή.

H αναδημοσίευση του παραπάνω άρθρου ή μέρους του επιτρέπεται μόνο αν αναφέρεται ως πηγή το ORTHODOXIANEWSAGENCY.GR με ενεργό σύνδεσμο στην εν λόγω καταχώρηση.

google-news Ακολούθησε το ORTHODOXIANEWSAGENCY.gr στο Google News και μάθε πρώτος όλες τις ειδήσεις.

Διαδώστε:
Ροή Ειδήσεων