22/03/2024 22/03/2024 Την Παρασκευή, 22 Μαρτίου, ο νέος Πρέσβης της Ελλάδος στην Αυστραλία, κ. Σταύρος Βενιζέλος, επισκέφθηκε την έδρα της Ιεράς Αρχιεπισκοπής Αυστραλίας, στο Σύδνεϋ. Ο κ. Βενιζέλος συνοδευόταν από τη σύζυγό του, κ. Λαρίσσα Τικαϊδη, και από τον Γενικό Πρόξενο της Ελλάδος στο Σύδνεϋ, κ. Ιωάννη Μαλλικούρτη. Κατά την άφιξή τους στην Ιερά Αρχιεπισκοπή, έτυχαν θερμής...
22 Μαρτίου, 2024 - 13:59

Ο νέος Πρέσβης της Ελλάδος στην Αυστραλία επισκέφθηκε τον Αρχιεπίσκοπο Μακάριο

Διαδώστε:
Ο νέος Πρέσβης της Ελλάδος στην Αυστραλία επισκέφθηκε τον Αρχιεπίσκοπο Μακάριο

Την Παρασκευή, 22 Μαρτίου, ο νέος Πρέσβης της Ελλάδος στην Αυστραλία, κ. Σταύρος Βενιζέλος, επισκέφθηκε την έδρα της Ιεράς Αρχιεπισκοπής Αυστραλίας, στο Σύδνεϋ. Ο κ. Βενιζέλος συνοδευόταν από τη σύζυγό του, κ. Λαρίσσα Τικαϊδη, και από τον Γενικό Πρόξενο της Ελλάδος στο Σύδνεϋ, κ. Ιωάννη Μαλλικούρτη.

Κατά την άφιξή τους στην Ιερά Αρχιεπισκοπή, έτυχαν θερμής υποδοχής από τους Θεοφιλέστατους Επισκόπους Μιλητουπόλεως κ. Ιάκωβο, Μαγνησίας κ. Χριστόδουλο και Χαριουπόλεως κ. Βαρθολομαίο και από τον Πρωτοσύγκελλο της Ιεράς Αρχιεπισκοπής, Πανοσιολογιώτατο Αρχιμανδρίτη του Οικουμενικού Θρόνου κ. Χριστοφόρο Κρικέλη. Προ της συναντήσεώς τους με τον Σεβασμιώτατο Αρχιεπίσκοπο Αυστραλίας κ.κ. Μακάριο, ο Πρέσβης και η συνοδεία του ξεναγήθηκαν στον Ιερό Καθεδρικό Ναό του Ευαγγελισμού της Θεοτόκου, όπου άναψαν από ένα κερί, προσκύνησαν με ευλάβεια τις ιερές εικόνες και ενημερώθηκαν για την ιστορία του διατηρητέου κτιρίου του Ναού.

Στη συνέχεια μετέβησαν στο Αρχιεπισκοπικό Γραφείο, όπου τους υποδέχθηκε με εγκαρδιότητα ο Σεβασμιώτατος Αρχιεπίσκοπος κ. Μακάριος. Ο Σεβασμιώτατος συνεχάρη τον κ. Βενιζέλο για την ανάληψη των νέων καθηκόντων του στην Ελληνική Πρεσβεία της Καμπέρας και του ευχήθηκε να έχει ευλογημένη και παραγωγική θητεία, επ’ ωφελεία του Ελληνισμού της πέμπτης ηπείρου.

Στη διάρκεια της εποικοδομητικής συζητήσεως που ακολούθησε, αντηλλάγησαν απόψεις περί των θεμάτων μείζονος σημασίας για την ελληνική Ομογένεια, ενώ ο Αρχιεπίσκοπος ενημέρωσε τον Έλληνα διπλωμάτη για το έργο που επιτελεί η Ιερά Αρχιεπισκοπή Αυστραλίας, καθώς επίσης για την εφετινή επέτειο των 100 χρόνων από την ίδρυσή της και για την επικείμενη Αποστολική Επίσκεψη της Α.Θ. Παναγιότητος του Οικουμενικού Πατριάρχου κ.κ. Βαρθολομαίου.

Αμφότεροι, στο τέλος της συναντήσεως, επαναβεβαίωσαν τη διάθεσή τους για συνέχιση της αγαστής συνεργασίας μεταξύ της Ελληνικής Πολιτείας και της Ορθοδόξου Εκκλησίας, σε πνεύμα ενότητος και συναντιλήψεως.

 

H αναδημοσίευση του παραπάνω άρθρου ή μέρους του επιτρέπεται μόνο αν αναφέρεται ως πηγή το ORTHODOXIANEWSAGENCY.GR με ενεργό σύνδεσμο στην εν λόγω καταχώρηση.

google-news Ακολούθησε το ORTHODOXIANEWSAGENCY.gr στο Google News και μάθε πρώτος όλες τις ειδήσεις.

Διαδώστε:
Ροή Ειδήσεων