01/01/2024 01/01/2024 Στο μέσο του ευφρόσυνου εορταστικού κύκλου του αγίου Δωδεκαημέρου και συγκεκριμένα κατά Απόδοση της εορτής των Χριστουγέννων, την Κυριακή, 31 Δεκεμβρίου, η μεγάλη και όμορφη ιερατική οικογένεια της Ιεράς Αρχιεπισκοπής Αυστραλίας δέχθηκε στους κόλπους της ένα νέο μέλος, τον Διάκονο Ευάγγελο Ασπιώτη. Η χειροτονία του νέου Διακόνου τελέστηκε στον Ιερό Ναό των Αγίων Αποστόλων, στην...
01 Ιανουαρίου, 2024 - 9:58

Χειροτονία Διακόνου και χειροθεσίες Αναγνωστών από τον Αρχιεπίσκοπο Αυστραλίας στο Newcastle

Διαδώστε:
Χειροτονία Διακόνου και χειροθεσίες Αναγνωστών από τον Αρχιεπίσκοπο Αυστραλίας στο Newcastle

Στο μέσο του ευφρόσυνου εορταστικού κύκλου του αγίου Δωδεκαημέρου και συγκεκριμένα κατά Απόδοση της εορτής των Χριστουγέννων, την Κυριακή, 31 Δεκεμβρίου, η μεγάλη και όμορφη ιερατική οικογένεια της Ιεράς Αρχιεπισκοπής Αυστραλίας δέχθηκε στους κόλπους της ένα νέο μέλος, τον Διάκονο Ευάγγελο Ασπιώτη. Η χειροτονία του νέου Διακόνου τελέστηκε στον Ιερό Ναό των Αγίων Αποστόλων, στην πόλη Newcastle της Νέας Νοτίου Ουαλίας, δια των χειρών του Σεβασμιωτάτου Αρχιεπισκόπου Αυστραλίας κ. Μακαρίου.

Κατά τον νουθετήριο λόγο του, ο Σεβασμιώτατος εξέφρασε τη χαρά της τοπικής Εκκλησίας και του ιδίου προσωπικώς, για την είσοδο στην ιερωσύνη ενός προσώπου που τρέφει ιδιαίτερο ζήλο του για τη λειτουργική ζωή της Εκκλησίας, καθώς και άπειρη αγάπη για το άγιο Θυσιαστήριο, το οποίο καλείται εφεξής να διακονήσει. Προς επίρρωση τούτου, επισήμανε: «Γνωρίζω πολύ καλά πως, ζώντας στην ύπαιθρο χώρα της Αυστραλίας, οδηγούσες πολλές ώρες κάθε Κυριακή, για να φτάσεις εδώ, στο Newcastle, στον Ναό των Αγίων Αποστόλων, να εκκλησιαστείς, να αγιαστείς και κατόπιν να επιστρέψεις στην οικογενειακή σου εστία. Όλοι εδώ στην ενορία, με πρώτο τον π. Νικόλαο, εξετίμησαν τον αποστολικό σου ζήλο και επαίνεσαν την αγάπη σου για τη Θεία Λειτουργία».

Στη συνέχεια, ο Αρχιεπίσκοπος παρότρυνε πατρικά τον χειροτονούμενο να μην απωλέσει αυτό το πολύτιμο χάρισμα και πνευματικό εφόδιο που διαθέτει, δηλαδή τον ζήλο για τη Λατρεία του Θεού, αλλά να το καλλιεργήσει έτι περισσότερο και να το επαυξήσει, «χωρίς ποτέ να εξοικειωθείς με τα ιερά και τα θεία, και χωρίς ποτέ η Λατρεία της Εκκλησίας μας να γίνει για σένα μια απλή συνήθεια και ένα τυπολατρικό καθήκον». Επίσης, τον παρότρυνε να γίνει όντως «Ευάγγελος», όπως το δηλώνει και το όνομά του, δηλαδή κήρυκας του καλού αγγέλματος, και να επιδιώξει τούτο όχι μόνον με λόγια από τον Άμβωνα, αλλά πρωτίστως με τη ζωή και το παράδειγμά του και την καλή μαρτυρία της διακονίας του.

Εξάλλου, αφού απαρίθμησε τα πολλά χαρίσματα και τις αρετές που κοσμούν την προσωπικότητα του νέου Διακόνου, ο Σεβασμιώτατος εκτίμησε ότι αρωγός στην επιτέλεση του δύσκολου έργου που αναλαμβάνει, θα είναι η ευλογημένη οικογένεια που έχει δημιουργήσει, η Πρεσβυτέρα και τέσσερα τέκνα τους.

Κατακλείοντας, ο Αρχιεπίσκοπος υπενθύμισε έναν λόγο του Αποστόλου των Εθνών, Παύλου: «σὺ δὲ νῆφε ἐν πᾶσι» (Β’ Τιμ. 4, 5) και την εντολή «ἑτοιμάσατε τὴν ὁδὸν Κυρίου», που ακούστηκε στο ευαγγελικό ανάγνωσμα της ημέρας. Δια τούτων, προέτρεψε τον νέο Διάκονο αφενός να ευρίσκεται διαρκώς σε πνευματική εγρήγορση και τα μάτια και τα αυτιά της διανοίας του να είναι ανοικτά στα όσα ο Θεός παραγγέλλει, και αφετέρου να έχει πλήρη επίγνωση ότι γίνεται κληρικός όχι για να εργασθεί για τον εαυτό του, αλλά με αποστολή να ετοιμάζει την οδό που θα βαδίσει ο Κύριος για να έλθει και να γεννηθεί στην καρδιά του κάθε πιστού.

Στο τέλος της Θείας Λειτουργίας, ο Σεβασμιώτατος κ. Μακάριος τέλεσε επίσης τη χειροθεσία δύο Αναγνωστών. Πρόκειται για τον κ. Ιωάννη Willmot και τον κ. Ααρών Ντονάτο, τους οποίους συμβούλεψε καταλλήλως για το διακόνημα το οποίο αναλαμβάνουν, ενώ ευχήθηκε σε όλους τους πιστούς και στον Ιερατικώς Προϊστάμενο, π. Νικόλαο Σκορδίλη, το νέο έτος 2024 να είναι ευλογημένο και καλλίκαρπο για την Ενορία – Κοινότητα Αγίων Αποστόλων και για τις οικογένειές τους.

H αναδημοσίευση του παραπάνω άρθρου ή μέρους του επιτρέπεται μόνο αν αναφέρεται ως πηγή το ORTHODOXIANEWSAGENCY.GR με ενεργό σύνδεσμο στην εν λόγω καταχώρηση.

google-news Ακολούθησε το ORTHODOXIANEWSAGENCY.gr στο Google News και μάθε πρώτος όλες τις ειδήσεις.

Διαδώστε:
Ροή Ειδήσεων