04/02/2019 04/02/2019 Με λαμπρότητα τιμήθηκε η μνήμη των Τριών Ιεραρχών, με αφορμή την Εορτή της Ελληνικής Παιδείας και των Γραμμάτων, στην Ορθόδοξο Ακαδημία Κρήτης (ΟΑΚ), η οποία διοργάνωσε επίσημη εόρτια εκδήλωση το Σάββατο, 2 Φεβρουαρίου 2019, με επίκεντρο το μέλλον της ελληνικής γλώσσας, γραπτής και προφορικής, ως θεμελιακού στοιχείου της εθνικής μας οντότητας. Της εκδήλωσης προηγήθηκε Αρχιερατικός...
04 Φεβρουαρίου, 2019 - 19:55
Τελευταία ενημέρωση: 04/02/2019 - 19:42

Η Καταγωγή της ελληνικής γλώσσας στην Ορθόδοξο Ακαδημία Κρήτης

Διαδώστε:
Η Καταγωγή της ελληνικής γλώσσας στην Ορθόδοξο Ακαδημία Κρήτης

Με λαμπρότητα τιμήθηκε η μνήμη των Τριών Ιεραρχών, με αφορμή την Εορτή της Ελληνικής Παιδείας και των Γραμμάτων, στην Ορθόδοξο Ακαδημία Κρήτης (ΟΑΚ), η οποία διοργάνωσε επίσημη εόρτια εκδήλωση το Σάββατο, 2 Φεβρουαρίου 2019, με επίκεντρο το μέλλον της ελληνικής γλώσσας, γραπτής και προφορικής, ως θεμελιακού στοιχείου της εθνικής μας οντότητας.
Της εκδήλωσης προηγήθηκε Αρχιερατικός Εσπερινός, στην Ιερά Πατριαρχική Μονή Οδηγητρίας Γωνιάς, χοροστατούντος του Σεβασμιωτάτου Μητροπολίτου Κισάμου και Σελίνου κ. Αμφιλοχίου.
Ο Γενικός Διευθυντής της ΟΑΚ, Δρ Κωνσταντίνος Ζορμπάς, καλωσόρισε τους παρευρισκομένους, κάνοντας μία σύντομη εισαγωγική αναφορά στο νόημα της εορτής των Τριών Ιεραρχών, τονίζοντας πως εκείνοι: «αγάπησαν τη γνώση, θαύμασαν τα επιτεύγματα της εποχής τους, συνέβαλαν στην πρόοδο όλων των Επιστημών με τις οποίες ασχολήθηκαν», δίχως να παραμείνουν «κλεισμένοι στα εργαστήριά τους και αποκομμένοι από τον πόνο των φτωχών και των αδυνάτων», αλλά «αναζήτησαν το νόημα της ζωής στη σχέση τους με τον άνθρωπο και τον κόσμο». Στην ίδια κατεύθυνση ο κ. Ζορμπάς έθεσε τον εξής προβληματισμό: «Για να απαντήσουμε στο ερώτημα “τι είδους παιδεία χρειαζόμαστε σήμερα” θα πρέπει να απαντήσουμε πρώτα στο ερώτημα “τι είδους κοινωνία επιθυμούμε να έχουμε αύριο”». Στη συνέχεια, ο κ. Ζορμπάς παρουσίασε τον επίσημο Ομιλητή της εκδήλωσης, κ. Αντώνιο Κουνάδη, Ακαδημαϊκό και Πρόεδρο της Ακαδημίας Αθηνών, ο οποίος ανέπτυξε το θέμα: «Η καταγωγή της ελληνικής γλώσσας: προφορικής και γραπτής».

H αναδημοσίευση του παραπάνω άρθρου ή μέρους του επιτρέπεται μόνο αν αναφέρεται ως πηγή το ORTHODOXIANEWSAGENCY.GR με ενεργό σύνδεσμο στην εν λόγω καταχώρηση.

google-news Ακολούθησε το ORTHODOXIANEWSAGENCY.gr στο Google News και μάθε πρώτος όλες τις ειδήσεις.

Διαδώστε:
Ροή Ειδήσεων