07/04/2023 07/04/2023 Την Τετάρτη 5 Απριλίου 2023, η Χορωδία της Σχολής Βυζαντινής Μουσικής της Ιεράς Αρχιεπισκοπής Κρήτης, στο πλαίσιο των ημερών της Αγίας και Μεγάλης Τεσσαρακοστής, συμμετείχε στην τέλεση Προηγιασμένης Θείας Λειτουργίας, στον Ιερό Καθεδρικό Ναό Αγίου Τίτου Ηρακλείου. Την Προηγιασμένη Θεία Λειτουργία τέλεσε ο Θεοφιλέστατος Επίσκοπος Απαμείας κ. κ. Παΐσιος. Την Χορωδία της Σχολής διηύθυνε ο...
07 Απριλίου, 2023 - 21:20
Τελευταία ενημέρωση: 07/04/2023 - 20:32

Προηγιασμένη Θ. Λειτουργία στον Καθεδρικό Ναό Αγίου Τίτου Ηρακλείου (ΦΩΤΟ)

Διαδώστε:
Προηγιασμένη Θ. Λειτουργία στον Καθεδρικό Ναό Αγίου Τίτου Ηρακλείου (ΦΩΤΟ)

Την Τετάρτη 5 Απριλίου 2023, η Χορωδία της Σχολής Βυζαντινής Μουσικής της Ιεράς Αρχιεπισκοπής Κρήτης, στο πλαίσιο των ημερών της Αγίας και Μεγάλης Τεσσαρακοστής, συμμετείχε στην τέλεση Προηγιασμένης Θείας Λειτουργίας, στον Ιερό Καθεδρικό Ναό Αγίου Τίτου Ηρακλείου.

Την Προηγιασμένη Θεία Λειτουργία τέλεσε ο Θεοφιλέστατος Επίσκοπος Απαμείας κ. κ. Παΐσιος.

Την Χορωδία της Σχολής διηύθυνε ο Μουσικολογιώτατος Άρχοντας Μαΐστορας της Μ.τ.Χ.Ε. και Καθηγητής της Σχολής κ. Ανδρέας Γιακουμάκης.

Στο τέλος της Προηγιασμένης Θείας Λειτουργίας, ο Θεοφιλέστατος Επίσκοπος Απαμείας κ. κ. Παΐσιος, αφού μίλησε για το σωτηριώδες νόημα των αγίων αυτών ημερών, ευχαρίστησε τον Σεβασμιώτατο Αρχιεπίσκοπο Κρήτης κ.κ. Ευγένιο τον Β΄, για την άδεια της ιερουργίας που, κανονικώς, του παρεχώρησε.

Συνεχάρη τον Χοράρχη και τα μέλη της Χορωδίας για την άριστη εκτέλεση των ύμνων και επεσήμανε το σπουδαίο έργο που επιτελείτε στη Σχολή Βυζαντινής Μουσικής της Ιεράς Αρχιεπισκοπής Κρήτης, με το οποίο διασώζεται ο πολύτιμος θησαυρός της πατρώας μας μουσικής και εμπλουτίζονται τα αναλόγια των Ιερών Ναών, με νέους και κατηρτισμένους ιεροψάλτες.

Για αυτό και συνεχάρη, τόσο τον Διευθυντή της Σχολής κ. Αντώνιο Πλαΐτη, τους Καθηγητές της Σχολής, αλλά και τον Πρόεδρο της Διοικούσας Επιτροπής κ. Μιχαήλ Στρουμπάκη, για όλο το επιτελούμενο έργο, μνημονεύοντας με συγκίνηση και την δική του διακονία, ως Προέδρου της Διοικούσας αλλά και ως Καθηγητού της Σχολής.

Τέλος, απηύθυνε εγκάρδιες εόρτιες ευχές στους Σπουδαστές και σε όλους τους εκκλησιαζόμενους.

H αναδημοσίευση του παραπάνω άρθρου ή μέρους του επιτρέπεται μόνο αν αναφέρεται ως πηγή το ORTHODOXIANEWSAGENCY.GR με ενεργό σύνδεσμο στην εν λόγω καταχώρηση.

google-news Ακολούθησε το ORTHODOXIANEWSAGENCY.gr στο Google News και μάθε πρώτος όλες τις ειδήσεις.

Διαδώστε:
Ροή Ειδήσεων