18/10/2022 18/10/2022 Μετά από διακοπή δύο ετών λόγω πανδημίας πραγματοποιήθηκε φέτος στη Βιέννη η 9η Πανορθόδοξος Συνάντηση Νέων της Αυστρίας. Η φετινή Συνάντηση είχε ως θέμα την Ανάσταση ως πηγή δυνάμεως, ελπίδος και εμπιστοσύνης για τη ζωή του Χριστιανού. Στο πρόγραμμά της περιέλαβε Αρχιερατική Θεία Λειτουργία, κοινό γεύμα, εισαγωγή στο θέμα της Αναστάσεως από τον Μητροπολίτη Αυστρίας...
18 Οκτωβρίου, 2022 - 15:04
Τελευταία ενημέρωση: 18/10/2022 - 14:32

9η Πανορθόδοξος Συνάντηση Νέων της Αυστρίας με θέμα “Εγώ είμαι η Ανάστασις και η Ζωή.”

Διαδώστε:
9η Πανορθόδοξος Συνάντηση Νέων της Αυστρίας με θέμα “Εγώ είμαι η Ανάστασις και η Ζωή.”

Μετά από διακοπή δύο ετών λόγω πανδημίας πραγματοποιήθηκε φέτος στη Βιέννη η 9η Πανορθόδοξος Συνάντηση Νέων της Αυστρίας. Η φετινή Συνάντηση είχε ως θέμα την Ανάσταση ως πηγή δυνάμεως, ελπίδος και εμπιστοσύνης για τη ζωή του Χριστιανού. Στο πρόγραμμά της περιέλαβε Αρχιερατική Θεία Λειτουργία, κοινό γεύμα, εισαγωγή στο θέμα της Αναστάσεως από τον Μητροπολίτη Αυστρίας κ. Αρσένιο, ακολουθούμενη από επεξεργασία και εμβάθυνση από τους μαθητές χωρισμένους σε μικρότερες ομάδες και τέλος, αθλήματα, χορό, μουσική, τραγούδι και βραδινό φαγητό.

Θεία Λειτουργία

Από το πρωί εκατοντάδες παιδιά και νέοι, πλήθος εκπαιδευτικοί και πολλοί γονείς και κηδεμόνες από όλες τις περιοχές της Αυστρίας κατέκλεισαν την Εκκλησία της Παναγίας Μητρός του Σωτήρος (Mater Salvatoris) στο 7ο Διαμέρισμα της Βιέννης για να συμμετάσχουν την Αρχιερατική Θεία Λειτουργία, κατά την οποία προεξήρχε ο Σεβασμιώτατος Μητροπολίτης Αυστρίας και Έξαρχος Ουγγαρίας κ. Αρσένιος και συλλειτούργησαν δεκαπέντε Πρεσβύτεροι και τρεις Διάκονοι από τις διάφορες ορθόδοξες κοινότητες της Αυστρίας.

Συμπροσευχόμενοι παρακολούθησαν τη Θεία Λειτουργία αρκετοί κληρικοί και ο Θεοφιλέστατος Επίσκοπος Αυστρίας και Ελβετίας κ. Ανδρέας του Πατριαρχείου της Σερβίας , ο οποίος και εκήρυξε τον Θείο Λόγο. Απευθυνόμενος στη νεολαία, τόνισε την κοινή χριστιανική καταγωγή όλων και τους πνευματικούς δεσμούς που δημιουργεί η κοινή μυστηριακή ζωή εν Χριστώ, υπερβαίνοντας τα όρια και τα σχίσματα της εθνικής ταυτότητος κάθε πιστού.

Κάλεσε δε, το νεαρό Εκκλησίασμα να μείνει ενωμένο με την Αγία Εκκλησία και να προοδεύει στην ζωή μέσα στον κόσμο τηρώντας το Ευαγγέλιο του Χριστού και ζώντας ήδη την ανάσταση και την ένωση μαζί Του. Πολυπληθής χορός, υπό την διεύθυνση του κ. Ammar Sayegh, έψαλε σε βυζαντινό μέλος τους ύμνους στη γερμανική γλώσσα.

Μετά το τέλος της Θείας Λειτουργίας ο Σεβασμιώτατος Μητροπολίτης Αυστρίας κ. Αρσένιος ευχαρίστησε όλους για τη συμμετοχή στο Μυστήριο, καθώς και την εκπρόσωπο του φιλοξενούντος εκκλησιαστικού ιδρύματος Αδελφή Judith. Ο π. Emanuel Nutu, εκπρόσωπος της Οργανωτικής Επιτροπής, εξέφρασε τη χαρά του για τη συνέχιση της διοργανώσεως Πανορθοδόξου Συναντήσεως της Νεολαίας στην Αυστρία και ευχαρίστησε τον Σεβασμιώτατο Μητροπολίτη Αυστρίας για την υποστήριξη που παρέχει ως πρόεδρος της Συνελεύσεως των Ορθοδόξων Επισκόπων. Ευχαρίστησε επίσης όλες τις ομάδες συμμετεχόντων πολλοί των οποίων διήνυσαν μεγάλες αποστάσεις για να παρευρεθούν.

Ακολούθησε γεύμα για όλους και αμέσως μετά η νεολαία συγκεντρώθηκε στην μεγάλη αίθουσα εκδηλώσεων. Τους συγκεντρωμένους ορθοδόξους νέους και νέες χαιρέτισε με θερμά λόγια η Dr. κα Gudrun Kugler, βουλευτής του Εθνικού Κοινοβουλίου της Αυστρίας.

Εισαγωγή στο θέμα της Αναστάσεως

Ο Σεβασμιώτατος Μητροπολίτης Αυστρίας και Έξαρχος Ουγγαρίας κ. Αρσένιος διατύπωσε τη χαρά του που πρώτη φορά μετά από διακοπή δύο ετών οι ορθόδοξοι νέοι βρέθηκαν και πάλι μαζί για να συζητήσουν για την πίστη και τη σχέση τους με τον Χριστό. Υπογράμμισε την καίρια σημασία του θέματος της Ζωής και της καταργήσεως του θανάτου διά της Αναστάσεως και κάλεσε όλους να εμβαθύνουν με τη σκέψη τους στον ευαγγελικό λόγο και να φωτισθούν από τη διδασκαλία των Αγίων Πατέρων. Θυμίζοντας ότι ο ίδιος ο Χριστός είπε ” Εγώ είμαι η Ζωή” και επίσης: ” Εγώ είμαι η θύρα”, συνέστησε να προσανατολισθούμε σ’ Αυτόν. Αυτό είναι το μονοπάτι που μας οδηγεί στην αιώνια Ζωή. Ως χριστιανοί, καλούμαστε να κάνουμε ήδη ορατή στη ζωή μας την αιώνιο Ζωή. Όσοι μας συναντούν πρέπει να αισθάνονται σε ο τι λέμε, σκεφτόμαστε και πράττoμε ότι ο Θεός είναι μαζί μας, τόνισε καταλήγοντας ο Σεβασμιώτατος κ. Αρσένιος και ευχήθηκε την ευλογία του Θεού για τις εργασίες των Εργαστηρίων.

Στις αίθουσες οι Πατέρες και Εκπαιδευτικοί υποδέχθηκαν αλληλοδιαδόχως μεγάλο πλήθος νέων και εξέτασαν μαζί τους τα τεθέντα επί του θέματος της συναντήσεως ερωτήματα. Απάντησαν επίσης στις ερωτήσεις των νεαρών συμμετεχόντων και έλυσαν τις απορίες που διατυπώθηκαν. Μετά το τέλος των εργασιών ακολούθησε συμμετοχή των νέων σε πλούσιο καλλιτεχνικό και αθλητικό πρόγραμμα στην αυλή του σχολικού συγκροτήματος και παρατέθηκαν πλουσιώτατα εδέσματα και γλυκά για το βραδινό φαγητό.

Ο Σεβασμιώτατος Μητροπολίτης Αυστρίας κ. Αρσένιος παρακολούθησε ως αργά το απόγευμα τις εργασίες και τις εκδηλώσεις της 9ης Πανορθοδόξου Συναντήσεως Νέων της Αυστρίας, δέχθηκε τις ευχαριστίες των παρισταμένων για την συμμετοχή και την υποστήριξή του και ο ίδιος συνεχάρη τους διοργανωτές ευχόμενος “με την ευλογία του Θεού, καλή διοργάνωση και της 10ης Πανορθοδόξου Συναντήσεως Νέων το επόμενο έτος”.

H αναδημοσίευση του παραπάνω άρθρου ή μέρους του επιτρέπεται μόνο αν αναφέρεται ως πηγή το ORTHODOXIANEWSAGENCY.GR με ενεργό σύνδεσμο στην εν λόγω καταχώρηση.

google-news Ακολούθησε το ORTHODOXIANEWSAGENCY.gr στο Google News και μάθε πρώτος όλες τις ειδήσεις.

Διαδώστε:
Ροή Ειδήσεων