17/04/2024 17/04/2024 Kατόπιν προσκλήσεως της Υπουργού Θρησκευμάτων της Αυστρίας Δρ. Susanne Raab ο Σεβασμιώτατος Μητροπολίτης Αυστρίας κ. Αρσένιος παρέστη και ομίλησε στην Δεξίωση, που παρέθεσε η Καγκελαρία στους εκπροσώπους των Χριστιανικών ομολογιών τη Δευτέρα 15 Απριλίου 2024, εξ αφορμής της εορτής του Πάσχα εν μέσω των εορτασμών της Δυτικής και της Ορθόδοξης Εκκλησίας. Στην δεξίωση παρευρέθηκαν εκπρόσωποι...
17 Απριλίου, 2024 - 19:16
Τελευταία ενημέρωση: 17/04/2024 - 19:42

Ο Αυστρίας Αρσένιος στη δεξίωση της Καγκελαρίας ενόψει του Πάσχα

Διαδώστε:
Ο Αυστρίας Αρσένιος στη δεξίωση της Καγκελαρίας ενόψει του Πάσχα

Kατόπιν προσκλήσεως της Υπουργού Θρησκευμάτων της Αυστρίας Δρ. Susanne Raab ο Σεβασμιώτατος Μητροπολίτης Αυστρίας κ. Αρσένιος παρέστη και ομίλησε στην Δεξίωση, που παρέθεσε η Καγκελαρία στους εκπροσώπους των Χριστιανικών ομολογιών τη Δευτέρα 15 Απριλίου 2024, εξ αφορμής της εορτής του Πάσχα εν μέσω των εορτασμών της Δυτικής και της Ορθόδοξης Εκκλησίας.

Στην δεξίωση παρευρέθηκαν εκπρόσωποι όλων των θρησκειών και ομολογιών και αντάλλαξαν ευχές και απόψεις για την διεθνή επικαιρότητα και τη σπουδαιότητα της ειρηνικής συνυπάρξεως όλων στη χώρα.

Η Αυστρία αποτελεί μία χώρα, όπου όλοι οι άνθρωποι αγαθής προαιρέσεως έχουν την ευκαιρία χάρη στην συνταγματική αρχή της ουδετερότητας να απολαμβάνουν απεριόριστη θρησκευτική ελευθερία.

Στην συνάντηση αυτή έλαβε το λόγο ο Σεβασμιώτατος και μίλησε για το Πάσχα στην Oρθόδοξη παράδοση. Ανέφερε ότι οι Ορθόδοξοι που διαβιούν στην Αυστρία διανύουν την περίοδο της νηστείας και προπαρασκευής.

Παράλληλα απεύθυνε έκκληση και κάλεσε όλους σε προσευχή για ομόνοια και συμφιλίωση.

Ανέφερε ότι εξ απόψεως ορθοδόξου ο ρόλος της Εκκλησίας είναι να διδάσκει την αγάπη, την ειρήνη και την ελπίδα, που στην ολότητά τους απαντούν στην Ανάσταση του Κυρίου ημών Ιησού Χριστού.

Ο Σεβασμιώτατος ευχαρίστησε την κυρία Υπουργό για την πρωτοβουλία εκ μέρους της Ορθοδόξου Εκκλησίας, τονίζοντας έτσι τη σπουδαιότητα της Εκκλησίας μας για την αυστριακή κοινωνία και εξέφρασε την ελπίδα αντίστοιχες εκδηλώσεις να βρουν συνέχεια και να αποτελέσουν παράδοση για την ειρήνη, την αρμονία και την αγάπη προς τον πλησίον στην Αυστρία.

Περισσότερες φωτογραφίες:

H αναδημοσίευση του παραπάνω άρθρου ή μέρους του επιτρέπεται μόνο αν αναφέρεται ως πηγή το ORTHODOXIANEWSAGENCY.GR με ενεργό σύνδεσμο στην εν λόγω καταχώρηση.

google-news Ακολούθησε το ORTHODOXIANEWSAGENCY.gr στο Google News και μάθε πρώτος όλες τις ειδήσεις.

Διαδώστε:
Ροή Ειδήσεων