07/04/2023 07/04/2023 Ως Νομική Οντότητα αναγνωρίστηκε η Ενορία Αγίου Βαρθολομαίου στην Ισλανδία με την Ιερά Μητρόπολη να αναγγέλλει το ευχάριστο γεγονός. Μετά την επίσημη κοινοποίηση των ισλανδικών αρχών, ο Σεβασμιώτατος Μητροπολίτης Σουηδίας και Πάσης Σκανδιναβίας κ. Κλεόπας εξέδωσε την ακόλουθη ανακοίνωση: “Η απόφαση αυτή των ισλανδικών αρχών που χειρίζονται το ζήτημα της αναγνώρισης και παραχώρησης νομικού καθεστώτος...
07 Απριλίου, 2023 - 14:41
Τελευταία ενημέρωση: 07/04/2023 - 14:42

Ισλανδία: Η Ενορία Αγίου Βαρθολομαίου αναγνωρίζεται ως Νομική Οντότητα

Διαδώστε:
Ισλανδία: Η Ενορία Αγίου Βαρθολομαίου αναγνωρίζεται ως Νομική Οντότητα

Ως Νομική Οντότητα αναγνωρίστηκε η Ενορία Αγίου Βαρθολομαίου στην Ισλανδία με την Ιερά Μητρόπολη να αναγγέλλει το ευχάριστο γεγονός.

Μετά την επίσημη κοινοποίηση των ισλανδικών αρχών, ο Σεβασμιώτατος Μητροπολίτης Σουηδίας και Πάσης Σκανδιναβίας κ. Κλεόπας εξέδωσε την ακόλουθη ανακοίνωση:

“Η απόφαση αυτή των ισλανδικών αρχών που χειρίζονται το ζήτημα της αναγνώρισης και παραχώρησης νομικού καθεστώτος στην ενορία μας στο Ρέικιαβικ της Ισλανδίας, η οποία είναι αφιερωμένη στον Άγιο Βαρθολομαίο τον Απόστολο, προστάτη του Πανιερώτατου Οικουμενικού Πατριάρχη Βαρθολομαίου, σηματοδοτεί τη συνέχεια της πορείας πάνω στην οποία η τοπική μας Εκκλησία που ξεκίνησε από την ανάληψη των αρχιεπαστορικών ευθυνών μου στη Σκανδιναβία.

Μετά τη διοικητική αναδιοργάνωση των ενοριών μας στη Σουηδία και την τοποθέτηση τους υπό τη νομική οργανωτική αιγίδα της Ιεράς Μητροπόλεως, καθώς και στα υπόλοιπα έθνη που συγκροτούν την τοπική μας Εκκλησία, η τελευταία αυτή απόφαση χρησιμεύει για την ανταμοιβή των προσπαθειών μας μετά την υποβολή όλων των σχετικών δικαιολογητικών, σε συνεργασία με τον νομικό μας σύμβουλο και την ανεκτίμητη συμβολή του Επίτιμου Πρόξενου της Ελλάδας στην Ισλανδία κ. Rafn Alexander Sigurdsson.

Εκφράζουμε την ευγνωμοσύνη μας σε όλους τους συναδέλφους μας στον αμπελώνα του Κυρίου, τους κληρικούς και τους λαούς, και υποσχόμαστε ότι με τη βοήθεια του Θεού και τις πατρικές επιθυμίες του Πανταγιωτάτου, θα συνεχίσουμε να αγωνιζόμαστε τον καλό αγώνα για τη δόξα του ευλογημένου ονόματος της Αγίας Τριάδος και των σωτηρία των ψυχών που μας εμπιστεύτηκε η Μητέρα Εκκλησία. “

H αναδημοσίευση του παραπάνω άρθρου ή μέρους του επιτρέπεται μόνο αν αναφέρεται ως πηγή το ORTHODOXIANEWSAGENCY.GR με ενεργό σύνδεσμο στην εν λόγω καταχώρηση.

google-news Ακολούθησε το ORTHODOXIANEWSAGENCY.gr στο Google News και μάθε πρώτος όλες τις ειδήσεις.

Διαδώστε:
Ροή Ειδήσεων