12/12/2023 12/12/2023 Με αφορμή τη μεγάλη εορτή του Αγίου Νικολάου στις 6 Δεκεμβρίου, το Κεντρικό Φιλόπτωχο Ταμείο της Ιεράς Μητροπόλεως Βελγίου, Εξαρχίας Κάτω Χωρών και Λουξεμβούργου «ΦΙΛΟΞΕΝΙΑ» μοίρασε παιχνίδια και γλυκά σε μαθητές του δημοτικού που παρακολουθούν το Ορθόδοξο Θρησκευτικό Μάθημα στα βελγικά σχολεία. Όπως κάθε χρόνο, τα παιδιά στο Βέλγιο και τις Κάτω Χώρες αναμένουν με...
12 Δεκεμβρίου, 2023 - 13:57
Τελευταία ενημέρωση: 12/12/2023 - 14:01

Με δώρα και παιχνίδια εορτάστηκε ο Άγιος Νικόλαος στα σχολεία των Βρυξελλών

Διαδώστε:
Με δώρα και παιχνίδια εορτάστηκε ο Άγιος Νικόλαος στα σχολεία των Βρυξελλών

Με αφορμή τη μεγάλη εορτή του Αγίου Νικολάου στις 6 Δεκεμβρίου, το Κεντρικό Φιλόπτωχο Ταμείο της Ιεράς Μητροπόλεως Βελγίου, Εξαρχίας Κάτω Χωρών και Λουξεμβούργου «ΦΙΛΟΞΕΝΙΑ» μοίρασε παιχνίδια και γλυκά σε μαθητές του δημοτικού που παρακολουθούν το Ορθόδοξο Θρησκευτικό Μάθημα στα βελγικά σχολεία.

Όπως κάθε χρόνο, τα παιδιά στο Βέλγιο και τις Κάτω Χώρες αναμένουν με ιδιαίτερη χαρά την εορτή του Αγίου Νικολάου. Κατά την παράδοση των χωρών αυτών, ο Άγιος Νικόλαος (Saint-Nicolas/Sinterklaas) είναι ο προστάτης Άγιος των παιδιών και η εορτή του είναι στενά συνδεδεμένη με τα Χριστούγεννα και την ανταλλαγή δώρων.

Τιμώντας την εορταστική παράδοση του Αγίου Νικολάου, η «Φιλοξενία» μοίρασε παιχνίδια και γλυκά εδέσματα σε παιδιά που ήρθαν πρόσφατα στο Βέλγιο από την Ουκρανία και τη Μολδαβία. Ταυτόχρονα, οι μαθητές είχαν την ευκαιρία να μάθουν για τον βίο του Αγίου Νικολάου ο οποίος, μεταξύ άλλων, είναι ιδιαίτερα γνωστός για τη γενναιοδωρία και το φιλανθρωπικό του έργο. Στη συνέχεια τα παιδιά ζωγράφισαν τον Άγιο, εκφράζοντας με αυτόν τον τρόπο την χαρά και τις ευχαριστίες τους.

H αναδημοσίευση του παραπάνω άρθρου ή μέρους του επιτρέπεται μόνο αν αναφέρεται ως πηγή το ORTHODOXIANEWSAGENCY.GR με ενεργό σύνδεσμο στην εν λόγω καταχώρηση.

google-news Ακολούθησε το ORTHODOXIANEWSAGENCY.gr στο Google News και μάθε πρώτος όλες τις ειδήσεις.

Διαδώστε:
Ροή Ειδήσεων