01/04/2024 01/04/2024 Χάγη – Το Σάββατο 30 Μαρτίου 2024, ο ιερέας Ιωάννης Lena, εφημέριος της Ενορίας του Αγίου Νικολάου στο Amsterdam, έλαβε την μοναχική κουρά. Η κουρά έγινε στην Μονή του Αγίου Ιωάννη του Προδρόμου στην Χάγη. Σε μια ωραία τελετή, κατά την διάρκεια της οποίας ο πατήρ Ιωάννης προσήχθη από τον πνευματικό του πατέρα, Αρχιμανδρίτη Μελέτιο...
01 Απριλίου, 2024 - 7:49
Τελευταία ενημέρωση: 01/04/2024 - 8:10

Μοναστική κουρά στο Μοναστήρι του Αγίου Ιωάννου του Προδρόμου στην Χάγη

Διαδώστε:
Μοναστική κουρά στο Μοναστήρι του Αγίου Ιωάννου του Προδρόμου στην Χάγη

Χάγη – Το Σάββατο 30 Μαρτίου 2024, ο ιερέας Ιωάννης Lena, εφημέριος της Ενορίας του Αγίου Νικολάου στο Amsterdam, έλαβε την μοναχική κουρά.

Η κουρά έγινε στην Μονή του Αγίου Ιωάννη του Προδρόμου στην Χάγη. Σε μια ωραία τελετή, κατά την διάρκεια της οποίας ο πατήρ Ιωάννης προσήχθη από τον πνευματικό του πατέρα, Αρχιμανδρίτη Μελέτιο Webber, και από τον Ιερομόναχο Αιμιλιανό Χατζηβασιλείου, ο Σεβασμιώτατος Μητροπολίτης Βελγίου και Έξαρχος Κάτω Χωρών και Λουξεμβούργου κ. Αθηναγόρας τέλεσε την κουρά.

Μετά την ανάγνωση των ευχών, ο νεοκαρείς ενεδύθη πανηγυρικά με το ράσο, τον μανδύα, το κουκούλιο και ο Σεβασμιώτατος του επέδωσε ξύλινο σταυρό με κομποσκοίνι και λαμπάδα, λέγοντας τις αντίστοιχες ευχές και ψάλλοντας το αγιορείτικο «Κύριε ελέησον».

Ακολούθησε η ανάγνωση των Ωρών και Αρχιερατική Θεία Λειτουργία προεξάρχοντος του Σεβασμιωτάτου και με την συμμετοχή των παρισταμένων κληρικών.

Στο τέλος της Θείας Λειτουργίας, ο Σεβασμιώτατος έλαβε τον λόγο και είπε ότι ήταν ιδιαίτερη ευλογία για τον νέο ιερομόναχο να λάβει την μοναχική κουρά κατά την εορτή του Αγίου Ιωάννου του Σιναΐτου, του συγγραφέως της «Κλίμακος», ενός βιβλίου που αγαπήθηκε πολύ από τους ορθοδόξους χριστιανούς. Ο Σεβασμιώτατος προέτρεψε τον π. Ιωάννη να μελετά προσεκτικά αυτό το βιβλίο, ώστε να εμπνευστεί να γίνει καλός μοναχός. Επίσης, τον συνεχάρη και ευχαρίστησε την Ηγουμένη Γερόντισσα Μακρίνα που επέτρεψε να τελεστεί η κουρά στο μοναστήρι.

Η Γερόντισσα Μακρίνα ήταν πολύ συγκινημένη καθώς μετά από πολλά χρόνια έγινε μια μοναστική κουρά. Θυμήθηκε τις κουρές που τελέστηκαν στο μοναστήρι, ιδίως από τον μακαριστό Αρχιεπίσκοπο Ιάκωβο και, αργότερα, από τον Αρχιεπίσκοπο Σίμωνα, και δώρισε στον νέο μοναχό ένα Ευαγγελιστάριο ζητώντας τον να προσεύχεται για όλους εκείνους που εργάστηκαν για την μετάφραση αυτού του Ευαγγελισταρίου και των λοιπών ορθοδόξων λειτουργικών βιβλίων στα ολλανδικά.

Στην συνέχεια, όλοι οι παρευρισκόμενοι συνεχάρησαν τον Ιερομόναχο Ιωάννη, και ακολούθως προσεκλήθησαν να συμμετάσχουν στην «Αγάπη» στην τράπεζα της μονής.

Δείτε ΕΔΩ φωτογραφικό υλικό 

H αναδημοσίευση του παραπάνω άρθρου ή μέρους του επιτρέπεται μόνο αν αναφέρεται ως πηγή το ORTHODOXIANEWSAGENCY.GR με ενεργό σύνδεσμο στην εν λόγω καταχώρηση.

google-news Ακολούθησε το ORTHODOXIANEWSAGENCY.gr στο Google News και μάθε πρώτος όλες τις ειδήσεις.

Διαδώστε:
Ροή Ειδήσεων