20/03/2024 20/03/2024 Αγρυπνία στην Ιερά Μονή Μεταμορφώσεως του Σωτήρος Gapyeong τελέστηκε επί τη μνήμη τής Αγίας Θεοδώρας τής εν Άρτη, της οποίας τίμιο λείψανο φυλάσσεται στην Ιερά Μονή. Το απόγευμα της Παρασκευής, 15 Μαρτίου, πολλοί πιστοί έφθασαν στο μοναστήρι και στις 8 το βράδυ ξεκίνησε ο Μέγας Εσπερινός με λιτάνευση της τιμίας εικόνας και των λειψάνων τής...
20 Μαρτίου, 2024 - 11:26
Τελευταία ενημέρωση: 20/03/2024 - 10:56

Μνημόσυνο Μητροπολίτη Πισιδίας κυρού Σωτηρίου στον τάφο του στη Μονή Μεταμορφώσεως του Σωτήρος Gapyeong

Διαδώστε:
Μνημόσυνο Μητροπολίτη Πισιδίας κυρού Σωτηρίου στον τάφο του στη Μονή Μεταμορφώσεως του Σωτήρος Gapyeong

Αγρυπνία στην Ιερά Μονή Μεταμορφώσεως του Σωτήρος Gapyeong τελέστηκε επί τη μνήμη τής Αγίας Θεοδώρας τής εν Άρτη, της οποίας τίμιο λείψανο φυλάσσεται στην Ιερά Μονή.

Το απόγευμα της Παρασκευής, 15 Μαρτίου, πολλοί πιστοί έφθασαν στο μοναστήρι και στις 8 το βράδυ ξεκίνησε ο Μέγας Εσπερινός με λιτάνευση της τιμίας εικόνας και των λειψάνων τής Αγίας, αρτοκλασίας και θείου κηρύγματος από τον Μητροπολίτη Κορέας και Έξαρχο Ιαπωνίας κ. Αμβρόσιο.

Στη συνέχεια, η «Προσευχή τού Ιησού», «Κύριε Ιησού Χριστέ, ελέησόν με», όπου με τη σειρά του ο κάθε πιστός έλεγε με κατάνυξη. Τι μεγαλειώδεις στιγμές! Θαρρείς κι ο Ουρανός είχε κατέβει στη Γη και ο μικρός ναός χωρούσε πλήθη Αγγέλων, Αγίων και, προ παντώς, τον αχώρητο Θεό και την Κυρία των Αγγέλων, την Παναγία!

Μετά, τελέστηκε η Ακολουθία τού Όρθρου και η Θεία Λειτουργία, με την κορύφωση, το μυστήριο της Θείας Μεταλήψεως, όπου σχεδόν όλοι μετείχαν και έλαβαν το Θείον Δώρον, το Άχραντον Σώμα και το Τίμιον Αίμα τού Κυρίου.

Μετά το πέρας τής Αγρυπνίας, οι πιστοί προσκύνησαν το τίμιο λείψανο της Αγίας Θεοδώρας και παίρνοντας το αντίδωρο και την αρτοκλασία κατέβηκαν στην τράπεζα της μονής για φαγητό.

Την επομένη μέρα το πρωί τελέστηκε η Ακολουθία τής Α’ Ώρας και ακολούθησε κήρυγμα από τον Μητροπολίτη σχετικά με το βίο τής Αγίας Θεοδώρας και τα βαθιά πνευματικά διδάγματα που αποκομίζουμε απ’ αυτόν.

Έπειτα, τελέστηκε το μνημόσυνο του μακαριστού Μητροπολίτη Πισιδίας Σωτηρίου μπροστά στον τάφο του. “Ρίγη συγκινήσεως και δοξολογία προς τον Άγιο Θεό που μας αξίωσε τέτοιας αγίας μορφής γέμισαν την πρωινή ατμόσφαιρα και η λεπτή αύρα τα μετέφερε ενώπιον του θρόνου τού Κυρίου με την παράκληση να περιφρουρεί και να φροντίζει αδιαλείπτως την Άμπελόν Του με τις πρεσβείες του. Εν συνεχεία, πήγαμε στην τράπεζα της μονής, όπου, για ακόμη μία φορά, όλα ήταν πλούσια, μα περισσότερο, πλούσια σε ευλογίες. Έτσι, ευχαριστώντας ξανά τον Κύριο για τις ευλογίες Του και αυτήν την πνευματική ευκαιρία που μας χάρισε, πήραμε το δρόμο τής επιστροφής πλήρεις χαράς και θείων ευλογιών διά πρεσβειών τής Αγίας Θεοδώρας και του πνευματικού μας πατέρα, αειμνήστου Σεβασμιωτάτου Σωτηρίου”, αναφέρει η ανακοίνωση της Ιεράς Μητροπόλεως Κορέας. 

H αναδημοσίευση του παραπάνω άρθρου ή μέρους του επιτρέπεται μόνο αν αναφέρεται ως πηγή το ORTHODOXIANEWSAGENCY.GR με ενεργό σύνδεσμο στην εν λόγω καταχώρηση.

google-news Ακολούθησε το ORTHODOXIANEWSAGENCY.gr στο Google News και μάθε πρώτος όλες τις ειδήσεις.

Διαδώστε:
Ροή Ειδήσεων