ORTHODOXIA REAL TIME NEWS FEED:
Select Language
MENU
PERSONAL NEWS ALARM ΕΓΓΡΑΦΗ
08/04/2024 08/04/2024 Ο Μητροπολίτης Κορέας και Έξαρχος Ιαπωνίας κ. Αμβρόσιος συνοδευόμενος από τον πατέρα Αντώνιο Lim και την θεολόγο Ελένη Cho επισκέφθηκαν, κατόπιν προσκλήσεως, την πόλη Ansan για να συναντήσουν στο Γραφείο «4/16 Sewol Families for Truth and A Safer Society» τους εκπροσώπους των γονέων των μαθητών, που πνίγηκαν στις 16 Απριλίου 2014 στο τραγικό ναυτικό ατύχημα,...
08 Απριλίου, 2024 - 15:42
Τελευταία ενημέρωση: 08/04/2024 - 14:58

Ο Μητροπολίτης Κορέας στο πλευρό των γονέων των μαθητών του ναυτικού δυστυχήματος του πλοίου MV Sewol

Διαδώστε:
Ο Μητροπολίτης Κορέας στο πλευρό των γονέων των μαθητών του ναυτικού δυστυχήματος του πλοίου MV Sewol

Ο Μητροπολίτης Κορέας και Έξαρχος Ιαπωνίας κ. Αμβρόσιος συνοδευόμενος από τον πατέρα Αντώνιο Lim και την θεολόγο Ελένη Cho επισκέφθηκαν, κατόπιν προσκλήσεως, την πόλη Ansan για να συναντήσουν στο Γραφείο «4/16 Sewol Families for Truth and A Safer Society» τους εκπροσώπους των γονέων των μαθητών, που πνίγηκαν στις 16 Απριλίου 2014 στο τραγικό ναυτικό ατύχημα, ταξιδεύοντας σε μαθητική εκδρομή με το πλοίο MV Sewol, κατά το οποίο έχασαν άδικα την ζωή τους 304 επιβαίνοντες, μεταξύ αυτών 250 μαθητές από το Λύκειο Ντάνουον.

Οι γονείς δέχθηκαν με σεβασμό τα μέλη της Ορθόδοξης Μητρόπολης Κορέας και τους ανέφεραν δύο αιτήματά τους, τα οποία δεν έχουν ακόμη, δυστυχώς, ικανοποιηθεί μετά από παρέλευση δέκα χρόνων: Πρώτον, την διαλεύκανση, της υπόθεσης και την απόδοση δικαιοσύνης στους ενόχους του δυστυχήματος. Και δεύτερον, την δημιουργία κοιμητηρίου σε χώρο κοντά στο Λύκειο, για να τοποθετηθούν όλοι οι συμμαθητές μαζί, γιατί έχουν ταφεί σε διαφορετικούς χώρους.

Οι εκπρόσωποι της Ορθόδοξης Μητρόπολης Κορέας άκουσαν με πολλή προσοχή τα δίκαια αιτήματα των γονέων και υποσχέθηκαν ότι θα πράξουν ό,τι είναι δυνατόν για την ικανοποίησή τους, επικοινωνώντας με το Δημαρχείο της περιοχής ζητώντας να γίνουν σεβαστά τα αιτήματα των πονεμένων γονέων. Επιπλέον τους ανέφεραν ότι θα τελέσουν Μνημόσυνο, στο οποίο θα μνημονεύσουν τα ονόματα όλων των παιδιών. Το Μνημόσυνο αποφασίστηκε να τελεστεί την Κυριακή 14 Απριλίου.

Μετά την συνάντηση με τους εκπροσώπους των γονέων οι εκπρόσωποι της Ορθόδοξης Μητρόπολης Κορέας επισκέφθηκαν το οικόπεδο στο οποίο οι γονείς ζητούν να δημιουργηθεί το κοιμητήριο, που έχει ονομαστεί «4/16 Life and Safer Park» και την έκθεση με προσωπικά αντικείμενα των θυμάτων, η οποία στεγάζεται στο Ansan Arts Center, υπό την επωνυμία: Special Exhibition of Memory Items for the 10th Anniversary of the Sewol Ferry Disaster.

H αναδημοσίευση του παραπάνω άρθρου ή μέρους του επιτρέπεται μόνο αν αναφέρεται ως πηγή το ORTHODOXIANEWSAGENCY.GR με ενεργό σύνδεσμο στην εν λόγω καταχώρηση.

google-news Ακολούθησε το ORTHODOXIANEWSAGENCY.gr στο Google News και μάθε πρώτος όλες τις ειδήσεις.

Διαδώστε:
Ροή Ειδήσεων
Τα σημαντικότερα νέα