11/08/2023 12/08/2023 Το 25th World Scout Jamboree πραγματοποιήθηκε στην Saemangeum της Νότιας Κορέας το πρώτο δεκαήμερο του Αυγούστου 2023, στο οποίο συμμετείχαν περίπου σαράντα χιλιάδες πρόσκοποι από 123 χώρες. Σ᾽ αυτό συμμετείχε και πολυμελής ομάδα Ορθοδόξων προσκόπων από πολλές χώρες. Ο Παναγιώτατος Οικουμενικός Πατριάρχης κ.κ. Βαρθολομαίος απέστειλε βαρυσήμαντο πατριαρχικό Μήνυμα προς την Ένωση Ορθοδόξων Χριστιανών Προσκόπων ΔΕΣΜΟΣ...
11 Αυγούστου, 2023 - 21:08
Τελευταία ενημέρωση: 12/08/2023 - 4:38

Νότια Κορέα: Εκατοντάδες πρόσκοποι στη Θεία Λειτουργία της Μεταμορφώσεως του Σωτήρος

Διαδώστε:
Νότια Κορέα: Εκατοντάδες πρόσκοποι στη Θεία Λειτουργία της Μεταμορφώσεως του Σωτήρος

Το 25th World Scout Jamboree πραγματοποιήθηκε στην Saemangeum της Νότιας Κορέας το πρώτο δεκαήμερο του Αυγούστου 2023, στο οποίο συμμετείχαν περίπου σαράντα χιλιάδες πρόσκοποι από 123 χώρες. Σ᾽ αυτό συμμετείχε και πολυμελής ομάδα Ορθοδόξων προσκόπων από πολλές χώρες. Ο Παναγιώτατος Οικουμενικός Πατριάρχης κ.κ. Βαρθολομαίος απέστειλε βαρυσήμαντο πατριαρχικό Μήνυμα προς την Ένωση Ορθοδόξων Χριστιανών Προσκόπων ΔΕΣΜΟΣ (International Link of Orthodox Christian Scouts, DESMOS), το οποίο ανεγνώσθη κατά την τέλεση της Θείας Λειτουργίας την Κυριακή 6 Αυγούστου 2023.

Η Ορθόδοξη Μητρόπολη Κορέας, ως η κανονική υπό το Οικουμενικό Πατριαρχείο τοπική Εκκλησία της κορεατικής χερσονήσου, συμμετείχε με στελέχη της στις δραστηριότητες του Religious Activity Center και συγκεκριμένα στο περίπτερο της Ένωσης Ορθοδόξων Προσκόπων ΔΕΣΜΟΣ, για την ενημέρωση των προσκόπων περί της Ορθοδόξου Εκκλησίας.

Επίσης μερίμνησε για την τέλεση Θείας Λειτουργίας με την ευκαιρία της εορτής της Μεταμορφώσεως του Σωτήρος, στην οποία συμμετείχαν πλέον των διακοσίων προσκόπων από είκοσι διαφορετικές χώρες.

Περισσότερες φωτογραφίες στο άλμπουμ:

2023.8.6. 새만금 잼보리대회 주일 성찬예배

H αναδημοσίευση του παραπάνω άρθρου ή μέρους του επιτρέπεται μόνο αν αναφέρεται ως πηγή το ORTHODOXIANEWSAGENCY.GR με ενεργό σύνδεσμο στην εν λόγω καταχώρηση.

google-news Ακολούθησε το ORTHODOXIANEWSAGENCY.gr στο Google News και μάθε πρώτος όλες τις ειδήσεις.

Διαδώστε:
Ροή Ειδήσεων