22/01/2024 22/01/2024 Στην Ιερά Μονή Μεταμορφώσεως του Σωτήρος στο Gapyeong της Νότιας Κόρεας τελέστηκε την Κυριακή 21 Ιανουαρίου 2024 η Θεία Λειτουργία υπό του π. Ρωμανού Kavchak και 35 Σλαβοφώνων, και στη συνέχεια ο Αγιασμός των υδάτων στο ποτάμι που βρίσκεται κοντά στο μοναστήρι. Επίσης την ημέρα αυτή η Εκκλησία τίμησε τη μνήμη του Αγίου Μαξίμου του...
22 Ιανουαρίου, 2024 - 21:29
Τελευταία ενημέρωση: 22/01/2024 - 21:50

Η εορτή του Αγίου Μαξίμου του Γραικού και ο Καθαγιασμός των υδάτων στη Νότια Κορέα

Διαδώστε:
Η εορτή του Αγίου Μαξίμου του Γραικού και ο Καθαγιασμός των υδάτων στη Νότια Κορέα

Στην Ιερά Μονή Μεταμορφώσεως του Σωτήρος στο Gapyeong της Νότιας Κόρεας τελέστηκε την Κυριακή 21 Ιανουαρίου 2024 η Θεία Λειτουργία υπό του π. Ρωμανού Kavchak και 35 Σλαβοφώνων, και στη συνέχεια ο Αγιασμός των υδάτων στο ποτάμι που βρίσκεται κοντά στο μοναστήρι.

Επίσης την ημέρα αυτή η Εκκλησία τίμησε τη μνήμη του Αγίου Μαξίμου του Γραικού, ενός από τους 24 προστάτες Αγίους της Ορθόδοξης Μητρόπολης Κορέας, του Οποίου τεμάχιο του λειψάνου του φυλάσσεται στο μοναστήρι και οι εκκλησιαζόμενοι είχαν ιδιαίτερη ευλογία να το προσκυνήσουν.

Μετά τη Θεία Λειτουργία, τελέστηκε επιμνημόσυνη δέηση στον τάφο του αειμνήστου Μητροπολίτου Κορέας κυρού Σωτηρίου και κατόπιν όλοι οι παρευρισκόμενοι ψάλλοντας και κρατώντας τον Σταυρό, εξαπτέρυγα και εικόνες ξεκίνησαν την λιτανεία προς το ποτάμι, όπου τελέστηκε ο Αγιασμός. Στο τέλος ο π. Ρωμανός ευλόγησε το ποτάμι και τους πιστούς ραντίζοντάς τους με αγιασμό.

Στη συνέχεια όλοι παρακάθησαν σε κοινό γεύμα αγάπης στο μοναστήρι και είχαν μία γόνιμη πνευματική συζήτηση με τον π. Ρωμανό.

Τέλος, καθάρισαν το χιόνι γύρω από το μοναστήρι, το παρεκκλήσι και τακτοποίησαν την υπόγεια τραπεζαρία.

Περισσότερες φωτογραφίες στο άλμπουμ:

2024.1.21. 가평 수도원 슬라브 신현축일 예배

H αναδημοσίευση του παραπάνω άρθρου ή μέρους του επιτρέπεται μόνο αν αναφέρεται ως πηγή το ORTHODOXIANEWSAGENCY.GR με ενεργό σύνδεσμο στην εν λόγω καταχώρηση.

google-news Ακολούθησε το ORTHODOXIANEWSAGENCY.gr στο Google News και μάθε πρώτος όλες τις ειδήσεις.

Διαδώστε:
Ροή Ειδήσεων