26/06/2023 26/06/2023 Ο Μητροπολίτης Ιταλίας κ. Πολύκαρπος, μετά από πρόσκληση του νέου Προέδρου της Ορθόδοξης Επισκοπικής Συνέλευσης Ιταλίας και Μάλτας (Mons. Mariano Crociata), συμμετείχε στην πρώτη συνάντηση της νέας Ορθόδοξης Επισκοπικής Συνέλευσης της Ιταλίας στη Μάλτα που πραγματοποιήθηκε στις 24 Ιουνίου 2023, στις εγκαταστάσεις της Ελληνορθόδοξης Εκκλησίας του San Demetrio στη Μπολόνια. Η πρόσκληση διατυπώθηκε με επιστολή...
26 Ιουνίου, 2023 - 16:01
Τελευταία ενημέρωση: 26/06/2023 - 16:16

Ο Μητροπολιτης Ιταλίας στην πρώτη συνάντηση της νέας Ορθόδοξης Επισκοπικής Συνέλευσης Ιταλίας και Μάλτας

Διαδώστε:
Ο Μητροπολιτης Ιταλίας στην πρώτη συνάντηση της νέας Ορθόδοξης Επισκοπικής Συνέλευσης Ιταλίας και Μάλτας

Ο Μητροπολίτης Ιταλίας κ. Πολύκαρπος, μετά από πρόσκληση του νέου Προέδρου της Ορθόδοξης Επισκοπικής Συνέλευσης Ιταλίας και Μάλτας (Mons. Mariano Crociata), συμμετείχε στην πρώτη συνάντηση της νέας Ορθόδοξης Επισκοπικής Συνέλευσης της Ιταλίας στη Μάλτα που πραγματοποιήθηκε στις 24 Ιουνίου 2023, στις εγκαταστάσεις της Ελληνορθόδοξης Εκκλησίας του San Demetrio στη Μπολόνια.

Η πρόσκληση διατυπώθηκε με επιστολή της 6ης Ιουνίου 2023, απευθυνόμενη σε όλους τους Κανωνικούς Ορθόδοξους Επισκόπους που εκτελούν την ποιμαντική τους δραστηριότητα στην Ιταλία και τη Μάλτα.

Στη συνάντηση κλήθηκαν πολλοί νέοι Επίσκοποι, ως αποτέλεσμα των αλλαγών που έχουν γίνει στις διάφορες ορθόδοξες κανονικές δικαιοδοσίες στην Ιταλία, το τελευταίο διάστημα.

Ο Πρόεδρος, στην ομιλία του καλωσορίσματος προς τους Συμμετέχοντες, τόνισε τη σημασία αυτής της συνάντησης για την προώθηση κυρίως της αμοιβαίας γνώσης και για να τεθούν οι βάσεις για την έναρξη μιας νέας σελίδας στις ενδοορθόδοξες σχέσεις, προκειμένου να μπορέσουμε να εκφράσουμε μια κοινή ορθόδοξη σκέψη σε αυτή τη χώρα.

Μετά από κερδοφόρα ανταλλαγή απόψεων για την τρέχουσα κατάσταση παρουσίας της Ορθόδοξης Εκκλησίας στην Ιταλία, επισημαίνοντας τις δυνατότητες και τις επικρίσεις, τα μέλη της Συνέλευσης παρόντες, αποδεχόμενοι την πρόσκληση του Προέδρου, αποφάσισαν να επιστήσουν την προσοχή όλων των ορθόδοξων δικαιοδοσιών που βρίσκονται στην Ιταλία δυνατότητα έναρξης Συνεργασίας στα εξής σημεία:

1) Να συγκροτηθεί Δια-Ορθόδοξη Επιτροπή για να μπορέσει να δημοσιεύσει, με την ευλογία της Επισκοπικής Συνέλευσης, κοινή μετάφραση της Θείας Λειτουργίας και εν συνεχεία τα υπόλοιπα Λειτουργικά Κείμενα.

2) Να συγκροτηθεί Δια-Ορθόδοξη Επιτροπή για να μπορέσει να δημοσιεύσει, με την ευλογία της Επισκοπικής Συνέλευσης, κοινή μετάφραση του Ευαγγελίου και των Λειτουργικών Αποστόλων.

3) Να συγκροτηθεί Δια-Ορθόδοξη Επιτροπή για να μπορέσει να προετοιμάσει ένα Ορθόδοξο Σινασάριο όλων των αγίων στην Ιταλία.

Γνώμες για τα παραπάνω, τυχόν περαιτέρω παρατηρήσεις και επιθυμητές, τυχόν λειτουργικές μεθοδολογίες, θα συγκεντρωθούν και θα εξεταστούν στην επόμενη συνεδρίαση της Συνέλευσης, η οποία αποφασίστηκε να συγκληθεί την Τρίτη 24 Οκτωβρίου 2023, στις 11:00, στη Μπολόνια, στους χώρους της Ελληνορθόδοξης Εκκλησίας του San Demetrio (Via De’ Griffons 3).

Στο πέρας των εργασιών, τα μέλη της Επισκοπικής Συνέλευσης συναντήθηκαν για κοινό γεύμα, συνεχίζοντας την αμοιβαία γνώση και συνεργασία τους.

H αναδημοσίευση του παραπάνω άρθρου ή μέρους του επιτρέπεται μόνο αν αναφέρεται ως πηγή το ORTHODOXIANEWSAGENCY.GR με ενεργό σύνδεσμο στην εν λόγω καταχώρηση.

google-news Ακολούθησε το ORTHODOXIANEWSAGENCY.gr στο Google News και μάθε πρώτος όλες τις ειδήσεις.

Διαδώστε:
Ροή Ειδήσεων