15/06/2023 15/06/2023 Ως πηγή χαράς και ιδιαίτερης ευλογίας χαρακτηρίζει η Ιερά Μητρόπολη Κορέας την επίσκεψη του Σεβασμιωτάτου Μητροπολίτη Νέας Ζηλανδίας κ. Μύρωνος στην έδρας της. Ο Σεβασμιώτατος βρέθηκε στην Ιερά Μητρόπολη Κορέας για να συμμετάσχει στο πρώτο ετήσιο Μνημόσυνο του αειμνήστου Σεβασμιωτάτου κυρού Σωτηρίου, το Σάββατο 10 Ιουνίου 2023. Την επομένη μέρα, Κυριακή των Αγίων Πάντων, ο...
15 Ιουνίου, 2023 - 12:35
Τελευταία ενημέρωση: 15/06/2023 - 12:24

Ο Μητροπολίτης Νέας Ζηλανδίας επισκέφθηκε για πρώτη φορά την Κορέα

Διαδώστε:
Ο Μητροπολίτης Νέας Ζηλανδίας επισκέφθηκε για πρώτη φορά την Κορέα

Ως πηγή χαράς και ιδιαίτερης ευλογίας χαρακτηρίζει η Ιερά Μητρόπολη Κορέας την επίσκεψη του Σεβασμιωτάτου Μητροπολίτη Νέας Ζηλανδίας κ. Μύρωνος στην έδρας της.

Ο Σεβασμιώτατος βρέθηκε στην Ιερά Μητρόπολη Κορέας για να συμμετάσχει στο πρώτο ετήσιο Μνημόσυνο του αειμνήστου Σεβασμιωτάτου κυρού Σωτηρίου, το Σάββατο 10 Ιουνίου 2023.

Την επομένη μέρα, Κυριακή των Αγίων Πάντων, ο Σεβασμιώτατος κ. Μύρων συλλειτούργησε μετά του Μητροπολίτη Κορέας κ. Αμβροσίου στον Καθεδρικό Ναό του Αγίου Νικολάου Σεούλ. Στο τέλος της θείας Λειτουργίας, στην προσφώνηση και αντιφώνηση, που αντήλλαξαν μεταξύ τους, έκαναν και οι δύο ιδιαίτερη μνεία στον εορτάζοντα Παναγιώτατο Οικουμενικό Πατριάρχη κ.κ. Βαρθολομαίο, ευχόμενοι υγεία και μακροημέρευση για την συνέχιση της αγλαόκαρπης και τετιμημένης Πατριαρχίας Του.

Μετά την θεία Λειτουργία ο υψηλός επισκέπτης παρακάθησε στην κοινή τράπεζα αγάπης, κατά την διάρκεια της οποίας ανέπτυξε στους πιστούς και στους κατηχουμένους το θέμα περί Αγιότητος, εξ αφορμής της εορτής των Αγίων Πάντων.

Στην συνέχεια συμμετείχε στην σύναξη του «Συνδέσμου», όπου μίλησε στους νέους για την ιεραποστολική δράση της Ιεράς Μητροπόλεως Ν. Ζηλανδίας στα νησιά του Ειρηνικού, με ιδιαίτερη αναφορά στον αείμνηστο πατέρα Βαρνάβα από το νησί Φίτζι. Στο τέλος της διαλέξεώς του, εξ αφορμής σχετικής ερώτησης τόνισε με έμφαση το χρέος που έχουν οι νέοι και οι νέες Ορθόδοξοι στην Κορέα, για την περαιτέρω διάδοση της Ορθόδοξης μαρτυρίας ανάμεσα στους συμπατριώτες τους.

Δείτε περισσότερες φωτογραφίες ΕΔΩ

H αναδημοσίευση του παραπάνω άρθρου ή μέρους του επιτρέπεται μόνο αν αναφέρεται ως πηγή το ORTHODOXIANEWSAGENCY.GR με ενεργό σύνδεσμο στην εν λόγω καταχώρηση.

google-news Ακολούθησε το ORTHODOXIANEWSAGENCY.gr στο Google News και μάθε πρώτος όλες τις ειδήσεις.

Διαδώστε:
Ροή Ειδήσεων