01/10/2023 20/11/2023 Ο Σεβασμιώτατος Μητροπολίτης Γέρων Πριγκηποννήσων κ. Δημήτριος πραγματοποίησε προσκυνηματική επίσκεψη στο Άγιον Όρος από τις 23 Σεπτεμβρίου έως τις 27 Σεπτεμβρίου 2023 και συγκεκριμένα στις Μονές Βατοπαιδίου, Ιβήρων, Διονυσίου, Αγίου Παύλου και Σταυρονικήτα. Εξ αφορμής δε των εορτών του Αγίου Σιλουανού του Αθωνίτου και της Υψώσεως του Τιμίου Σταυρού, ο Σεβασμιώτατος ιερούργησε στις Ιερές Μονές...
01 Οκτωβρίου, 2023 - 17:59
Τελευταία ενημέρωση: 20/11/2023 - 1:05

Προσκυνηματική επίσκεψη του Μητροπολίτη Γέροντος Πριγκηποννήσων στο Άγιον Όρος

Διαδώστε:
Προσκυνηματική επίσκεψη του Μητροπολίτη Γέροντος Πριγκηποννήσων στο Άγιον Όρος

Ο Σεβασμιώτατος Μητροπολίτης Γέρων Πριγκηποννήσων κ. Δημήτριος πραγματοποίησε προσκυνηματική επίσκεψη στο Άγιον Όρος από τις 23 Σεπτεμβρίου έως τις 27 Σεπτεμβρίου 2023 και συγκεκριμένα στις Μονές Βατοπαιδίου, Ιβήρων, Διονυσίου, Αγίου Παύλου και Σταυρονικήτα.

Εξ αφορμής δε των εορτών του Αγίου Σιλουανού του Αθωνίτου και της Υψώσεως του Τιμίου Σταυρού, ο Σεβασμιώτατος ιερούργησε στις Ιερές Μονές Διονυσίου και Ιβήρων αντιστοίχως.

Επίσης μετέβη στο ναύδριο του Αγίου Μάρκου, το οποίο ανηγέρθη με δαπάνες του Πρεσβυγενούς Πατριαρχείου Αλεξανδρείας στον παραθαλάσσιο χώρο της κανονικής περιοχής της Μονής Αγίου Παύλου εις μνήμη του τραγικού αεροπορικού δυστυχημάτος της 11ης Σεπτεμβρίου 2004 κατά το οποίο έχασαν την ζωή τους ο μακαριστός Πατριάρχης Αλεξανδρείας Πέτρος Ζ’ και η συνοδεία του. Εκεί ο Σεβασμιώτατος τέλεσε τρισάγιο υπέρ αναπαύσεως των ψυχών των θυμάτων.

Ακόμη ο Σεβασμιώτατος Μητροπολίτης Γέρων Πριγκηποννήσων κ. Δημήτριος μετέβη στις Καρυές και επισκέφθηκε την Ιερά Επιστασία.

Πριν την αναχώρηση του ο Σεβαμσμιώτατος και οι συνοδοί του προσκύνησαν στον Ναόν του Πρωτάτου την θαυματουργή Θεομητορική Εικόνα «ΑΞΙΟΝ ΕΣΤΙ».

Περισσότερες φωτογραφίες:

H αναδημοσίευση του παραπάνω άρθρου ή μέρους του επιτρέπεται μόνο αν αναφέρεται ως πηγή το ORTHODOXIANEWSAGENCY.GR με ενεργό σύνδεσμο στην εν λόγω καταχώρηση.

google-news Ακολούθησε το ORTHODOXIANEWSAGENCY.gr στο Google News και μάθε πρώτος όλες τις ειδήσεις.

Διαδώστε:
Ροή Ειδήσεων