07/12/2023 07/12/2023 Ο Γενικός Γραμματέας της Διακοινοβουλευτικής Συνέλευσης Ορθοδοξίας (ΔΣΟ), Μέλος της Βουλής των Ελλήνων, δρ Μάξιμος Χαρακόπουλος με τον Σύμβουλο του θεσμού δρ Κώστα Μυγδάλη, είχαν συνάντηση με τον Σεβασμιώτατο Μητροπολίτη Βελγίου και Έξαρχο Κάτω Χωρών και Λουξεμβούργου κ. Αθηναγόρα, ενώ νωρίτερα συμμετείχαν στη Θεία Λειτουργία που τελέστηκε στην ενορία του Αγίου Νικολάου την Τετάρτη 6...
07 Δεκεμβρίου, 2023 - 19:17
Τελευταία ενημέρωση: 07/12/2023 - 19:46

Συνάντηση Χαρακόπουλου με τον Μητροπολίτη Βελγίου στις Βρυξέλλες

Διαδώστε:
Συνάντηση Χαρακόπουλου με τον Μητροπολίτη Βελγίου στις Βρυξέλλες

Ο Γενικός Γραμματέας της Διακοινοβουλευτικής Συνέλευσης Ορθοδοξίας (ΔΣΟ), Μέλος της Βουλής των Ελλήνων, δρ Μάξιμος Χαρακόπουλος με τον Σύμβουλο του θεσμού δρ Κώστα Μυγδάλη, είχαν συνάντηση με τον Σεβασμιώτατο Μητροπολίτη Βελγίου και Έξαρχο Κάτω Χωρών και Λουξεμβούργου κ. Αθηναγόρα, ενώ νωρίτερα συμμετείχαν στη Θεία Λειτουργία που τελέστηκε στην ενορία του Αγίου Νικολάου την Τετάρτη 6 Δεκεμβρίου 2023, ανήμερα της εορτής του Αγίου, στις Βρυξέλλες, στην οποία συλλειτούργησε και ο Επίσκοπος Απολλωνιάδος κ. Ιωακείμ.

Ο Μάξιμος Χαρακόπουλος προσφωνώντας τον Μητροπολίτη Βελγίου εξήρε το έργο που επιτελεί και πρόσθεσε ότι «βρισκόμαστε εδώ, στις Βρυξέλλες, στην “καρδιά της Ευρώπης”, στο κέντρο λήψης των αποφάσεων, παραμονές των Χριστουγέννων για να αναδείξουμε αυτήν την σημασία που έχει για τον ευρωπαϊκό πολιτισμό, για το ευρωπαϊκό οικοδόμημα, η χριστιανική κληρονομιά, οι χριστιανικές ρίζες, οι χριστιανικές αξίες, που πολλές φορές λησμονούμε».

Ο Γ.Γ. της ΔΣΟ και ο Σύμβουλος του θεσμού με τον Μητροπολίτη Βελγίου Αθηναγόρα

Ο Γ.Γ. της ΔΣΟ προσέφερε στον Μητροπολίτη Βελγίου «εις ένδειξη αναγνώρισης του σημαντικού έργου που επιτελείται στην μητρόπολη που σας εμπιστεύτηκε το Οικουμενικό Πατριαρχείο εδώ και χρόνια, αλλά και της αγάπη σας προς τη ΔΣΟ» ένα αριθμημένο ανάτυπο χαλκογραφίας του Παναγίου Τάφου από τη φωτοθήκη της Σιμονόπετρας του Αγίου Όρους, που τυπώθηκε με αφορμή τη συμπλήρωση 30 χρόνων δράσης της ΔΣΟ.

Ο επικεφαλής της ΔΣΟ Μάξιμος Χαρακόπουλος και ο Σύμβουλος Κώστας Μυγδάλης με τον Αυστριακό ευρωβουλευτή Lukas Mandl.

Επίσης ο Μάξιμος Χαρακόπουλος παραχώρησε ομιλία μετά το 26ο Ευρωπαϊκό Πρόγευμα Προσευχής που πραγματοποιήθηκε στο Ευρωπαϊκό Κοινοβούλιο, πρωτοστατούντος του Αυστριακού ευρωβουλευτή κ. Lukas Mandl.

Στην ομιλία του τόνισε:

«Η Ευρώπη είναι, αναμφίβολα, ένας πολιτισμικός χώρος όπου ιστορικά υπήρξε μια γόνιμη σύνθεση ρευμάτων και ιδεών. Ταυτόχρονα στην ΕΕ έγινε δυνατό να εμπεδωθεί η ειρηνική συμβίωση ανθρώπων με διαφορετική θρησκεία, σε ένα πνεύμα πλήρους σεβασμού των ανθρωπίνων δικαιωμάτων και των ατομικών ελευθεριών. Και αυτή η κατάκτηση έχει καταστήσει την ΕΕ ως πρότυπο ελευθερίας και δημοκρατίας σε παγκόσμια κλίμακα. Ωστόσο, θα ήταν ιστορική αφέλεια να παραγνωρίσουμε ότι στον ευρωπαϊκό πολιτισμό ήταν ο Χριστιανισμός αυτός που άφησε το ισχυρότερο αποτύπωμα. Η ευρωπαϊκή ταυτότητα, σε δύση και ανατολή, σφυρηλατήθηκε ανά τους αιώνες από τις χριστιανικές παραδόσεις. Αυτές καθόρισαν τις πολιτισμικές αξίες και τον πυρήνα της ευρωπαϊκής σκέψης. Η ισχύς τους, άλλωστε, αποδείχθηκε περίτρανα από την επιβίωση και αναγέννησή τους μετά την πτώση των σοσιαλιστικών καθεστώτων στην ανατολική Ευρώπη, όπου έγινε αποτυχημένη προσπάθεια βίαιης εκρίζωσής τους. Αυτή την πλούσια παρακαταθήκη, που συνιστά υπόβαθρο ενότητας των Ευρωπαίων οφείλουμε να την προστατεύσουμε προς όφελος του κοινού μας ευρωπαϊκού μέλλοντος».

Ο Μάξιμος Χαρακόπουλος συγχαίρει τον Κύπριο ευρωβουλευτή Κώστα Μαυρίδη

Από πλευράς των Ορθοδόξων μελών του Ευρωκοινοβουλίου στους συμμετέχοντες απευθύνθηκε ο Κύπριος ευρωβουλευτής κ. Κώστας Μαυρίδης, τον οποίον ο Μάξιμος Χαρακόπουλος συνεχάρη για την κοινοβουλευτική του δράση και την μαχητική αρθρογραφία, με την οποία υπερασπίζεται τις ευρωπαϊκές αξίες και τις χριστιανικές παραδόσεις.

Ο Μάξιμος Χαρακόπουλος συγχαίρει τον Κύπριο ευρωβουλευτή Κώστα Μαυρίδη

H αναδημοσίευση του παραπάνω άρθρου ή μέρους του επιτρέπεται μόνο αν αναφέρεται ως πηγή το ORTHODOXIANEWSAGENCY.GR με ενεργό σύνδεσμο στην εν λόγω καταχώρηση.

google-news Ακολούθησε το ORTHODOXIANEWSAGENCY.gr στο Google News και μάθε πρώτος όλες τις ειδήσεις.

Διαδώστε:
Ροή Ειδήσεων