15/01/2024 15/01/2024 Ο Σεβασμιώτατος Μητροπολίτης Βελγίου και Έξαρχος Κάτω Χωρών και Λουξεμβούργου κ. Αθηναγόρας πραγματοποίησε την πρώτη του ποιμαντική επίσκεψη στην πόλη του Kampen στην Ολλανδία όπου και το Σάββατο 13 Ιανουαρίου 2024 τέλεσε την πρώτη Θεία Λειτουργία για τους πιστούς της περιοχής. Στο τέλος της Θείας Λειτουργίας ο Σεβασμιώτατος εξέφρασε τις ευχαριστίες του στους ιερείς που...
15 Ιανουαρίου, 2024 - 21:19
Τελευταία ενημέρωση: 15/01/2024 - 21:18

Την πρώτη Θεία Λειτουργία στο Kampen της Ολλανδίας τέλεσε ο Μητροπολίτης Βελγίου

Διαδώστε:
Την πρώτη Θεία Λειτουργία στο Kampen της Ολλανδίας τέλεσε ο Μητροπολίτης Βελγίου

Ο Σεβασμιώτατος Μητροπολίτης Βελγίου και Έξαρχος Κάτω Χωρών και Λουξεμβούργου κ. Αθηναγόρας πραγματοποίησε την πρώτη του ποιμαντική επίσκεψη στην πόλη του Kampen στην Ολλανδία όπου και το Σάββατο 13 Ιανουαρίου 2024 τέλεσε την πρώτη Θεία Λειτουργία για τους πιστούς της περιοχής.

Στο τέλος της Θείας Λειτουργίας ο Σεβασμιώτατος εξέφρασε τις ευχαριστίες του στους ιερείς που ήλθαν να συμμετάσχουν στην πρώτη αυτή Θεία Λειτουργία στο Kampen.

Είναι μια περιοχή την οποία ο Σεβασμιώτατος επισκέφθηκε για πρώτη φορά, έπειτα από πρωτοβουλία του Πρεσβυτέρου Αλεξάνδρου Κουφουδάκη και του κ. Κωνσταντίνου Αλατζόγλου, οι οποίοι με την ευλογία του Σεβασμιωτάτου μερίμνησαν ώστε να βρεθεί χώρος όπου θα τελείται τακτικά η Θεία Λειτουργία για τους ορθοδόξους της περιοχής.

Προστάτης της νέας αυτής εκκλησιαστικής κοινότητας επιλέχθηκε ο άγιος Βονιφάτιος, άγιος της πρώτης χιλιετίας της ζωής της Εκκλησίας, ο οποίος πέρασε και εργάστηκε ιεραποστολικά και από την περιοχή της Ολλανδίας, αφήνοντας πίσω του σπουδαίο έργο και όπου εν τέλει μαρτύρησε.

Ευχαρίστησε επιπλέον και τους ιερείς π. Oleg Kozak και π. Andriy Todosiychuck, οι οποίοι εργάζονται ποιμαντικά για τους Ουκρανούς πρόσφυγες στις περιοχές του Alkmaar, του Groningen και του Kampen, καθώς και για τους λοιπούς ορθοδόξους πιστούς αυτών των περιοχών.

Μετά το πέρας της Θείας Λειτουργίας ακολούθησε δεξίωση σε χώρο του παρακείμενου στον ναό Μουσείου των Εικόνων.

H αναδημοσίευση του παραπάνω άρθρου ή μέρους του επιτρέπεται μόνο αν αναφέρεται ως πηγή το ORTHODOXIANEWSAGENCY.GR με ενεργό σύνδεσμο στην εν λόγω καταχώρηση.

google-news Ακολούθησε το ORTHODOXIANEWSAGENCY.gr στο Google News και μάθε πρώτος όλες τις ειδήσεις.

Διαδώστε:
Ροή Ειδήσεων