19/12/2023 19/12/2023 Στην Ενορία του Αγίου Νικολάου Άμστερνταμ λειτούργησε την Κυριακή 17 Δεκεμβρίου 2023 ο Σεβασμιώτατος Μητροπολίτης Βελγίου και Έξαρχος Κάτω Χωρών και Λουξεμβούργου κ. Αθηναγόρας για την εορτή του Αγίου Νικολάου και την πανήγυρι της Ενορίας, σύμφωνα με το Ιουλιανό ημερολόγιο το οποίο ακολουθεί η Ενορία, και τέλεσε την εις πρεσβύτερον χειροτονία του διακόνου κ. Andriy...
19 Δεκεμβρίου, 2023 - 15:39
Τελευταία ενημέρωση: 19/12/2023 - 15:47

Χειροτονία Πρεσβυτέρου στην πανηγυρίζουσα Ενορία Αγίου Νικολάου Άμστερνταμ

Διαδώστε:
Χειροτονία Πρεσβυτέρου στην πανηγυρίζουσα Ενορία Αγίου Νικολάου Άμστερνταμ

Στην Ενορία του Αγίου Νικολάου Άμστερνταμ λειτούργησε την Κυριακή 17 Δεκεμβρίου 2023 ο Σεβασμιώτατος Μητροπολίτης Βελγίου και Έξαρχος Κάτω Χωρών και Λουξεμβούργου κ. Αθηναγόρας για την εορτή του Αγίου Νικολάου και την πανήγυρι της Ενορίας, σύμφωνα με το Ιουλιανό ημερολόγιο το οποίο ακολουθεί η Ενορία, και τέλεσε την εις πρεσβύτερον χειροτονία του διακόνου κ. Andriy Todosiychuk.

Ο Σεβασμιώτατος Μητροπολίτης κ. Αθηναγόρας κατά τον λόγο του προς τον χειροτονούμενο αναφέρθηκε στον ρόλο του ιερέως ως λειτουργού των ιερών μυστηρίων, ως διδασκάλου του θείου λόγου, ως διακόνου της φιλανθρωπίας προς τον συνάνθρωπο και ως ενωτικού κρίκου στην όλη ζωή της ενορίας.

Στο τέλος της Θείας Λειτουργίας ο Σεβασμιώτατος Μητροπολίτης κ. Αθηναγόρας εξέφρασε την χαρά του για την παρουσία του στην πανήγυρι της Ενορίας καθώς και για την αθρόα συμμετοχή των πιστών. Επιπλέον, ευχαρίστησε τους κληρικούς της ενορίας για το ποιμαντικό έργο το οποίο επιτελούν, καθώς και τους κληρικούς που προσήλθαν να πανηγυρίσουν τον Άγιο Νικόλαο και να συμμετάσχουν στην χαρά της χειροτονίας του νέου πρεσβυτέρου. Τέλος, ευχήθηκε στον νέο πρεσβύτερο να έχει καλή και καρποφόρα διακονία.

Ο νέος πρεσβύτερος είναι Ουκρανός στην καταγωγή, έγγαμος και πατέρας τεσσάρων τέκνων και εργάζεται παράλληλα με την διαχείριση υπολογιστικών πληροφοριακών συστημάτων. Μετά την άφιξή του στην Ολλανδία και την εις πρεσβύτερον χειροτονία του, θα αναλάβει μαζί με τον π. Oleg Kozak να οργανώσουν νέα ενορία στις περιοχές του Alkmaar, του Groningen και του Kampen κυρίως για τους εκτοπισθέντας από τον πόλεμο στην πατρίδα τους ουκρανούς πρόσφυγες που βρίσκονται στην Ολλανδία αλλά και για τους λοιπούς ορθοδόξους πιστούς αυτών των περιοχών.

Περισσότερες φωτογραφίες:

Patronal feast Parish Saint Nicholas and Ordination of a Priest in Amsterdam (17-12-2023)

H αναδημοσίευση του παραπάνω άρθρου ή μέρους του επιτρέπεται μόνο αν αναφέρεται ως πηγή το ORTHODOXIANEWSAGENCY.GR με ενεργό σύνδεσμο στην εν λόγω καταχώρηση.

google-news Ακολούθησε το ORTHODOXIANEWSAGENCY.gr στο Google News και μάθε πρώτος όλες τις ειδήσεις.

Διαδώστε:
Ροή Ειδήσεων