07/03/2024 07/03/2024 O Σεβασμιώτατος Μητροπολίτης Σουηδίας και πάσης Σκανδιναυΐας κ. Κλεόπας, συνοδευόμενος από τον Πανοσιολ. Αρχιμανδρίτη κ. Βαρθολομαίο Ιατρίδη, Εφημέριο του Καθεδρικού Ναού Αγίου Γεωργίου Στοκχόλμης, χοροστάτησε στην Προηγιασμένη Θεία Λειτουργία, που τελέστηκε το απόγευμα της Τετάρτης, 6 Μαρτίου 2024 στην Φινλανδική Ενορία Αγίου Νικολάου Στοκχόλμης, η οποία ακολουθεί, επί σειρά ετών, το τυπικό της Ορθοδόξου Εκκλησίας...
07 Μαρτίου, 2024 - 17:43
Τελευταία ενημέρωση: 07/03/2024 - 19:07

Προηγιασμένη Θεία Λειτουργία στη Φινλανδική Ενορία Αγίου Νικολάου Στοκχόλμης

Διαδώστε:
Προηγιασμένη Θεία Λειτουργία στη Φινλανδική Ενορία Αγίου Νικολάου Στοκχόλμης

O Σεβασμιώτατος Μητροπολίτης Σουηδίας και πάσης Σκανδιναυΐας κ. Κλεόπας, συνοδευόμενος από τον Πανοσιολ. Αρχιμανδρίτη κ. Βαρθολομαίο Ιατρίδη, Εφημέριο του Καθεδρικού Ναού Αγίου Γεωργίου Στοκχόλμης, χοροστάτησε στην Προηγιασμένη Θεία Λειτουργία, που τελέστηκε το απόγευμα της Τετάρτης, 6 Μαρτίου 2024 στην Φινλανδική Ενορία Αγίου Νικολάου Στοκχόλμης, η οποία ακολουθεί, επί σειρά ετών, το τυπικό της Ορθοδόξου Εκκλησίας της Φιλλανδίας, σύμφωνα με το Ιουλιανό Ημερολόγιο.

Η Θεία Λειτουργία τελέστηκε από τον κληρικό της Ιεράς Αρχιεπισκοπής Φιλλανδίας, Αιδεσιμ. Πρωτοπρεσβύτερο κ. Harry Fagerlund, και οι ύμνοι αποδόθηκαν στην Φινλανδική, Καρελλική, Σουηδική, Ελληνική και Σλαβωνική, από την χορωδία του ναού, υπό την διεύθυνση του Μουσικολ. κ. Jukka Aminoff.

Στο τέλος της ακολουθίας, ο Σεβασμιώτατος Μητροπολίτης Σουηδίας και πάσης Σκανδιναυΐας κ. Κλεόπας μετέφερε τις ευχές της Α.Θ.Π. του Οικουμενικού Πατριάρχου κ.κ. Βαρθολομαίου, προς τον Αρχιεπίσκοπο Ελσιγκίου και πάσης Φιλλανδίας κ. Λέοντα, τους κληρικούς και λαϊκούς της Εκκλησίας της Φιλλανδίας, επ᾽ ευκαιρία του επερχομένου Πάσχα (30 Μαρτίου), απηύθυνε δε προς το εκκλησίασμα τον προσήκοντα λόγο της ημέρας και ευχήθηκε για τις εγγίζουσες Πασχάλιες ημέρες.

H αναδημοσίευση του παραπάνω άρθρου ή μέρους του επιτρέπεται μόνο αν αναφέρεται ως πηγή το ORTHODOXIANEWSAGENCY.GR με ενεργό σύνδεσμο στην εν λόγω καταχώρηση.

google-news Ακολούθησε το ORTHODOXIANEWSAGENCY.gr στο Google News και μάθε πρώτος όλες τις ειδήσεις.

Διαδώστε:
Ροή Ειδήσεων