08/11/2018 08/11/2018 Συνάντηση με τον υπουργό Πολιτισμού και Τουρισμού της Τουρκίας Μεχμέτ Νουρί Ερσόι (Mehmet Nuri Ersoy), είχε στην Πόλη, ο Οικουμενικός Πατριάρχης, κ. Βαρθολομαίος. Για περισσότερη από μία ώρα είχαν την ευκαιρία να συζητήσουν για το Ορφανοτροφείο της Πριγκήπου, το οποίο χρήζει άμεσων αναστηλωτικών και σωστικών έργων, για την πορεία των ανακαινιστικών εργασιών στο Μοναστήρι της...
08 Νοεμβρίου, 2018 - 18:29
Τελευταία ενημέρωση: 08/11/2018 - 18:32

Συζήτησαν για το Ορφανοτροφείο και τα Βακούφια

Διαδώστε:
Συζήτησαν για το Ορφανοτροφείο και τα Βακούφια

Συνάντηση με τον υπουργό Πολιτισμού και Τουρισμού της Τουρκίας Μεχμέτ Νουρί Ερσόι (Mehmet Nuri Ersoy), είχε στην Πόλη, ο Οικουμενικός Πατριάρχης, κ. Βαρθολομαίος.

Για περισσότερη από μία ώρα είχαν την ευκαιρία να συζητήσουν για το Ορφανοτροφείο της Πριγκήπου, το οποίο χρήζει άμεσων αναστηλωτικών και σωστικών έργων, για την πορεία των ανακαινιστικών εργασιών στο Μοναστήρι της Παναγίας Σουμελά και την τέλεση της πανηγυρικής Θείας Λειτουργίας τον ερχόμενο Αύγουστο, καθώς και για την προστασία των Χριστιανικών μνημείων της Μικρά Ασίας.

Σημειώνεται ότι στο υπουργείο Πολιτισμού και Τουρισμού υπήχθη πρόσφατα και η Γενική Διεύθυνση Βακουφίων. Για τον λόγο αυτό ο Παναγιώτατος έθεσε στον Υπουργό το ζήτημα των εκλογών στα ιδρύματα (βακούφια) της Ομογένειας.

Στη συνάντηση παρέστησαν ο Γενικός Διευθυντής της Γενικής Διεύθυνσης Βακουφίων Ατνάν Ερτέμ (Adnan Ertem) και το κορυφαίο στέλεχος της Ομογένειας της Κωνσταντινούπολης, κ. Λάκης Βίγκας, ο οποίος διετέλεσε για πολλά χρόνια πρώτος εκπρόσωπος των μη μουσουλμανικών κοινοτήτων στη Γενική Διεύθυνση Βακουφίων. Στη συνάντηση παρέστησαν, επίσης, συνεργάτες του Υπουργού, ενώ εκ μέρους του Πατριαρχείου, ο Αρχιγραμματέας της Ιεράς Συνόδου π. Ιωακείμ και ο Δρ. Απόστολος Πορίδης.

ΠΗΓΗ: ΕΘΝΙΚΟΣ ΚΗΡΥΞ

H αναδημοσίευση του παραπάνω άρθρου ή μέρους του επιτρέπεται μόνο αν αναφέρεται ως πηγή το ORTHODOXIANEWSAGENCY.GR με ενεργό σύνδεσμο στην εν λόγω καταχώρηση.

google-news Ακολούθησε το ORTHODOXIANEWSAGENCY.gr στο Google News και μάθε πρώτος όλες τις ειδήσεις.

Διαδώστε:
Ροή Ειδήσεων