27/02/2024 27/02/2024 H νέα Πρέσβης της Ελλάδας στον Καναδά Αικατερίνη Δημάκη, επισκέφθηκε την Ιερά Αρχιεπισκοπή Καναδά το Σάββατο 24 Φεβρουαρίου 2024, και είχε μια σειρά παραγωγικών συναντήσεων μαζί με τον Σεβασμιώτατο Αρχιεπίσκοπο κ. Σωτήριο. Την Πρέσβη, η οποία συνοδευόταν από τον Γενικό Πρόξενο της Ελλάδος στο Τορόντο κ. Παναγιώτη Αντωνάτο, υποδέχθηκαν ο Αρχιεπίσκοπος κ. Σωτήριος, ο Επίσκοπος...
27 Φεβρουαρίου, 2024 - 16:30
Τελευταία ενημέρωση: 27/02/2024 - 16:43

Η νέα Πρέσβης της Ελλάδας στον Καναδά επισκέφθηκε την Αρχιεπισκοπή Καναδά

Διαδώστε:
Η νέα Πρέσβης της Ελλάδας στον Καναδά επισκέφθηκε την Αρχιεπισκοπή Καναδά

H νέα Πρέσβης της Ελλάδας στον Καναδά Αικατερίνη Δημάκη, επισκέφθηκε την Ιερά Αρχιεπισκοπή Καναδά το Σάββατο 24 Φεβρουαρίου 2024, και είχε μια σειρά παραγωγικών συναντήσεων μαζί με τον Σεβασμιώτατο Αρχιεπίσκοπο κ. Σωτήριο.

Την Πρέσβη, η οποία συνοδευόταν από τον Γενικό Πρόξενο της Ελλάδος στο Τορόντο κ. Παναγιώτη Αντωνάτο, υποδέχθηκαν ο Αρχιεπίσκοπος κ. Σωτήριος, ο Επίσκοπος Πατάρων κ. Αθηναγόρας, Κοσμήτορας της Πατριαρχικής Ορθόδοξης Θεολογικής Ακαδημίας Τορόντο (PTOTA), ο π. Κώστας Τσιάλτας, Γραμματέας του Αρχιεπισκόπου, ο Άρχων Οστιάριος Ευάγγελος Σωτηρόπουλος, Γραμματέας του Αρχιεπισκοπικού Συμβουλίου και φοιτητές της Θεολογικής μας Ακαδημίας.

Ο Σεβασμιώτατος ξενάγησε τη νέα Πρέσβη και τον Γενικό Πρόξενο στο κτίριο της Αρχιεπισκοπής, ξεκινώντας από τον Ιερό Ναό του Αγίου Ιωάννη του Θεολόγου όπου οι φοιτητές έψαλαν τους ύμνους του Αγίου Ιωάννη του Θεολόγου και της Παναγίας της Τοροντόεσσας (ποιήματα Αρχιεπ. Σωτηρίου) προκαλώντας συγκίνηση στους υψηλούς επισκέπτες.

Ακολούθησε ξενάγηση στις αίθουσες διδασκαλίας της Θεολογικής Ακαδημίας και στους γύρω βοηθητικούς χώρους και αμέσως μετά οι επισκέπτες ανέβηκαν στον τέταρτο όροφο της Αρχιεπισκοπής, όπου βρίσκονται τα γραφεία της Αρχιεπισκοπής και το γραφείο του Αρχιεπισκόπου. Μετά από μια εποικοδομητική συζήτηση, ο Σεβασμιώτατος και η Πρέσβης αντάλλαξαν δώρα.

Μετά την ξενάγηση, ο Αρχιεπίσκοπος κ. Σωτήριος, ο Επίσκoπος κ. Αθηναγόρας, η Πρέσβης κα Αικατ. Δημάκη, ο Γενικός Πρόξενος και ο Άρχων Ευάγγελος Σωτηρόπουλος, επισκέφθησαν το Ελληνορθόδοξο σχολείο «Μεταμόρφωση» (MGOS) στο North York. Η κα Άννα Σαραντίδη, πολύ αφοσιωμένη και ικανή διευθύντρια, ξενάγησε τους επισκέπτες στο σχολείο, στις αίθουσες διδασκαλίας, στα εργαστήρια, στις αθλητικές εγκαταστάσεις και άλλους χώρους για το προσωπικό και τους μαθητές. Ο Αρχιεπ. Σωτήριος και η διευθύντρια κα Άννα Σαραντίδη μίλησαν στην Πρέσβη και τον Γενικό Πρόξενο για την ιστορική ίδρυση του σχολείου και την ιδρύτριά του κα Τούλα Ρέππα. Οι δύο διπλωμάτες εξέφρασαν την έκπληξή τους και την ευγνωμοσύνη τους για αυτή την αξιόλογη και επιτηχυμένη πρωτοβουλία.

Τελευταίος σταθμός της αντιπροσωπείας ήταν ο Καθεδρικός Ναός του Αγίου Νικολάου στο Scarborough και το Μητροπολιτικό Πολιτιστικό Κέντρο. Η Πρέσβης εντυπωσιάσθηκε από την βυζαντινή αγιογραφία του Καθεδρικού Ιερού Ναού Αγίου Νικολάου, αλλά και από το μέγεθος και την ομορφιά του πρόσφατα ανακαινισμένου Πολιτιστικού Κέντρου.

Στη συνέχεια, ο Αρχιεπίσκοπος κ. Σωτήριος, η Πρέσβης κα Αικατερίνη Δημάκη, ο Γενικός Πρόξενος κ. Παναγιώτης Αντωνάτος και ο Άρχων Ευάγγελος Σωτηρόπουλος είχαν ένα υπέροχο γεύμα, όπου συζητήθηκαν πολλά σημαντικά θέματα που σχετίζονται με τον Ελληνισμό και την Ορθοδοξία σε πνεύμα ενότητας, φιλίας και δέσμευσης για συνεχή συνεργασία καθώς και το θέμα επίσκεψης του Πρωθυπουργού Κυριάκου Μητσοτάκη.

H αναδημοσίευση του παραπάνω άρθρου ή μέρους του επιτρέπεται μόνο αν αναφέρεται ως πηγή το ORTHODOXIANEWSAGENCY.GR με ενεργό σύνδεσμο στην εν λόγω καταχώρηση.

google-news Ακολούθησε το ORTHODOXIANEWSAGENCY.gr στο Google News και μάθε πρώτος όλες τις ειδήσεις.

Διαδώστε:
Ροή Ειδήσεων