07/05/2024 07/05/2024 Σε Αναστάσιμη ατμόσφαιρα και με κατάνυξη πανηγύρισε τη Δευτέρα του Πάσχα, 6 Μαΐου 2024, ο Πάνσεπτος Πατριαρχικός Ναός τη μνήμη του εφόρου και προστάτη του, Αγίου Μεγαλομάρτυρος Γεωργίου του Τροπαιοφόρου. Ο Παναγιώτατος Οικουμενικός Πατριάρχης κ.κ. Βαρθολομαίος παρέστη συμπροσευχόμενος στην Τρισαρχιερατική Θεία Λειτουργία, της οποίας προέστη ο Σεβασμιώτατος Μητροπολίτης Σαράντα Εκκλησιών κ. Ανδρέας, συμπαραστατούμενος από τους...
07 Μαΐου, 2024 - 10:51
Τελευταία ενημέρωση: 07/05/2024 - 9:58

Η πανήγυρη του Πάνσεπτου Πατριαρχικού Ναού του Αγίου Γεωργίου στο Φανάρι

Διαδώστε:
Η πανήγυρη του Πάνσεπτου Πατριαρχικού Ναού του Αγίου Γεωργίου στο Φανάρι

Σε Αναστάσιμη ατμόσφαιρα και με κατάνυξη πανηγύρισε τη Δευτέρα του Πάσχα, 6 Μαΐου 2024, ο Πάνσεπτος Πατριαρχικός Ναός τη μνήμη του εφόρου και προστάτη του, Αγίου Μεγαλομάρτυρος Γεωργίου του Τροπαιοφόρου.

Ο Παναγιώτατος Οικουμενικός Πατριάρχης κ.κ. Βαρθολομαίος παρέστη συμπροσευχόμενος στην Τρισαρχιερατική Θεία Λειτουργία, της οποίας προέστη ο Σεβασμιώτατος Μητροπολίτης Σαράντα Εκκλησιών κ. Ανδρέας, συμπαραστατούμενος από τους Σεβασμιωτάτους Μητροπολίτες Προύσης κ. Ιωακείμ και Σελευκείας κ. Θεόδωρο.

Κατά τη διάρκειά της τελέστηκε η ειθισμένη αρτοκλασία υπέρ των εν Αμερική, αλλά και όλων των ανά την οικουμένη προσφιλών τέκνων της Αγίας του Χριστού Μεγάλης Εκκλησίας.

Εκκλησιάστηκαν οι Σεβασμιωτάτοι Μητροπολίτες Βιζύης κ. Αθηναγόρας και Μύρων κ. Χρυσόστομος, κληρικοί, Άρχοντες Οφφικιάλιοι και πιστοί από την Πόλη.

Μετά την Απόλυση, ο Παναγιώτατος διένειμε στο εκκλησίασμα κόκκινα πασχαλινά αυγά.

 

(Φωτογραφίες: Νίκος Παπαχρήστου)

H αναδημοσίευση του παραπάνω άρθρου ή μέρους του επιτρέπεται μόνο αν αναφέρεται ως πηγή το ORTHODOXIANEWSAGENCY.GR με ενεργό σύνδεσμο στην εν λόγω καταχώρηση.

google-news Ακολούθησε το ORTHODOXIANEWSAGENCY.gr στο Google News και μάθε πρώτος όλες τις ειδήσεις.

Διαδώστε:
Ροή Ειδήσεων