12/03/2022 12/03/2022 Η Κωνσταντινούπολη και τα περίχωρα της πόλης, όπως το νησάκι της Χάλκης όπου εδρεύει η περίφημη Θεολογική Σχολή, πλήττονται από το πρωί της Παρασκευής 11 Μαρτίου 2022 με σφοδρή χιονόπτωση. Οι χιονοπτώσεις που ξεκίνησαν την Πέμπτη αναμένεται να συνεχιστούν ως την Κυριακή. Χαρακτηριστικές είναι οι φωτογραφίες που ανήρτησε η Σχολή σε μέσο κοινωνικής δικτύωσης στις...
12 Μαρτίου, 2022 - 10:24
Τελευταία ενημέρωση: 12/03/2022 - 10:26

Με «λευκό πέπλο» ντύθηκε η Θεολογική Σχολή Χάλκης

Διαδώστε:
Με «λευκό πέπλο» ντύθηκε η Θεολογική Σχολή Χάλκης

Η Κωνσταντινούπολη και τα περίχωρα της πόλης, όπως το νησάκι της Χάλκης όπου εδρεύει η περίφημη Θεολογική Σχολή, πλήττονται από το πρωί της Παρασκευής 11 Μαρτίου 2022 με σφοδρή χιονόπτωση. Οι χιονοπτώσεις που ξεκίνησαν την Πέμπτη αναμένεται να συνεχιστούν ως την Κυριακή.

Χαρακτηριστικές είναι οι φωτογραφίες που ανήρτησε η Σχολή σε μέσο κοινωνικής δικτύωσης στις οποίες διακρίνεται το λευκό πέπλο χιονιού που άφησε το πέρασμα της κακοκαιρίας δημιουργώντας μαγευτικά τοπία.

«Και το ένδυμα αυτής λευκόν ωσεί χιών…», αναφέρει το μήνυμα της Σχολής στην σχετική ανάρτηση.

 

Η Κωνσταντινούπολη έχει παραλύσει λόγω των σφοδρών χιονοπτώσεων

Η Κωνσταντινούπολη παραλύσε χθες το πρωί λόγω της σφοδρής χιονόπτωσης που συνέχιζε να πλήττει την τουρκική πόλη, με την κυκλοφορία των λεωφορείων να έχει σταματήσει, περισσότερες από 200 πτήσεις να έχουν ακυρωθεί και τα σχολεία να έχουν κλείσει.

Η εταιρία Turkish Airlines αναγκάστηκε να ακυρώσει χθες 180 πτήσεις, 162 πτήσεις από το αεροδρόμιο της Κωνσταντινούπολης και 18 από το αεροδρόμιο Σαμπιχά Γκιοκτσέν.

Η αεροπορική εταιρεία αναμένει να ακυρώσει και άλλες πτήσεις σήμερα Σάββατο, καθώς οι χιονοπτώσεις που ξεκίνησαν την Πέμπτη αναμένεται να συνεχιστούν ως την Κυριακή.

Η τουρκική αεροπορική εταιρεία Pegasus ανέφερε στον ιστότοπό της ότι περίπου 30 εσωτερικές πτήσεις της ακυρώθηκαν χθες.

Τα λεωφορεία, τα φορτηγά και τα βαρέα οχήματα δεν επιτρέπεται να κυκλοφορούν στην Κωνσταντινούπολη, οι περισσότεροι οδικοί άξονες της οποίας είναι καλυμμένοι από το χιόνι, ανακοίνωσαν οι τοπικές αρχές.

Ο κυβερνήτης της πόλης ζήτησε επίσης από τους οδηγούς να αποφεύγουν τις «μη απαραίτητες» μετακινήσεις.

Τα σχολεία, οι παιδικοί σταθμοί, τα νηπιαγωγεία και τα πανεπιστήμια, που ανέστειλαν τη λειτουργία τους την Πέμπτη, θα παραμείνουν κλειστά ως τη Δευτέρα, ενώ τα εμπορικά κέντρα λειτούργησαν από τις 12:00 ως τις 19:00 χθες.

Εκπρόσωπος της IGA, της διαχειρίστριας εταιρείας του αεροδρομίου της Κωνσταντινούπολης, του πιο πολυσύχναστου της Ευρώπης το 2021, επεσήμανε ότι παρέμεινε ανοικτό χθες, εκτιμώντας ότι περίπου 770 πτήσεις αναμένονταν σε αυτό, έναντι σχεδόν 1.000 που καταγράφονται κατά μέσο όρο καθημερινά.

Στα τέλη Ιανουαρίου το διεθνές αεροδρόμιο της Κωνσταντινούπολης αναγκάστηκε να αναστείλει τη λειτουργία του για δύο ημέρες λόγω της χιονόπτωσης.

 

Με πληροφορίες από ΑΠΕ-ΜΠΕ

H αναδημοσίευση του παραπάνω άρθρου ή μέρους του επιτρέπεται μόνο αν αναφέρεται ως πηγή το ORTHODOXIANEWSAGENCY.GR με ενεργό σύνδεσμο στην εν λόγω καταχώρηση.

google-news Ακολούθησε το ORTHODOXIANEWSAGENCY.gr στο Google News και μάθε πρώτος όλες τις ειδήσεις.

Διαδώστε:
Ροή Ειδήσεων