13/05/2024 13/05/2024 Στο παρεκκλήσιο του τιμωμένου Αγίου Γερμανού, Αρχιεπισκόπου Κωνσταντινουπόλεως, του Ομολογητού, που βρίσκεται στον νάρθηκα του ναϋδρίου της Θεολογικής Σχολής Χάλκης τελέστηκε χθες, Κυριακή του Θωμά, 12 Μαΐου 2024, ο Όρθρος και η Θεια Λειτουργία, χοροστατούντος του Καθηγουμένου, Θεοφιλεστάτου Επισκόπου Αραβισσού κ. Κασσιανού. Μετά το πέρας της Θείας Λειτουργίας ο Καθηγούμενος τέλεσε αρτοκλασία προς τιμήν του...
13 Μαΐου, 2024 - 9:08
Τελευταία ενημέρωση: 13/05/2024 - 9:22

Η Κυριακή του Θωμά στην Θεολογική Σχολή της Χάλκης

Διαδώστε:
Η Κυριακή του Θωμά στην Θεολογική Σχολή της Χάλκης

Στο παρεκκλήσιο του τιμωμένου Αγίου Γερμανού, Αρχιεπισκόπου Κωνσταντινουπόλεως, του Ομολογητού, που βρίσκεται στον νάρθηκα του ναϋδρίου της Θεολογικής Σχολής Χάλκης τελέστηκε χθες, Κυριακή του Θωμά, 12 Μαΐου 2024, ο Όρθρος και η Θεια Λειτουργία, χοροστατούντος του Καθηγουμένου, Θεοφιλεστάτου Επισκόπου Αραβισσού κ. Κασσιανού.

Μετά το πέρας της Θείας Λειτουργίας ο Καθηγούμενος τέλεσε αρτοκλασία προς τιμήν του Αγίου, αλλά και νεκρώσιμο τρισάγιο υπέρ αναπαύσεως του αοιδίμου Πατριάρχου Γερμανού του Δ’, ο οποίος προ 180 ετών ίδρυσε την Θεολογική Σχολή της Χάλκης, και των μακαριστών Μητροπολιτών και αποφοίτων της Σχολής Θυατείρων Γερμανού, Καθηγητού και Σχολάρχου κατά τα έτη 1907-1922, Θεοδωρουπόλεως Γερμανού, διατελέσαντος Ηγουμένου τα έτη 1991-1995, και Τρανουπόλεως Γερμανού, επί σειρά ετών μέλους και Προέδρου της Εφορείας της Σχολής.

Εκκλησιάστηκαν πολυπληθείς όμιλοι προσκυνητών από την Ελλάδα.

 

H αναδημοσίευση του παραπάνω άρθρου ή μέρους του επιτρέπεται μόνο αν αναφέρεται ως πηγή το ORTHODOXIANEWSAGENCY.GR με ενεργό σύνδεσμο στην εν λόγω καταχώρηση.

google-news Ακολούθησε το ORTHODOXIANEWSAGENCY.gr στο Google News και μάθε πρώτος όλες τις ειδήσεις.

Διαδώστε:
Ροή Ειδήσεων