13/04/2023 13/04/2023 Στην Ίμβρο μαζί με τον Οικουμενικό Πατριάρχη κ.κ. Βαρθολομαίο θα εορτάσει φέτος το Πάσχα ο Υπουργός Εξωτερικών, Νίκος Δένδιας, όπως ανέφερε ο ίδιος μιλώντας στην εκπομπή “Επίλογος” στην ΕΡΤ και τον δημοσιογράφο Απόστολο Μαγγηριάδη. Του Νικολάου Ζαΐμη  “Νομίζω ότι είναι πραγματικά μία ιστορική ευκαιρία. Ο Πατριάρχης πηγαίνει στην Ίμβρο κάθε δέκα χρόνια και θα πάει...
13 Απριλίου, 2023 - 8:42
Τελευταία ενημέρωση: 13/04/2023 - 8:52

Με τον Οικουμενικό Πατριάρχη στην Ίμβρο θα κάνει Πάσχα ο Νίκος Δένδιας

Διαδώστε:
Με τον Οικουμενικό Πατριάρχη στην Ίμβρο θα κάνει Πάσχα ο Νίκος Δένδιας

Στην Ίμβρο μαζί με τον Οικουμενικό Πατριάρχη κ.κ. Βαρθολομαίο θα εορτάσει φέτος το Πάσχα ο Υπουργός Εξωτερικών, Νίκος Δένδιας, όπως ανέφερε ο ίδιος μιλώντας στην εκπομπή “Επίλογος” στην ΕΡΤ και τον δημοσιογράφο Απόστολο Μαγγηριάδη.

Του Νικολάου Ζαΐμη 

“Νομίζω ότι είναι πραγματικά μία ιστορική ευκαιρία. Ο Πατριάρχης πηγαίνει στην Ίμβρο κάθε δέκα χρόνια και θα πάει και φέτος. Είναι ο Πατριάρχης Βαρθολομαίος ογδόντα πέντε χρονών. Θα ήθελα σε αυτή την επίσκεψή του στην πατρίδα του να είμαι εκεί”, ανέφερε.

“Η Ίμβρος είναι ένα επιτυχημένο παράδειγμα ελληνικής κοινότητας στην Τουρκία”

Ο Έλληνας ΥΠΕΞ τόνισε και ένα ακόμη στοιχείο το οποίο τον οδήγησε στην απόφαση να μην εορτάσει φέτος το Πάσχα στην ιδιαίτερη πατρίδα του, την Κέρκυρα, αλλά στο νησί της Ίμβρου. Όπως τόνισε το νησί αυτό αποτελεί παράδειγμα για τις ελληνικές κοινότητες στην Τουρκία καθώς μέσα σε λίγα χρόνια διαπλασιάστηκε ο ελληνικός πληθυσμός ενώ λειτουργούν και σχολεία.

“Επίσης, η Ίμβρος είναι ένα επιτυχημένο παράδειγμα ελληνικής κοινότητας στην Τουρκία. Γιατί; Γιατί, η Ίμβρος, αυτή τη στιγμή έχει από τριακόσιους Έλληνες κατοίκους, εξακόσιους. Διπλασιάστηκε ο πληθυσμός. Άρα είναι πολύ σημαντικό να ενθαρρυνθεί με την παρουσία του Έλληνα Υπουργού αυτό το επιτυχημένο παράδειγμα. Και πρέπει να πω, γιατί θέλω να είμαι δίκαιος, ότι η Τουρκία ενεθάρρυνε και διευκόλυνε την επίσκεψή μου. Δεν μου δημιούργησε δυσκολίες στο να πάω στην Ίμβρο”.

Δείτε το βίντεο με τη συνέντευξη ΕΔΩ

“Σημαντικό για τη ζωή μου να παρακολουθήσω τον Επιτάφιο με τον Πατριάρχη”

“Νομίζω ότι και για μένα το να παρακολουθήσω τον Επιτάφιο με τον Πατριάρχη, νομίζω είναι σημαντικό και για τη ζωή μου και για τον τρόπο που βλέπω τα πράγματα”, κατέληξε ο κ. Δένδιας.

Νίκος Δένιδας και Οικουμενικός Πατριάρχης είχαν συναντηθεί στις αρχές Μαρτίου στο Φανάρι όταν ό Έλληνας Υπουργός Εξωτερικών βρέθηκε εκεί για να παραστεί στον εορτασμό της Κυριακής της Ορθοδοξίας όπου ο Παναγιώτατος συλλειτούργησε με τον Αρχιεπίσκοπο Κύπρου κ.κ. Γεώργιο, ο οποίος πραγματοποίησε εκείνες τις ημέρες ειρηνική επίσκεψη στην πρωτόθρονη Εκκλησία.

Υπενθυμίζεται ότι ο Οικουμενικός Πατριάρχης βρίσκεται ήδη στη γενέτειρά του Ίμβρο. Κατά τις ακολουθίες του Νυμφίου και τις Προηγιασμένες Θείες Λειτουργίες βρέθηκα σε διάφορα χωριά του νησιού τονίζοντας τη σημασία της επιστροφής στο μαρτυρικό νησί το οποίο, παρά τους  διωγμούς, έμεινε όρθιο και συνεχίζει να ατενίζει με αισιοδοξία το μέλλον καθώς όλο και περισσότεροι νέοι αποφασίζουν να επιστρέψουν στις ρίζες τους.

Διαβάστε επίσης: 

Οικουμενικός Πατριάρχης: Δεμένοι στα πάτρια, τα όσια και τα ιερά του Γένους μας αντέχουμε και συνεχίζουμε

Οικουμενικός Πατριάρχης σε Ιμβρίους: “Συνεχίζουμε προς τα εμπρός για ένα αίσιο μέλλον το οποίο θα ευλογήσει η χάρις του Νυμφίου της Εκκλησίας”

Στην Ίμβρο ο Οικουμενικός Πατριάρχης: Υπερήφανοι όσοι κατάγονται από αυτόν τον τόπο (ΦΩΤΟ-ΒΙΝΤΕΟ)

H αναδημοσίευση του παραπάνω άρθρου ή μέρους του επιτρέπεται μόνο αν αναφέρεται ως πηγή το ORTHODOXIANEWSAGENCY.GR με ενεργό σύνδεσμο στην εν λόγω καταχώρηση.

google-news Ακολούθησε το ORTHODOXIANEWSAGENCY.gr στο Google News και μάθε πρώτος όλες τις ειδήσεις.

Διαδώστε:
Ροή Ειδήσεων