17/11/2023 17/11/2023 Επίσημη επίσκεψη στην Ιερά Θεολογική Σχολή της Χάλκης πραγματοποίησε την Παρασκευή 17 Νοεμβρίου 2023 ο νέος Γενικός Πρόξενος της Ελλάδος στην Κωνσταντινούπολη κ. Κωνσταντίνος Κούτρας, συνοδευόμενος από συνεργάτες του. Ο Γενικός Πρόξενος, κατά την πρώτη επίσκεψή του στην Σχολή από την ανάληψη των καθηκόντων του, έγινε δεκτός από τον Καθηγούμενο, Θεοφιλέστατο Επίσκοπο Αραβισσού κ. Κασσιανό,...
17 Νοεμβρίου, 2023 - 21:06
Τελευταία ενημέρωση: 17/11/2023 - 21:24

Ο νέος Γενικός Πρόξενος της Ελλάδος στην Κωνσταντινούπολη επισκέφθηκε τη Θεολογική Σχολή της Χάλκης

Διαδώστε:
Ο νέος Γενικός Πρόξενος της Ελλάδος στην Κωνσταντινούπολη επισκέφθηκε τη Θεολογική Σχολή της Χάλκης

Επίσημη επίσκεψη στην Ιερά Θεολογική Σχολή της Χάλκης πραγματοποίησε την Παρασκευή 17 Νοεμβρίου 2023 ο νέος Γενικός Πρόξενος της Ελλάδος στην Κωνσταντινούπολη κ. Κωνσταντίνος Κούτρας, συνοδευόμενος από συνεργάτες του.

Ο Γενικός Πρόξενος, κατά την πρώτη επίσκεψή του στην Σχολή από την ανάληψη των καθηκόντων του, έγινε δεκτός από τον Καθηγούμενο, Θεοφιλέστατο Επίσκοπο Αραβισσού κ. Κασσιανό, ο οποίος τον καλωσόρισε στο ιστορικό πνευματικό καθίδρυμα του Οικουμενικού Πατριαρχείου, αναφερόμενος στην μακρά ιστορία και την ανεκτίμητη προσφορά του στην Εκκλησία και το Γένος.

Απαντώντας, ο κ. Κούτρας εξέφρασε τον θαυμασμό του για την ιστορία και τον πνευματικό πλούτο της Σχολής, ενώ επέδειξε ιδιαίτερο ενδιαφέρον για τα απασχολούντα αυτήν ζητήματα.

Ακολούθως, ο νέος Γενικός Πρόξενος ξεναγήθηκε στο ναΰδριο, τις αίθουσες διδασκαλίας, την ιστορική Βιβλιοθήκη και τους λοιπούς χώρους της Σχολής, και παρακάθησε στην προς τιμήν του παρατεθείσα τράπεζα.

H αναδημοσίευση του παραπάνω άρθρου ή μέρους του επιτρέπεται μόνο αν αναφέρεται ως πηγή το ORTHODOXIANEWSAGENCY.GR με ενεργό σύνδεσμο στην εν λόγω καταχώρηση.

google-news Ακολούθησε το ORTHODOXIANEWSAGENCY.gr στο Google News και μάθε πρώτος όλες τις ειδήσεις.

Διαδώστε:
Ροή Ειδήσεων