13/03/2024 13/03/2024 O Οικουμενικός Πατριάρχης κ.κ. Βαρθολομαίος, προσκληθείς επισήμως, συνοδευόμενος από τον Σεβ. Μητροπολίτη Γέροντα Δέρκων κ. Απόστολο, μετέβη το μεσημέρι της Τρίτης, 12 Μαρτίου, αεροπορικώς στην Άγκυρα, όπου παρακάθησε στο δείπνο του Ραμαζανίου (iftar), στο συνεδριακό κέντρο της έδρας του κυβερνώντος Κόμματος AK Parti. Το δείπνο, 15ον κατά σειρά, παρέθεσε η Επιτροπή Εξωτερικών Σχέσεων του Κόμματος...
13 Μαρτίου, 2024 - 10:29
Τελευταία ενημέρωση: 13/03/2024 - 11:51

Ο Οικουμενικός Πατριάρχης στην Άγκυρα – Είχε συνομιλία με τον Πρόεδρο Ερντογάν

Διαδώστε:
Ο Οικουμενικός Πατριάρχης στην Άγκυρα – Είχε συνομιλία με τον Πρόεδρο Ερντογάν

O Οικουμενικός Πατριάρχης κ.κ. Βαρθολομαίος, προσκληθείς επισήμως, συνοδευόμενος από τον Σεβ. Μητροπολίτη Γέροντα Δέρκων κ. Απόστολο, μετέβη το μεσημέρι της Τρίτης, 12 Μαρτίου, αεροπορικώς στην Άγκυρα, όπου παρακάθησε στο δείπνο του Ραμαζανίου (iftar), στο συνεδριακό κέντρο της έδρας του κυβερνώντος Κόμματος AK Parti.

Το δείπνο, 15ον κατά σειρά, παρέθεσε η Επιτροπή Εξωτερικών Σχέσεων του Κόμματος υπό τον βουλευτή της Πόλεως κ. Zafer Sırakaya, παρακάθησαν σε αυτό 500 συνδαιτυμόνες, με πρώτον τον Πρόεδρο της Τουρκικής Δημοκρατίας κ. Recep Tayyip Erdoğan, Υπουργοί, ανώτεροι κρατικοί αξιωματούχοι, ως και Πρέσβεις πλείστων χωρών.

Στο τέλος μίλησαν κατά σειράν ο αμφιτρύων κ. Zafer Sırakaya, ο Πρέσβυς του Τζιμπουτί εκ μέρους των αρχηγών των ξένων διπλωματικών αποστολών και ο Πρόεδρος της Δημοκρατίας, ο οποίος αναφέρθηκε σε θέματα της διεθνούς επικαιρότητας και ευχαρίστησε τους ανταποκριθέντες στην πρόσκληση του Κόμματός του.

Ο Πατριάρχης είχε συντόμους συνομιλίας με διαφόρους προσωπικότητας και με τον κ. Erdoğan, στον οποίο ευχήθηκε για το Ραμαζάνι.

“Επέστρεψε δε περί το μεσονύκτιον εις την Πόλιν’, καταλήγει το ανακοινωθέν του Οικουμενικού Πατριαρχείου.

Φωτογραφίες: tccb.gov.tr

H αναδημοσίευση του παραπάνω άρθρου ή μέρους του επιτρέπεται μόνο αν αναφέρεται ως πηγή το ORTHODOXIANEWSAGENCY.GR με ενεργό σύνδεσμο στην εν λόγω καταχώρηση.

google-news Ακολούθησε το ORTHODOXIANEWSAGENCY.gr στο Google News και μάθε πρώτος όλες τις ειδήσεις.

Διαδώστε:
Ροή Ειδήσεων