07/11/2019 07/11/2019 Με Οικολογικό Συμπόσιο ξεκίνησε το ταξίδι της Α.Θ.Π. του Οικουμενικού Πατριάρχου κ. κ. Βαρθολομαίου στις χώρες της Μπενελούξ. Στo πλαίσιο της παρουσίας του Παναγιωτάτου στην Ολλανδία με αφορμή τις εορτές του Χρυσού Ιωβηλαίου της Ιεράς Μητροπόλεως Βελγίου και Εξαρχίας Κάτω Χωρών και Λουξεμβούργου, το «Ελεύθερο Πανεπιστήμιο του Άμστερνταμ» διοργάνωσε ένα διήμερο Οικολογικό Συμπόσιο, με θέμα...
07 Νοεμβρίου, 2019 - 14:47
Τελευταία ενημέρωση: 07/11/2019 - 14:40

Οικολογικό Συμπόσιο για τον «Πράσινο Πατριάρχη»

Διαδώστε:
Οικολογικό Συμπόσιο για τον «Πράσινο Πατριάρχη»

Με Οικολογικό Συμπόσιο ξεκίνησε το ταξίδι της Α.Θ.Π. του Οικουμενικού Πατριάρχου κ. κ. Βαρθολομαίου στις χώρες της Μπενελούξ.

Στo πλαίσιο της παρουσίας του Παναγιωτάτου στην Ολλανδία με αφορμή τις εορτές του Χρυσού Ιωβηλαίου της Ιεράς Μητροπόλεως Βελγίου και Εξαρχίας Κάτω Χωρών και Λουξεμβούργου, το «Ελεύθερο Πανεπιστήμιο του Άμστερνταμ» διοργάνωσε ένα διήμερο Οικολογικό Συμπόσιο, με θέμα το νερό, κύριο ομιλητή και υψηλό προσκεκλημένο τον Παναγιώτατο και άλλους σπουδαίους ομιλητές της ακαδημαϊκής κοινότητας.

Το Οικολογικό Συμπόσιο ξεκίνησε το πρωί της Τετάρτης 6 Νοεμβρίου και θα ολοκληρωθεί το απόγευμα της Πέμπτης 7 Νοεμβρίου, ενώ κατά την διάρκεια του προγράμματος πέραν των εισηγήσεων πραγματοποιήθηκε μια περιοδεία εν πλω στα κανάλια της πόλης του Άμστερνταμ, το απόγευμα της Τετάρτης.

Κατά την έναρξη του Συμποσίου τον Παναγιώτατο προσφώνησαν ο Κοσμήτορας της Θεολογικής Σχολής του Πανεπιστημίου του Άμστερνταμ Δρ. Ruard Ganzevoort, ο Πρύτανης του Πανεπιστημίου Δρ. Vinod Subramaniam, η Καθηγήτρια Δρ. Caroline Nevejan ως εκπρόσωπος της πόλεως του Άμστερνταμ και ακολούθησε η κεντρική, εναρκτήρια ομιλία του Πατριάρχου.

Τις εισηγήσεις που ακολούθησαν συνόδευαν εκτενείς συζητήσεις για το θέμα της προστασίας του περιβάλλοντος, όσον αφορά το νερό, ως δώρο του Θεού στον κόσμο και την καλύτερη διαχείρισή.

Διαδώστε:
Ροή Ειδήσεων