16/09/2019 16/09/2019 Με την Χάρη του Παναγάθου Θεού ο τελευταίος κατά σειράν ημιτελής Ιερός Ενοριακός Ναός της Ιεράς Μητροπόλεως Μπραζαβίλ και Γκαμπόν ολοκληρώθηκε οικοδομικώς. Πρόκειται για τον Ι.Ναό Μεταμορφώσεως του Κυρίου-Αγίου Κοσμά του Αιτωλού πόλεως Nkayi, της τετάρτης σε πληθυσμό πόλεως της Δημοκρατίας του Κονγκό-Μπραζαβίλ. Ο ως άνω Ναός παρέμενε ημιτελής από το έτος 2010 ελλείψει χρημάτων....
16 Σεπτεμβρίου, 2019 - 21:12
Τελευταία ενημέρωση: 16/09/2019 - 21:04

Ο νέος ναός στολίδι της Μητρ. Μπραζαβίλ!

Διαδώστε:
Ο νέος ναός στολίδι της Μητρ. Μπραζαβίλ!

Με την Χάρη του Παναγάθου Θεού ο τελευταίος κατά σειράν ημιτελής Ιερός Ενοριακός Ναός της Ιεράς Μητροπόλεως Μπραζαβίλ και Γκαμπόν ολοκληρώθηκε οικοδομικώς. Πρόκειται για τον Ι.Ναό Μεταμορφώσεως του Κυρίου-Αγίου Κοσμά του Αιτωλού πόλεως Nkayi, της τετάρτης σε πληθυσμό πόλεως της Δημοκρατίας του Κονγκό-Μπραζαβίλ.

Ο ως άνω Ναός παρέμενε ημιτελής από το έτος 2010 ελλείψει χρημάτων. Θεμελιώθηκε το έτος 2007 από τον μακαριστό Μητροπολίτη Πενταπόλεως κυρό Ιγνάτιο (Μανδελίδη), τότε Μητροπολίτη Κεντρώας Αφρικής, όταν τ&omi cron; κράτος του Κονγκό-Μπραζαβίλ υπήγετο ακόμη στην πνευματική δικαιοδοσία της Ι.Μητροπόλεως Κεντρώας Αφρικής.

Οι εργασίες αποπερατώσεως, οι οποίες άρχισαν με την ποιμαντική πρωτοβουλία και τις ευλογίες του Σεβ. Μητροπολίτου Μπραζαβίλ και Γκαμπόν κ.Παντελεήμονος την Δευτέρα 3η Ιουνίου 2019 κα ι διήρκεσαν τρεις μήνες, πραγματοποιήθηκαν διά δωρεάς της Αδελφότητος Ορθοδόξου Εξωτερικής Ιεραποστολής Θεσσαλονίκης, ενώ την δαπάνη ανεγέρσεως του κωδωνοστασίου εκάλυψε η Ιερά Αρχιεπισκοπή Καναδά. Συνέβαλαν επίσης το Πανελλήνιο Ιερό Ίδρυμα Ευαγγελιστρίας Τήνου και ο Ιεραποστολικός Σύνδεσμος Θεσσαλονίκης “Άγιος Κοσμάς Αιτωλός» για την διαμόρφωση του περιβάλλοντος χώρου, του γραφείου του Εφημερίου και των χώρων υγιεινής. Το έργο εκτέλεσε η κατασκευαστική εταιρεία ZEROCK S.A.R.L. ιδιοκτησίας του ευσεβούς ορθοδόξου Λιβανέζου κ.Rawad Habib, ευεργέτου της Ι. Μητροπόλεως.

Η ευγνωμοσύνη και η χαρά των ενοριτών είναι απερίγραπτη, αφού πλέον και αυτοί θα έχουν τον δικό τους περικαλλή Ναό. Τούτη η χαρά θα κορυφωθεί την Κυριακή 29η Σεπτεμβρίου 2019, ημέρα κατά την οποία θα τελεσθούν τα ιερά εγκαίνια του προειρημένου Ενοριακού Ναού από τον Σεβ. Μητροπολίτη κ.Παντελεήμονα με τις πατρικές ευχές της ΑΘΜ του Πάπα και Πατριάρχου Αλεξανδρείας και πάσης Αφρικής κ.κ.Θεοδώρου Β’.

Στο Κονγκό-Μπραζαβίλ, με αγώνα και πόνο, με προσευχή και υπομονή, με κόπους και μόχθους, ιδρύθηκαν Ναοί για να δοξολογείται το όνομα του Τριαδικού Θεού και να μεταφέρουν στον όμορφο αυτό ναό το μήνυμα της Αναστάσεως. Ο Κύριος ευλόγησε ώστε να ιδρυθούν επτά ενοριακές κοινότητες με αντίστοιχους Ναούς, τρεις εκ των οποίων ήταν ημιτελείς ελλείψει πόρων κατά την εγκατάσταση στη χώρα (Φεβρουάριος 2013) του πρώτου Ποιμενάρχου της αρτισυστάτου Ι.Μητροπόλεως Μπραζαβίλ και Γκαμπόν, Σεβ κ.Παντελεήμονος, ενώ στον βορρά οι πιστοί, οι οποίοι στην πλειοψηφία τους ανήκουν στην αρχαιότατη φυλή των Πυγμαίων, προσεύχονταν σε μία μισθωμένη οικία.

Με το έλεος του Αρχιποίμενος της Εκκλησίας Κυρίου κατά την διαρρεύσασα εξαετία (2013-2019) ο Ι. Ναός Τιμίου Προδρόμου-Αγίου Ιωάννου Προδρόμου πόλεως Impfondo ανηγέρθη και εγκαινιάσθηκε (5 Φεβρουαρίου 2017), ενώ δύο ακόμη παμμεγέθεις Ναοί ολοκληρώθηκαν και εγκαινιάσθησαν, ο Ι. Ναός Αγίας Φωτεινής Pointe-Noire (6 Μαΐου 2018) και ο περικαλλής Ι. Καθεδρικός Ναός Αγίου Δημητρίου Pointe-Noire (17 Φεβρουαρίου 2019, εγκαινιασθείς από τον Μακ. Πάπα και Πατριάρχη Αλεξανδρείας και πάσης Αφρικής κ.κ. Θεόδωρο Β’). Επίσης, ο Ι.Ενοριακός Ναός Αναστάσεως του Κυρίου πρωτευούσης Μπραζαβίλ ανακαινίσθηκε εκ βάθρων. Πλέον όλοι οι παριστάμενοι Ενοριακοί Ναοί της Ι.Μητροπολεως έχουν ολοκληρωθεί οικοδομικώς.

Η ευγνωμοσύνη του Χριστεπωνύμου πληρώματος της τοπικής Εκκλησίας και του οικείου Μητροπολίτου Μπραζαβίλ και Γκαμπόν προς όλους όσοι συμβάλλουν στον επίπονο και πολύμοχθο ιερα&p i;οστολικό αγώνα προς δόξαν Θεού, φωτισμό των γηγενών αδελφών και κουφισμό των βιοτικών αναγκών τους, παραμένει αμείωτη.

H αναδημοσίευση του παραπάνω άρθρου ή μέρους του επιτρέπεται μόνο αν αναφέρεται ως πηγή το ORTHODOXIANEWSAGENCY.GR με ενεργό σύνδεσμο στην εν λόγω καταχώρηση.

google-news Ακολούθησε το ORTHODOXIANEWSAGENCY.gr στο Google News και μάθε πρώτος όλες τις ειδήσεις.

Διαδώστε:
Ροή Ειδήσεων