12/02/2023 12/02/2023 Με μήνυμά του στα μέσα κοινωνικής δικτύωσης ο Πατριάρχης Αντιοχείας κ.κ. Ιωάννης κάνει έκκληση για προσευχή για ειρήνη και ηρεμία εν μέσω των δοκιμασιών που περνάει ο λαός στη Συρία και την Τουρκία. Αυτοψία έκανε στις πληγείσες περιοχές η Ανώτατη Επιτροπή Αρωγής του Πατριαρχείου. Της Σβετλάνα Λεβίτσκι “Κάνουμε έκκληση για ειρήνη και ηρεμία εν μέσω...
12 Φεβρουαρίου, 2023 - 9:45
Τελευταία ενημέρωση: 12/02/2023 - 10:03

Πατριάρχης Αντιοχείας: Προσευχή για ειρήνη – Αυτοψία της Ανώτατης Επιτροπής Αρωγής στις πληγείσες περιοχές

Διαδώστε:
Πατριάρχης Αντιοχείας: Προσευχή για ειρήνη – Αυτοψία της Ανώτατης Επιτροπής Αρωγής στις πληγείσες περιοχές

Με μήνυμά του στα μέσα κοινωνικής δικτύωσης ο Πατριάρχης Αντιοχείας κ.κ. Ιωάννης κάνει έκκληση για προσευχή για ειρήνη και ηρεμία εν μέσω των δοκιμασιών που περνάει ο λαός στη Συρία και την Τουρκία. Αυτοψία έκανε στις πληγείσες περιοχές η Ανώτατη Επιτροπή Αρωγής του Πατριαρχείου.

  • Της Σβετλάνα Λεβίτσκι

“Κάνουμε έκκληση για ειρήνη και ηρεμία εν μέσω των δεινών που ζούμε, και ζητάμε από τον Κύριο του Ελέους να σας λούσει όλους με το θεϊκό έλεος Του”, αναφέρει στην αρχή του μηνύματός του ο Μακαριώτατος.

“Σας προσεγγίζω τώρα με τη συγκρότηση της Ανώτατης Επιτροπής Αρωγής στην Επισκοπή Δαμασκού. Σκοπός αυτού του σώματος είναι να συλλέξει υλική και οικονομική βοήθεια και να την στείλει στις σεισμόπληκτες περιοχές από συμπόνια για τους αδελφούς μας που μετρούν μέσα σε αυτή την τρομερή δοκιμασία. Η Ανώτατη Αρχή Αρωγής θα εδρεύει στο Πατριαρχική Κατοικία στη Δαμασκό”, όπως ανακοίνωσε ο Μακαριώτατος.

Σύμφωνα με τις οδηγίες του Πατριάρχη κ.κ. Ιωάννη, η Επιτροπή Αρωγής έκανε αυτοψία στην Ιερά Μονή Παναγίας Αλ-Μπαλμάντ, και ολοκληρώνει τη λήψη υλικής βοήθειας από όλες τις περιοχές του Λιβάνου και από διάφορους φορείς, ενώσεις και ιδιώτες με σκοπό την παροχή βοήθεια σε όσους επλήγησαν από τον σεισμό.

Η πρώτη αποστολή ανθρωπιστικής βοήθειας θα σταλεί στις πληγείσες περιοχές στα μέσα της ερχόμενης εβδομάδας.

Σημειώνεται ότι την ημέρα που η χώρα επλήγη από τον σεισμό, τη Δευτέρα 6 Φεβρουαρίου, ο Μακαριώτατος έκανε έκκληση προς όλους να προσευχηθούν για τα θύματα και τους τραυματίες από τον φονικό σεισμό, και έκανε γνωστό ότι Εκκλησίες σε Αντιόχεια και Μερσίνα έχουν υποστεί ζημιές.

Παράλληλα, ζήτησε από κληρικούς και λαϊκούς να παρέχουν όπου χρειαστεί τη βοήθειά τους προς όσους έχουν ανάγκη.

Ο ισχυρός σεισμός έπληξε τα Άδανα, την Αντιγιαμάν, τη Μαλάτια, την Καχρανμαρμαράς, την Γκαζιάντεπ, τη Σανλιούρφα, τη Ντιγιάρμπακιρ, τα Άδανα, την Αντιγιαμάν, τη Μαλάτια, την Οσμάνιγε, τη Χατάι και την Κιλίς, όπως είχε ανακοινώσει η AFAD, η τουρκική υπηρεσία αντιμετώπισης καταστροφών. Ο αριθμός των θυμάτων αυξάνεται όλο και περισσότερο με την αγωνία να παραμένει στο κατακόρυφο καθώς χιλιάδες παραμένουν εγκλωβισμένοι στα συντρίμμια.

Διαβάστε ακόμη:

Ο Επίσκοπος Λαρίσσης για τον φονικό σεισμό στην Τουρκία και Συρία

Η Ορθοδοξία στο πλευρό των σεισμοπαθών σε Συρία και Τουρκία – Οι «Έλληνες που ήρθαν μέρα» και σώζουν ζωές

Έκκληση να αρθεί το εμπάργκο στη Συρία κάνουν οι θρησκευτικοί ηγέτες

Καταστράφηκε ο Ιερός Ναός Αγίων Πέτρου και Παύλου στην Αντιόχεια (ΦΩΤΟ)

Εκπρόσωπος Τύπου ΔΙΣ: Η Εκκλησία έχει ξεκινήσει μια πανστρατιά αγάπης για τους σεισμόπληκτους

Το μεγαλείο της Ελληνικής Γλώσσας και το μεγαλείο της Ελληνικής ψυχής κάτω από τα χαλάσματα του φονικού σεισμού

Σεισμός – Συρία: Εικόνες καταστροφής σε εκκλησίες του Πατριαρχείου Αντιοχείας (ΒΙΝΤΕΟ)

 

 

H αναδημοσίευση του παραπάνω άρθρου ή μέρους του επιτρέπεται μόνο αν αναφέρεται ως πηγή το ORTHODOXIANEWSAGENCY.GR με ενεργό σύνδεσμο στην εν λόγω καταχώρηση.

google-news Ακολούθησε το ORTHODOXIANEWSAGENCY.gr στο Google News και μάθε πρώτος όλες τις ειδήσεις.

Διαδώστε:
Ροή Ειδήσεων