29/03/2019 29/03/2019 “Η ποιμαντική συμβουλευτική δεν είναι απλώς μια προσεκτική, ειλικρινής στάση και ευγενική φροντίδα προς τα πνευματικά παιδιά. Αυτή είναι μια ευγενής πατρότητα, που είναι το δώρο του Θεού” αυτό δήλωσε ο επίσκοπος Παντελεήμονας, επικεφαλής του Τμήματος Φιλανθρωπίας του Πατριαρχείου της Μόσχας σε ειδική εκδήλωση στη Λιθουανία. Μετά από πρόσκληση του Μητροπολίτη Βίλνας και Λιθουανίας, ο...
29 Μαρτίου, 2019 - 11:26
Τελευταία ενημέρωση: 29/03/2019 - 12:24

Επίσκοπος Παντελεήμων: Συμβουλές προς τους εξομολογητές

Διαδώστε:
Επίσκοπος Παντελεήμων: Συμβουλές προς τους εξομολογητές

“Η ποιμαντική συμβουλευτική δεν είναι απλώς μια προσεκτική, ειλικρινής στάση και ευγενική φροντίδα προς τα πνευματικά παιδιά. Αυτή είναι μια ευγενής πατρότητα, που είναι το δώρο του Θεού” αυτό δήλωσε ο επίσκοπος Παντελεήμονας, επικεφαλής του Τμήματος Φιλανθρωπίας του Πατριαρχείου της Μόσχας σε ειδική εκδήλωση στη Λιθουανία.

Μετά από πρόσκληση του Μητροπολίτη Βίλνας και Λιθουανίας, ο επίσκοπος Παντελεήμων μίλησε για την ποιμαντική και την πνευματική ζωή, παρουσία Ιερέων, κοινωνικών λειτουργών και  μοναζουσών .

“Ο θεός μας έχει τοποθετήσει σε αυτή τη θέση της διακονίας για την οικοδομή του Σώματος του Χριστού”,  δήλωσε ο επίσκοπος Παντελεήμονας . – Και πρόσθεσε :

“Είναι αδύνατο να γίνει πνευματικός πατέρας με μια απλή απόφαση. Χρειάζεται ένα αρκετά υψηλό επίπεδο πνευματικής ζωής, και ιερατικής εμπειρίας.

“Δεν μπορεί ο κάθε Ιερέας να γίνει αμέσως εξομολογητής”.

“Ως ποιμένας, ο ιερέας πρέπει να εισάγει το κοπάδι του στην πνευματική ζωή. Αλλά αν ο ίδιος δεν εργάζεται για την σωτηρία της ψυχής του, και δεν ξεπερνά τις αμαρτίες και τα πάθη του,πώς θα το κάνει για τους άλλους” υπογράμμισε.

Στη διάλεξη για τους κληρικούς, ο Επίσκοπος έδωσε ιδιαίτερη προσοχή στην πνευματική ζωή των ίδιων των ιερέων και στη στάση του ποιμένα ως προς την ελευθερία των πνευματικών παιδιών. Έδωσε επίσης πολλές πρακτικές συμβουλές σχετικά με την ποιμαντική φροντίδα των παιδιών και των νέων, των ανδρών και των γυναικών, των ηλικιωμένων και των ασθενών.

Στη διάλεξή του υπενθύμισε ότι η κοινωνική υπηρεσία είναι η υπηρεσία της Αγάπης και υπογράμμισε τη σημασία του εθελοντισμού και της φιλανθρωπίας στην Εκκλησία.

 

H αναδημοσίευση του παραπάνω άρθρου ή μέρους του επιτρέπεται μόνο αν αναφέρεται ως πηγή το ORTHODOXIANEWSAGENCY.GR με ενεργό σύνδεσμο στην εν λόγω καταχώρηση.

google-news Ακολούθησε το ORTHODOXIANEWSAGENCY.gr στο Google News και μάθε πρώτος όλες τις ειδήσεις.

Διαδώστε:
Ροή Ειδήσεων