25/05/2019 25/05/2019 Επιστολή απέστειλε ο Πρόεδρος της Λευκορωσίας Αλεξάντερ Λουκασένκο στον Πατριάρχη Μόσχας και πασών των Ρωσιών κ. κ. Κύριλλο με αφορμή την ονομαστική εορτή του Προκαθημένου της Ρωσικής Εκκλησίας, «Ακολουθώντας τα ύψιστα ηθικά πρότυπα, αφιερώσατε τη ζωή σας στην ιερή αποστολή, την εδραίωση των ιδεωδών της πίστης στην κοινωνία, των ιδεωδών του ανθρωπισμού και του δικαίου....
25 Μαΐου, 2019 - 10:57
Τελευταία ενημέρωση: 25/05/2019 - 10:59

Επιστολή του Πρ. της Λευκορωσίας στον Πατριάρχη Κύριλλο

Διαδώστε:
Επιστολή του Πρ. της Λευκορωσίας στον Πατριάρχη Κύριλλο

Επιστολή απέστειλε ο Πρόεδρος της Λευκορωσίας Αλεξάντερ Λουκασένκο στον Πατριάρχη Μόσχας και πασών των Ρωσιών κ. κ. Κύριλλο με αφορμή την ονομαστική εορτή του Προκαθημένου της Ρωσικής Εκκλησίας, «Ακολουθώντας τα ύψιστα ηθικά πρότυπα, αφιερώσατε τη ζωή σας στην ιερή αποστολή, την εδραίωση των ιδεωδών της πίστης στην κοινωνία, των ιδεωδών του ανθρωπισμού και του δικαίου. Οι αδιάκοποι κόποι σας προς όφελος της Ορθοδοξίας και όλου του χριστιανικού κόσμου, έφεραν τεράστιο κύρος (σ.σ. σε Εσάς)  σε πολλές χώρες», σημείωσε, μεταξύ άλλων, ο κ. Λουκασένκο, ενώ τόνισε ότι ο ποιμαντικός λόγος του Πατριάρχη κ.κ. Κυρίλλου εμπνέει εκατομμύρια πιστούς για καλές πράξεις, όπως η αγάπη και η ελεημοσύνη.

«Είμαι πεπεισμένος ότι η δική σας Πατριαρχική διακονία θα συμβάλλει στην στήριξη του διαθρησκευτικού διαλόγου, στην εδραίωση των πνευματικών και φιλικών σχέσεων της Λευκορωσίας και της Ρωσίας», υπογράμμισε καταλήγοντας ο  Πρόεδρος της Λευκορωσίας.

H αναδημοσίευση του παραπάνω άρθρου ή μέρους του επιτρέπεται μόνο αν αναφέρεται ως πηγή το ORTHODOXIANEWSAGENCY.GR με ενεργό σύνδεσμο στην εν λόγω καταχώρηση.

google-news Ακολούθησε το ORTHODOXIANEWSAGENCY.gr στο Google News και μάθε πρώτος όλες τις ειδήσεις.

Διαδώστε:
Ροή Ειδήσεων