20/04/2020 20/04/2020 Για τη διαδικτυακή παρουσία της Εκκλησίας εν μέσω της πανδημίας του κορωνοϊού, για τα οφέλη της τεχνολογίας στην εκκλησιαστική ζωή σε περιόδους καραντίνας αλλά και για τους κινδύνους που ελλοχεύουν μίλησε ο επικεφαλής του Συνοδικού Τμήματος Εξωτερικών Εκκλησιαστικών Σχέσεων του Πατριαρχείου της Μόσχας Μητροπολίτης Βολοκολάμσκ, κ. Ιλαρίων σε συνέντευξή στο τηλεοπτικό πρόγραμμα «Εκκλησία και Ειρήνη»....
20 Απριλίου, 2020 - 15:24
Τελευταία ενημέρωση: 20/04/2020 - 15:26

Η Eκκλησία δεν μπορεί να υπάρχει μόνο στον ψηφιακό χώρο

Διαδώστε:
Η Eκκλησία δεν μπορεί να υπάρχει μόνο στον ψηφιακό χώρο

Για τη διαδικτυακή παρουσία της Εκκλησίας εν μέσω της πανδημίας του κορωνοϊού, για τα οφέλη της τεχνολογίας στην εκκλησιαστική ζωή σε περιόδους καραντίνας αλλά και για τους κινδύνους που ελλοχεύουν μίλησε ο επικεφαλής του Συνοδικού Τμήματος Εξωτερικών Εκκλησιαστικών Σχέσεων του Πατριαρχείου της Μόσχας Μητροπολίτης Βολοκολάμσκ, κ. Ιλαρίων σε συνέντευξή στο τηλεοπτικό πρόγραμμα «Εκκλησία και Ειρήνη».

Ο μητροπολίτης μάλιστα περιέγραψε τη σημερινή κατάσταση στην Εκκλησία με την ιατρική:΅«Υπάρχουν ορισμένες ιατρικές υπηρεσίες που μπορούν να πραγματοποιηθούν μέσα από το Διαδίκτυο, αλλά δεν μπορεί να πραγματοποιηθεί διαδικτυακή επέμβαση. Το ίδιο μπορεί να ειπωθεί και για την Εκκλησία, γιατί δεν είναι τυχαίο ότι οι Άγιοι Πατέρες χαρακτήρισαν την Εκκλησία πνευματικό γιατρό, συγκρίνοντας τον ιερέα με γιατρό και τις αμαρτίες με τις ασθένειες », είπε.

Πρόσθεσε ωστόσο, ότι  η Εκκλησία στην τρέχουσα φάση έχει την ευκαιρία να αναπτύξει περαιτέρω την αποστολή της στον ψηφιακό χώρο.

«Πρέπει να δημιουργήσουμε συνθήκες για καθέναν από τους πιστούς μας, ώστε να μπορούν, χωρίς να φύγουν από το σπίτι τους, να λάβουν το μέγιστο όσων μπορούν να αποκτηθούν εξ αποστάσεως στην οθόνη του υπολογιστή ή του κινητού τους τηλεφώνου. Για παράδειγμα, το να διαβάζετε το Ευαγγέλιο καθημερινά με την κοινότητά σας, να ακούτε το κήρυγμα του ιερέα και να συμμετέχετε σε πρωινές και βραδινές προσευχές – αυτό δεν σημαίνει απαραίτητα τη φυσική παρουσία σας στον ναό. Έτσι, όσον αφορά τη θρησκευτική εκπαίδευση και τη διαφώτιση των ανθρώπων, μπορούμε να την μεταφέρουμε σε μεγάλο βαθμό στον ψηφιακό χώρο », υπογράμμισε.

H αναδημοσίευση του παραπάνω άρθρου ή μέρους του επιτρέπεται μόνο αν αναφέρεται ως πηγή το ORTHODOXIANEWSAGENCY.GR με ενεργό σύνδεσμο στην εν λόγω καταχώρηση.

google-news Ακολούθησε το ORTHODOXIANEWSAGENCY.gr στο Google News και μάθε πρώτος όλες τις ειδήσεις.

Διαδώστε:
Ροή Ειδήσεων