12/08/2019 12/08/2019 Επίσημη επίσκεψη στις Φιλιππίνες πραγματοποιεί ο Πρόεδρος του Τμήματος Εξωτερικών Εκκλησιαστικών Σχέσεων του Πατριαρχείου της Μόσχας, Μητροπολίτης Βολοκολάμσκ κ. Ιλαρίων. Στο πλαίσιο της περιοδείας του στις Μητροπόλεις της Νοτιοανατολικής Ασίας, ετέλεσε Θεία Λειτουργία στην Εκκλησία της Γεννήσεως, παρουσία Ιερέων της ρωσικής εκκλησίας στη χώρα, διπλωματικών υπαλλήλων και πλήθους πιστών. Ο κ. Ιλαρίων μετέφερε τις ευλογίες...
12 Αυγούστου, 2019 - 8:48

Στις Φιλιππίνες ο Μητρ. Ιλαρίων

Διαδώστε:
Στις Φιλιππίνες ο Μητρ. Ιλαρίων

Επίσημη επίσκεψη στις Φιλιππίνες πραγματοποιεί ο Πρόεδρος του Τμήματος Εξωτερικών Εκκλησιαστικών Σχέσεων του Πατριαρχείου της Μόσχας, Μητροπολίτης Βολοκολάμσκ κ. Ιλαρίων.
Στο πλαίσιο της περιοδείας του στις Μητροπόλεις της Νοτιοανατολικής Ασίας, ετέλεσε Θεία Λειτουργία στην Εκκλησία της Γεννήσεως, παρουσία Ιερέων της ρωσικής εκκλησίας στη χώρα, διπλωματικών υπαλλήλων και πλήθους πιστών.

Ο κ. Ιλαρίων μετέφερε τις ευλογίες του Πατριάρχη Μόσχας και Πασών των Ρωσιών, κ.κ. Κυρίλλου και πρόσθεσε:

«Σήμερα, όταν μαζί εορτάσαμε τη Θεία Λειτουργία σ ‘αυτόν τον ιερό ναό, οι σκέψεις μου στράφηκαν στα πρώτα χρόνια της χριστιανικής εκκλησίας. Μετά την ανάληψη του Κυρίου Ιησού Χριστού στον ουρανό, μια μικρή κοινότητα των μαθητών Του παρέμεινε στη γη, και αυτοί οι άνθρωποι δεν είχαν τους ναούς τους ή τις εικόνες τους, δεν υπήρχε ούτε ένα Ευαγγέλιο. Υπήρχε μόνο η μνήμη του Κυρίου Ιησού Χριστού, τον οποίο πολλοί από αυτούς γνώριζαν προσωπικά. Τι ενώνει αυτούς τους ανθρώπους; Συνενώθηκαν από τον ίδιο τον Κύριο Ιησού Χριστό, του οποίου έλαβαν το Σώμα και το Αίμα”.

H αναδημοσίευση του παραπάνω άρθρου ή μέρους του επιτρέπεται μόνο αν αναφέρεται ως πηγή το ORTHODOXIANEWSAGENCY.GR με ενεργό σύνδεσμο στην εν λόγω καταχώρηση.

google-news Ακολούθησε το ORTHODOXIANEWSAGENCY.gr στο Google News και μάθε πρώτος όλες τις ειδήσεις.

Διαδώστε:
Ροή Ειδήσεων