14/03/2024 15/03/2024 Συλλυπητήριο μήνυμα στην Ιερά Σύνοδο της εν Βουλγαρία Ορθοδόξου Εκκλησίας εστειλε ο Μακαριώτατος Πατριάρχης Μόσχας και πασών των Ρωσιών κ.κ. Κύριλλος για την εκδημία του Μακαριστού Πατριάρχη κυρού Νεοφύτου. “Εκ μέρους της εν Ρωσίας Ορθοδόξου Εκκλησίας, εκφράζω τα βαθιά και ειλικρινή συλλυπητήριά μου για την κοίμηση του Πατριάρχη Βουλγαρίας Νεοφύτου”, αναφέρεται στην αρχή του μηνύματος....
14 Μαρτίου, 2024 - 20:08
Τελευταία ενημέρωση: 15/03/2024 - 9:24

Συλλυπητήρια από τον Πατριάρχη Μόσχας για την εκδημία του Πατριάρχη Βουλγαρίας Νεοφύτου

Διαδώστε:
Συλλυπητήρια από τον Πατριάρχη Μόσχας για την εκδημία του Πατριάρχη Βουλγαρίας Νεοφύτου

Συλλυπητήριο μήνυμα στην Ιερά Σύνοδο της εν Βουλγαρία Ορθοδόξου Εκκλησίας εστειλε ο Μακαριώτατος Πατριάρχης Μόσχας και πασών των Ρωσιών κ.κ. Κύριλλος για την εκδημία του Μακαριστού Πατριάρχη κυρού Νεοφύτου.

“Εκ μέρους της εν Ρωσίας Ορθοδόξου Εκκλησίας, εκφράζω τα βαθιά και ειλικρινή συλλυπητήριά μου για την κοίμηση του Πατριάρχη Βουλγαρίας Νεοφύτου”, αναφέρεται στην αρχή του μηνύματος. Ο Μακαριστός Πατριάρχης Νεόφυτος, σύμφωνα με τον Μακαριώτατο κ.κ. Κύριλλο,  διακρινόταν για την ευσέβειά του, την πίστη του στην Εκκλησία του Χριστού, τους πολυετείς κόπους του στον πνευματικό αμπελώνα της Ορθοδοξίας στην Βουλγαρία.

“Είναι αγαπητός σε εμάς διότι σημαντικό μέρος της ζωής του συνδέθηκε με τη Θεολογική Ακαδημία της Μόσχας, όπου αποκαλύφθηκαν τα θεολογικά και μουσικά του χαρίσματα. Μετά την εκλογή του στον Πατριαρχικό θρόνο, ο εκλιπών επισκέφτηκε επανειλημμένα την Ρωσική Εκκλησία, της οποίας τα πιστά παιδιά ήταν εμποτισμένα με ειλικρινή αγάπη και σεβασμό προς αυτόν. Κατά την επίσκεψή στη Μόσχα το 2013, τέλεσε τον Αγιασμό των Θυρανοιξίν  για οτν Ιερό Ναό Αγίου Κυπριανού.

Θυμάμαι την αδελφική επικοινωνία με τον Πατριάρχη Νεόφυτο, του οποίου η φωτεινή εικόνα θα μείνει για πάντα στην καρδιά μου. Είθε ο ελεήμων Κύριος να αναπαύσει την ψυχή του πιστού δούλου Του. Αιωνία και ευλογημένη η μνήμη του Πατριάρχη Νεοφύτου!”, αναφέρεται.

Διαβάστε ακόμη:

Συλλυπητήρια του Αρχιεπισκόπου Αλβανίας για την εκδημία του Πατριάρχη Βουλγαρίας Νεοφύτου

Συλλυπητήρια του Πατριάρχη Ρουμανίας για την εκδημία του Πατριάρχη Βουλγαρίας Νεοφύτου

Το Σάββατο 16 Μαρτίου στη Σόφια η Εξόδιος Ακολουθία του Πατριάρχη Βουλγαρίας Νεοφύτου

Το Πανεπιστήμιο Σόφιας “Άγιος Κλήμης της Αχρίδας” για την εκδημία του Πατριάρχη Βουλγαρίας

Τρισάγιο ενώπιον της σορού του Πατριάρχη Βουλγαρίας Νεοφύτου (ΦΩΤΟ+ΒΙΝΤΕΟ)

Στο παρεκκλήσιο της Αγίας Μαρίνας στη Σόφια έφτασε η σορός του Πατριάρχη Βουλγαρίας

Φιλιππουπόλεως Νικόλαος: “Θα ακολουθηθεί αυστηρά η διαδικασία που προβλέπεται από τον Καταστατικό Χάρτη”

Η Εκκλησία της Βουλγαρίας θρηνεί για τον μακαριστό Πατριάρχη Νεόφυτο

Εκοιμήθη ο Πατριάρχης Βουλγαρίας Νεόφυτος

H αναδημοσίευση του παραπάνω άρθρου ή μέρους του επιτρέπεται μόνο αν αναφέρεται ως πηγή το ORTHODOXIANEWSAGENCY.GR με ενεργό σύνδεσμο στην εν λόγω καταχώρηση.

google-news Ακολούθησε το ORTHODOXIANEWSAGENCY.gr στο Google News και μάθε πρώτος όλες τις ειδήσεις.

Διαδώστε:
Ροή Ειδήσεων